Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:34, 06 mar 2018

Do góry
E tam, wielkości tutaj nie ma. Po prostu dobre serce i tak jakoś drugi piesek za mną chodził do dłuższego czasu, aż nawinął się na olxie. No i Witek nie protestował, tylko chętnie pojechał ze mną.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:16, 06 mar 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Inspekty (propagatory) są w LM albo OBI. Zakupiłam też tacki i wielodoniczki w necie. Mam spory zapas, bo następne wysiewy to już w namiocie. Oprócz pomidorów, one w domu po 15 marca.

dziś odwiedzę LM obi daleko niestety ..... przed nocką będą zakupy i pózniej wysiewy ......dziękuję za namiar

edit ale fajne mordki pasują do siebie ...jak rodzeństwo -wspólne cechy
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:16, 06 mar 2018

Do góry
To były ich pierwsze momenty zapoznania. On, jak się śmieje, to pokazuje wszystkie zęby jak rekin. Śmiesznie strasznie.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:14, 06 mar 2018

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Gratuluje nowego domownika. A jak w ogrodku?Kopie? My najprawdopodobniej tej jesieni wezmiemy psa. Rok po smierci naszego 19 letniego kota. Przyznam, ze boje sie troche psa w ogrodzie. Ale mam nadzieje, ze uda nam sie go wychowac Tez bralam zwierzaki ze schroniska, czesto stare i chore. Dopiero pierwszy raz wezmiemy szczeniaka,dla odmiany. Trzecie dziecko w domu bedzie i znow zacznie sie wstawanie po nocach

Nie ma na razie możliwości sprawdzić kopania, ale będzie chodził z Kreską na biegi po ogrodzie i zaraz zgarniamy do domu. Jako tako w ogrodzie nie będzie przebywał, żeby właśnie nie bać się o ogród.

A tak to chodzę 4 razy dziennie na spacery.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:13, 06 mar 2018

Do góry
Magleska napisał(a)
natchnęłaś mnie na wysiewy .... ale nie mam takich fajnych inspektów ......chciejstwo mnie ogarnęło

Inspekty (propagatory) są w LM albo OBI. Zakupiłam też tacki i wielodoniczki w necie. Mam spory zapas, bo następne wysiewy to już w namiocie. Oprócz pomidorów, one w domu po 15 marca.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:10, 06 mar 2018

Do góry
Bardzo się cieszę, że moje trudne chwile, trauma i decyzje zeszłoroczne pomogły innym, a piesek niczemu nie jest winien. Zasługuje na dobre zycie.

Mój nowy domownik już sobie leży za mną w gabinecie, a Kreska na kanapie śpi. A...nie...obejrzałam się i ona teraz leży w łóżku Kwiatka, a Kwiatek u jej podnóża
A jej posłanie - puste.

Pierwszy dzień, to oblał narożną ścianę w salonie, chyba myślał, że to już "spacer". Teraz go pilnujemy. Wczoraj była kąpiel wstępna, bo strasznie ..wiadomo co.
Ogród z wilkiem zamkn. 09:06, 06 mar 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zebrać rodzinkę, niech każdy napisze na kartce co chce. A potem to już nie mogą zmieniać.

i to jest bardzo dobry pomysł tak zrobię ....

ze starego ogrodu mam jeszcze takie fotki.....zachciało mi się spowrotem wody w ogrodzie

Ogród zielonej AniaK 09:05, 06 mar 2018

Do góry
Aniu, ja bym tutaj róż nie widziała, bo masz tak "japońsko", azalie, trawy, turzyce, cebulowe kwitnące wcześnie i wrzosowisko tutaj widzę.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:04, 06 mar 2018

Do góry
W salonie, bo nie mam gdzie w takie mrozy

Już zaglądam.
Ogród z wilkiem zamkn. 08:58, 06 mar 2018

Do góry
Zebrać rodzinkę, niech każdy napisze na kartce co chce. A potem to już nie mogą zmieniać.
Świerk serbski - Picea omorika 08:55, 06 mar 2018

Do góry
Do cięcia świerków przyda się wysuwany sekator ( na wysięgniku), bo zwykłym to nie sięgniesz.
Platan - Platanus 08:51, 06 mar 2018

Do góry
Rejzi napisał(a)

Dziękuję bardzo za odpowiedź Danusiu a co byś mi poleciła dla małego ogrodu o szerokości 10m, lepszy jeden platan czy może 2 klony globki? Chce się nimi trochę odsłonić przed dużym budynkiem za płotem. Jest to strona południowa i patelnia, trochę cienia się przyda

Zdecydowanie bardziej polecam platany.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:50, 06 mar 2018

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:50, 06 mar 2018

Do góry
Irenko, zdradź jakie, w razie czego na priva.

