Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 16:34, 04 mar 2018

yolka napisał(a)

U mnie było podobnie w 2013 roku, ale czytam o bylinowych planach-wiosna więc już nadchodzi...

Byłoby fajnie gdyby to juz nie tylko plany były
Ach
kasja83 12:09, 05 mar 2018

jolanka napisał(a)

Dziękuję bardzo
Haha, nasze życzenia natura ma w nosie. I tak zrobi co będzie chciała

Dokładnie...ja ostatnie takie mrozy pamiętam jak tynkowaliśmy dom wiosną...ale pomarzyć można
jolanka 20:06, 05 mar 2018

kasja83 napisał(a)

Dokładnie...ja ostatnie takie mrozy pamiętam jak tynkowaliśmy dom wiosną...ale pomarzyć można

jolanka 20:19, 05 mar 2018

Zawzięłam się dzisiaj po południu na rozpoczęcie cięcia. Udało się przyciąć platana, 3 derenie i katalpę.
EM przy okazji przydeptał jednæ hakone, dwie kostrzewy i wylał na rabatę pastę do smarowania ran po cięciu
Czy to oznaczało, ze pomagał w ogrodzie?

Mam pytania:
Kiedy tnie się berberysy?
Czy i jak tnie się jabłonie ozdobne, mam Olę i Adirondack.
Kasia_CS 20:42, 05 mar 2018

Ja dziś na chwilę wyszłam pomierzyć rabaty, gdyby zachciało mi się gdzieniegdzie dać bukszpanowe obwódki Muszę wiedzieć ile zamówić w razie czego. Ale ziemia pomrożona jednak jeszcze. Więcej prac może za parę dni - może poprzycinam byliny, bo tego nie robiłam jesienią... i miedzian po raz pierwszy zastosuję.
jolanka 11:45, 06 mar 2018

Kasia_CS napisał(a)
Ja dziś na chwilę wyszłam pomierzyć rabaty, gdyby zachciało mi się gdzieniegdzie dać bukszpanowe obwódki Muszę wiedzieć ile zamówić w razie czego. Ale ziemia pomrożona jednak jeszcze. Więcej prac może za parę dni - może poprzycinam byliny, bo tego nie robiłam jesienią... i miedzian po raz pierwszy zastosuję.

No oo, jeszcze ziemia zmrożona, nie da się nic robić. Jeśli nocami będzie dalej zimno to jeszcze długo nic nie zrobimy
Ja żadnych bylin nie ścinalam jesienią. Teraz widać gdzie rosna Obawiam się aby nie zdeptac niektórych zanim wyjdą z ziemi.
Gardenarium 11:50, 06 mar 2018

jolanka napisał(a)
Zawzięłam się dzisiaj po południu na rozpoczęcie cięcia. Udało się przyciąć platana, 3 derenie i katalpę.
EM przy okazji przydeptał jednæ hakone, dwie kostrzewy i wylał na rabatę pastę do smarowania ran po cięciu
Czy to oznaczało, ze pomagał w ogrodzie?

Mam pytania:
Kiedy tnie się berberysy?
Czy i jak tnie się jabłonie ozdobne, mam Olę i Adirondack.

Ależ tak, to oznaczało, że pomagał w ogrodzie. Nie można go zniechęcić. Nawet jak coś nie wyszło

Berberysy możesz w następnym tygodniu ciąć, nawet wtedy jak już puszczają pączki też.

Jabłoni ozdobnych jako takich nie tnie się. Chyba że coś odstaje.

Instagram Ogrodowiska
jolanka 16:11, 06 mar 2018

Gardenarium napisał(a)

Ależ tak, to oznaczało, że pomagał w ogrodzie. Nie można go zniechęcić. Nawet jak coś nie wyszło

Berberysy możesz w następnym tygodniu ciąć, nawet wtedy jak już puszczają pączki też.

Jabłoni ozdobnych jako takich nie tnie się. Chyba że coś odstaje.

Hihi Ale trawek mi szkoda
Dzięki Danusiu za inf. W takim razie troszkę jeszcze poczekam.
jolanka 16:15, 06 mar 2018

Jadąc dzisiaj do pracy miałam troszkę czasu wiec zakręciłam do O.
Maja dużo tajnych cebul, kłączy itp. Kupilam kilka, później napisze co Naprawdę warto zajrzeć bo spory wybór odmian. Byłam nawet zaskoczona ilością i odmianami
jolanka 16:55, 06 mar 2018

Juz mam
- Cosmos atrosanquineus
- orliki: Black Barlow i Blue Barlow
- liatra Alba
- dalia cactus "Tsuki-Yori-No Shisha"
- jeżówka Doubledecker

Dobrze, ze miałam mało czasu bo było w czym wybierać.
Zamierzam posadzić je do doniczek, jest nadzieja, ze wczesniej doczekam się kwiatów.