Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Mój mały raj na ziemi :) 21:22, 10 lis 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)

Ale masz dobrze . Piękne brzozy , teatry i jeszcze ten tajemniczy pan którego zazdrośnie nie chciałaś pokazac no i M do tego wszystkiego żeby jeszcze nie zapomniec o Franiu. Raj .

Bogdziu
, fakt raj !
-pan był chwilkę, gł. jak mnie nie było. Zarobił, bo popracował , a nie lubię jak ktoś wyciąga rękę za nic.
-Brzozy piękne, oj tak ! uwielbiam je i patrzę z kuchni na nie, jak cudnie się przebarwiły i dumnie bieleją ich pnie na tle zieleni.....
-a Mój eM b.pracowity jest, to kolejny fakt ! popalił nawet gałęzie, dzięki czemu Franio też miała atrakcję
szkoda tylko, że kiełbasek nie było

Kiełbaski będą pewnie innym razem . Mam nadzieję ze ten pan nie był z przypadku tylko znajomy, bo od razu mam w głowie co sie przydarzyło Gabi.
Kwiatki i rabatki u Elizy 20:27, 10 lis 2012

Do góry
Urszulla napisał(a)
Elu- ja też dziś grabiłam. Pogoda rzeczywiście sprzyjająca. Jutro ma być +15 to też się nacieszymy jesienią. A Ty też liście zostawiasz na okrycie mimo że nie polecają. Ja mam same orzechowe i trochę owocowych.

Zawsze liście paliłam, ale w tym roku (wpływ ogrodowiska) postanowiłam dać do worków i zrobić z nich kompost. Liśćmi nigdy nie okrywam, bo nigdy tego nie robiłam i nie mam doświadczenia. Moje liście są z brzozy i leszczyny Danusia pisała, że z leszczyny nie są szkodliwe więc spróbowałam. Z gruszki spalłam, bo były chore.
Mój mały raj na ziemi :) 19:57, 10 lis 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Ale masz dobrze . Piękne brzozy , teatry i jeszcze ten tajemniczy pan którego zazdrośnie nie chciałaś pokazac no i M do tego wszystkiego żeby jeszcze nie zapomniec o Franiu. Raj .

Bogdziu
, fakt raj !
-pan był chwilkę, gł. jak mnie nie było. Zarobił, bo popracował , a nie lubię jak ktoś wyciąga rękę za nic.
-Brzozy piękne, oj tak ! uwielbiam je i patrzę z kuchni na nie, jak cudnie się przebarwiły i dumnie bieleją ich pnie na tle zieleni.....
-a Mój eM b.pracowity jest, to kolejny fakt ! popalił nawet gałęzie, dzięki czemu Franio też miała atrakcję
szkoda tylko, że kiełbasek nie było
Mój mały raj na ziemi :) 19:44, 10 lis 2012

Do góry
Moje Takie Tam w Ogródku 21:09, 09 lis 2012

Do góry
Syla napisał(a)
Aga , brzozy cudniaste .... widzę coraz więcej fotek się pojawia ... Może jeszcze parę dołączysz ???

obiecuję więcej pokazywać jak już będzie co pokazać
Moje Takie Tam w Ogródku 21:01, 09 lis 2012

Do góry
Aga , brzozy cudniaste .... widzę coraz więcej fotek się pojawia ... Może jeszcze parę dołączysz ???
Moje Takie Tam w Ogródku 19:06, 09 lis 2012

Do góry
asc napisał(a)

Piękne są brzozy.. żałuję, że mam tylko 3 w ogrodzie...

Ja do Krakowa też tylko 3 godziny

Aniu, jeśli tylko będziesz miała ochotę odwiedzić Kraków serdecznie zapraszam
Moje Takie Tam w Ogródku 16:40, 09 lis 2012

Do góry
aga_k napisał(a)

Piękne są brzozy.. żałuję, że mam tylko 3 w ogrodzie...

Ja do Krakowa też tylko 3 godziny
Mój mały raj na ziemi :) 13:15, 09 lis 2012

Do góry
brzozy i widok z okna ... zaparowanego leciutko tą gorącą imbirową herbatką ... podnosi na duchu ... kocham teatr ... i dlatego ... wszyściutko proszę opowiedzieć ... jaka sztuka ... kto gra ... jak ... to ważne ... buźka
Mój mały raj na ziemi :) 12:47, 09 lis 2012

Do góry
Betysiu,
dziękuję ! Twe ciepłe słowa, to jak miód na me serce
Ściskam Cię mocno ! obie mamy daleko bliskich naszym sercom, ale ci co są blisko dają wiele miłości i radości ! miłego weekendu kochana

Ewuś

u nas już nie pada...śnieg nie pada, bo deszczu teraz dużo dobrze - dla roślinek dobrze
dziękuję, że zaglądasz.

Jutro pograbię liście, otulę rabaty korą.... dzisiaj jeszcze grzeję się w domku z kubkiem herbaty z imbirem

z okna kuchennego zrobiłam kilka fotek, bo uwielbiam ten widok ! te moje brzozy .... ich biel na tle zieleni, żółte liście.... pomiędzy trawami są berberysy green carpet, ale listki im opadły i ogień czerwieni zgasł....a trawki klapły bidne..... ale i tak pięknie !

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:43, 09 lis 2012

Do góry
Hej Ewo!
No, na takich połaciach, to koniecznie dużo drzew i krzewów! Mają gdzie się rozrastać! U mnie mało miejsca, sporo bylin - ale to pracochłonne jest, masz rację...