A u mnie startują wysiewy.

Ogród z wilkiem zamkn. 08:47, 06 mar 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
No. Szał ciurkadełkowy. Juz był jeden, teraz renesans ciurkadełek za sprawą tego wątku

Fajnie, że wena nie opuszcza właścicielkę i ciągle kombinuje i rysuje

dziękuję Danusiu ......wena może i nie opuszcza ,ale też- tak łatwo nie idzie wcale
dostosować pod wymagania ema ,psa i swoje .....no i jeszcze córa ,też ma swoje wizje
najbardziej chce hamak ,żeby tylko leżeć i muzyki słuchać

wszyscy chcą mieć ładnie ,ale do roboty sama zostałam

....dziękuję bardzo ,że zaglądasz
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 07:57, 06 mar 2018

Do góry
Na moje wyczucie to jest za dużo gatunków roślin i są też niepolecane.

Wyrzuciłabym jałowiec Blue Arrow, nie warto, i tak wyrzucisz. Kosodrzewinę też nie, bo starzeje się, rośnie szybko i zagai całą rabatę, wlezie wszędzie.

No i teraz tak:

Kula na pniu jest tutaj gwiazdą, sadzenie kolejnej gwiazdy w postaci klonu, wydaje mi się niedobre. Jako akcent kolorystyczny posadziłabym berberyski kuliste Bagatelle.

Jako akcent pionowy może cis kolumnowy Fastigiata zam. jałowca.

Thuje Danica jako kuliste wypełniacze. Może do tego jakieś piórka na wypełnienie.Turzyce czy niskie trawki np. Imperata.

Jeśli kula na pniu jest żółta, to cis zielony, a jeśli zielona to cis wtedy żółty.

Twój rysunek wygląda ładnie, ale to wszystko się nie zmieści i nie będzie tak wyglądać w realu.
Ogród z wilkiem zamkn. 07:52, 06 mar 2018

Do góry
No. Szał ciurkadełkowy. Juz był jeden, teraz renesans ciurkadełek za sprawą tego wątku

Fajnie, że wena nie opuszcza właścicielkę i ciągle kombinuje i rysuje
Winorośl amurska i pachnąca 07:50, 06 mar 2018

Do góry
Zmienić ogrodnika skoro nie jest ogrodnikiem, tylko szmaciarzem.
Mój niedokończony, wąski, długi balkon w bloku 07:48, 06 mar 2018

Do góry
Deski z odzysku jak najbardziej popieram, trzeba ich szukać za darmo, z palet nawet, albo gdzieś na opuszczonej działce za pozwoleniem, bo kupić w necie...to kosmos. Ostatnio mąż chciał mi zrobić stół do przesadzania roślin i kupił w necie drewno z odzysku. Byłam zdruzgotana ceną

Robota we własnym zakresie, też super pomysł.

Przepraszam za uwagi, ale tak mam, od tego jestem tutaj tzw.szefową i nikt się nie obraża, a przyjmuje jako cenne rady. Wszak na ogrodach "zęby zjadłam".

Fajnie wszystko pozamykać, nawet siedzisko można jako otwieraną skrzynię na drobiazgi zrobić z drewna. Nadać temu wszystkiemu kolor jednolity.

Donic szukać także używanych. Pospaceruj po działkach, skoro masz swoją...można wydębić od kogoś komu niepotrzebne jest, np. na wymianę za rośliny jakieś.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 07:47, 06 mar 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kresce nowy domownik się spodobał, ma się z kim bawić, ganiają i zabawkami się bawią. A na spacerze ona ma dłuższą smycz więc leci przodem, a on za nią i "poprawia"

W domu jak chciałam, żeby spały oddzielnie w innych pomieszczeniach, to on piszczał i śpią w jednym pokoju. Nie mogą latać po salonie, bo już mi się wpakował w wysiewy na parapet i ziemi było na kanapie pełno

Ale się dzieje, nowy domownik, nawiasem cudny
W parze psy, czy grupie, są szczęśliwsze i zobaczysz nowe zachowania, gratuluję, serducho masz wielkie
To daję zakaz, nie szalej, bo się nie obrobisz z tymi zakupami, ha ha.
Albo nowe hobby, ja mam, Sebciu ma rację, pomaga
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies