Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród - Moje spełnione marzenie

Ogród - Moje spełnione marzenie

dorkow0 18:01, 02 sty 2013

jagoda99 napisał(a)
Wszystko obejrzalam jest slicznie no a te korzenie uwielbiam sama marze o takich tylko gdzie je tu znalesc.
Zocha czy tak sie nazywa kaczka jest sliczna ha ha lubie takich straznikow.
No coz a z kotami to pewnie tak sie nie wygra ale wiem ze koty nie lubieja fusow z kawy, fajkowego tytoniu,lawendy roznego rodzaju zapachu cytrusow to tak samo jak na komary :
Creeping lemon thyme
Citronella
Herb lemon grass
pozdrawiam serdecznie zycze spelnienia wszystkich marzen nie tylko ogrodowych

Wszystko wypróbowałam, moje to nawet leżały w Lawendzie i tak ją pogniotły, że musiałam obciąć...
Dziękuję za wizytę i zapraszam serdecznie częściej... Już biegnę zobaczyć, co tam u Ciebie, w tym Nowym Roku...
Gosiniak 18:40, 02 sty 2013

Dorotko- co tam oprócz ławe.... planujesz?
dorkow0 12:56, 03 sty 2013

Witajcie...
Mam wiele do zrobienia w ogrodzie, rozciągam go dalej, zmieniam zupełnie jego funkcje... Jak sobie dziś pomyślę co mam do zrobienia, to chyba mi czasu braknie w tym roku...

Tu ma być nowa rabata, nie pamiętam ile metrów, jakieś 20 chyba... Wsadziłam tam Smaragdy, dalej róże na ścianie, dalej miszmasz, ale taki troszkę planowany... To jedna zmiana...

Tu mam zamiar wprowadzić zupełne zmiany, posadziłam na jesieni brzozy, z boku, tu nie widać, jest kompostownik, taki dziki, muszę go przenieść, bo to ma być brzozowy zagajnik...

I kolejna zmiana, którą robię co roku, bo pomysł wiosną, jest zły na jesieni... I tak już tracę chęci, do robienia tego nieszczęsnego przed ogródka... wiem, pomysły jakieś dziewczyny pisały, trawki kupione, Hortensja też, Bluszcz już rośnie, obwódka z Bukszpanu, już wiem, że do usunięcia, Kosodrzewina tam rośnie,chyba zostanie, jeszcze nie wiem... No, do pasji mnie to miejsce doprowadza...

malgocha1960 15:29, 03 sty 2013

Plany widzę szerokie,miejmy nadzieje,ze wiosna w miarę szybko się zacznie i sezon trochę nam się wydłuży.Ja jakoś wchodzę w nowy rok bez planow ogrodowych,załozyłam sobie,że w tym roku będę odpoczywać i cieszyc się tym co mam.
dorkow0 16:11, 03 sty 2013

Plany, jak plany Gosiu... To ciąg dalszy tego, co już zaczęłam, a będę realizować pewnie długo, bo to nakłady finansowe spore... Ale cieszę się, że mam co robić...
Jabeska 18:23, 03 sty 2013

Ty się przy takim pięknym ogrodzie martwisz , że Ci czasu braknie w tym roku, a mnie braknie do końca życia mam nadzieję, że przy planowaniu Ogrodowiskowi Mniacy mi pomogą
dorkow0 19:24, 03 sty 2013

A, bo to Joasiu, jakby nowy ogród, jeszcze nie połączony z tym starym, 20 letnim... Też muszę pomyśleć, bo z jednej strony sad za ogrodem, a z drugiej duży orzech i to wszystko ma być ogród, bo sadu usuwać nie chcę, a orzech robi robotę przy huśtawce... A poza tym, to sentymentalny orzech, więc na pewno zostaje... I muszę go połączyć z tym, który już jest...(ogród) No, ale mam nadzieję, że pójdzie mi to szybko i będę się cieszyć nowym miejscem do podziwiania... Ale ja skromna jestem, aż mnie śmiech bierze, ale co tam... Już się cieszę...
ka1sia 19:28, 03 sty 2013

Wow, ile planów, super, będę kibicować Tylko niech ta wiosna juz przyjdzie
Bogdzia 20:45, 03 sty 2013

Dorotko taki szmat ziemi do zagospodarowania aż zazdroszcze.Plany tez widzę sprecyzowane masz i tylko działanie pozostaje. wiec do wiosny. Pozdrawiam.
dorkow0 21:24, 03 sty 2013

ka1sia napisał(a)
Wow, ile planów, super, będę kibicować Tylko niech ta wiosna juz przyjdzie

Też czekam na wiosnę, choć po prawdzie, to jeszcze troszkę muszę odpocząć, więc jeszcze co nie co zimy może być...