Ja z kolei żałuję że mamy zbyt małą działkę - podeślesz parę metrów swojej?
Fajnie byłoby mieć grzyby, chociaż parę w sezonie! Może jak tę działkę sąsiednią dokupimy, i kolejną, bo sąsiad raczej chętny nie jest (takie L by nam wyszło)... brzozy tam rosną, ze 3 bym zostawiła? I dosadziła sosny - ale super!!

pozdrawiam
Ogród do kwadratu 19:07, 08 lis 2012

Do góry
Aguś,ja miałam na myśli zdjęcia z Twojego ogrodu ..
Brzozy śliczne - moje ulubione
Widoki z okien piękne
Rododendronowy ogród II. 15:02, 08 lis 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Przecudna bajka, przecudne zdjęcia...... buki to jednak piękne drzewa (zaraz po brzozach oczywiście )

Dzięki Gosiu za miłe słowa ale dla mnie buki są ładniejsze od brzóz bo ich zieleń jest ładniejsza od zieleni brzóz . Za to brzozy mają tą cudną korę choc bukowa tez ma urok. Takich buków jak moje nie można posadzic w każdym ogrodzie ale te mniejsze odmiany sprzedawane w szkółkach wszędzie mogą rosnąc. Buki charakteryzuje jednak większa zmiennosc niż brzozy. Ustalmy jednak że i buki i brzozy są cudne.
Ogród do kwadratu 12:02, 08 lis 2012

Do góry
Lena napisał(a)
Aga,popieram - Polska to piękny kraj a tegoroczna jesień"bije po oczach"

Nie mogę się doczekać zdjęć !!!

Pozdrawiam

Magdziu - zdjęć w trasie nie robiłam. To był wyjazd rodzinny, ale w smutnym charakterze - pogrzeb i takich wydarzeń nie lubię uwieczniać więc nie brałam aparatu ze sobą.

Ale wklejam zdjęcia niedzielne - było ładnie. Już w poniedziałek zaczęłam to robić, ale niestety w trakcie padł internet.

Widok z za okna na brzozy sąsiada

a to już moja stara brzoza

Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:58, 07 lis 2012

Do góry
Agato - brzozy sadzone mialy ok 1,5-1,7 m... Malutkie i wątłe były ubiegłej wiosny
Magda70 - praca u podstaw nad Mami niezbędna i tak Ci potem powie, że to przecież jego pomyśł był Mój M teź nie trafił 6 -tkę, chociąz 5 już kiedyś mial i kilka czwórek

Irenko - kurcze 6 padła na Psim Polu na Poleskiej!!!! Dwie ulice dalej M wysyłał Już jest blisko nas marzę dalej, marzę dalej

kasiu - miłego ze wzajemnością

Ulla - szukaj cieprliwie na allegro, aktulanie jestem przy 20 stronie ze 111 ....

karolina - wiosną będę brzozy obejmować

Evchen - drzewa też można wykopać, a domu nie obrócisz
Ogród do kwadratu 16:54, 07 lis 2012

Do góry
Kobitki kochane!!!
Bardzo mi was brakowało. Internet siadł u nas na 3 dni. Rozpacz czarna! Zero kontaktu ze światem.
Wiecie przemierzyłam wczoraj 3/4 Polski tam i z powrotem i muszę powiedzieć, że PIEKNA JEST JESIEŃ!!!
Polska jesienią urzeka! Cudowne brzozy złocącą się na tle zimozielonych lasów sosnowych - okolice Włocławka, cudowne zakola Wisły - okolice Dobrzynia nad Wisłą, cuuudowne kępy czerwonych nagich pędów dereni - okolice Bełchatowa. Stada saren, kaczki, tęcza i inne wspaniałości, które widziałam po drodze jadąc naszymi A.
Ale nareszcie internet działa,ja wróciłam i witam moich gości

ABIKO - miło że jesteś! Na kawkę umówimy się na pewno - zapraszam serdecznie

Danusiu - jeśli dojdzie do skutku spotkanko - na pewno fotki też będą.

Ozz - no ja sklerotyk jestem . Bardzo Cię przepraszam już się poprawiam - dziś zrobię zdjątka - już ładuję bateryje jutro wkleję fotki

Marzenko - no mój psiak jest z tych, którzy jak nie mogą wejść drzwiami to wchodzą oknem . Dziś zawiozłam go do psiego fryzjera, bo robił się z niego baranek. I wiesz co, TOM zmienił kolor. Już nie jest czarny a cuuudnie popielato-srebrny. Zuupełnie inny psiak. Wypiękniał. Wygląda zupełnie jak sznaucder . I, tu znów jak powyżej jutro fotki, bo już za cimno a nie chcę zepsuć efektu

Pozdrawiam wszystkich serdecznie - i dziobki przesyłam

Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:52, 07 lis 2012

Do góry
Ale fajne te brzozy, Marzenko!
Kolorowy ogród na piasku 22:49, 06 lis 2012

Do góry
Ja też lubię liście brzozy na trawie a ta rugosa Rotes Meer fajna i nie za duża rośnie, Vivo a co robisz z jej owocami, czy w ogóle przerabiasz owoce swoich róż? pozdrawiam
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:07, 06 lis 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Baaardzo mi się podobają moje brzozy (lubieżnie nieskromnie to mówię), więc jeszcze z innej strony

No i masz racje cudne te twoje brzozy. Coraz bardziej jestem nimi zauroczona.
Jakie duże sadziłaś brzózki? I co masz posadzone pod nimi?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:45, 06 lis 2012

Do góry
tutaj nie powinno być cisów ale nie mialam co z nimi zrobic, a wyrzucić cisy to grzech (?), żurawek, i takiej ilości trzmieliny, niestety znów był brak wrzośćów

Zamiast irgi ursynów są trawy

trzy brzozy tutaj się nie zmieszczą, ale napewno dwie posadzę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies