Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Coś jeszcze, coś więcej... 07:43, 06 mar 2018

Do góry
Zdjęcia wcześniej widziałam, poczytałam o zawirowaniach i siwych włosach, ale chciałam wyśledzić to nowe hobby. Było o nim? Czy to podróże?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 07:41, 06 mar 2018

Do góry
Aurelio, jestem uspokojona w takim razie.

Basia3012 - no to mnie przebiłaś

Basiu od KosimkArt - to prawda, że aby na zdrowiu się podbudować, trzeba rośliny kupować. Się zrymowało.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 07:39, 06 mar 2018

Do góry
Sebek napisał(a)

Znaleźć drugie hobby - u mnie działa

To mnie zaciekawiłeś, no...jakie to hobby?

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 07:39, 06 mar 2018

Do góry
mirkaka napisał(a)
No ja bym dała jej na imię 'przecinek' Pasowałoby do pozostałych- Kreska, Kropka, Przecinek Życzę dużo radości z nowego pieska, na pewno będzie wdzięczny za dobre serce

Psy mają u nas imiona na literkę "K' a koty na literkę "P" Tak jakoś jest Przecinek pasuje, ale rozważaliśmy Kwadrat
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 07:37, 06 mar 2018

Do góry
Kresce nowy domownik się spodobał, ma się z kim bawić, ganiają i zabawkami się bawią. A na spacerze ona ma dłuższą smycz więc leci przodem, a on za nią i "poprawia"

W domu jak chciałam, żeby spały oddzielnie w innych pomieszczeniach, to on piszczał i śpią w jednym pokoju. Nie mogą latać po salonie, bo już mi się wpakował w wysiewy na parapet i ziemi było na kanapie pełno
Spotkanie u Szmitów w Pęchcinie 3.06.2017 23:10, 05 mar 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Za wcześnie, nic nie wiadomo, kiedy kto gdzie na urlop jedzie
oooo nie Danusiu ja już wiem gdzie, co kiedy aż do listopada obawiam się że trudno będzie mi się wstrzelić w terminy
Ogród z wilkiem zamkn. 22:22, 05 mar 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)

ależ proszę bardzo

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/103-zrodelko-z-kamienia-czyli-bezpieczna-woda-w-ogrodzie

i tutaj

https://www.ogrodowisko.oj pl/watek/498-wykonanie-zrodelka-z-kamienia

Dziękuję Pani Danusiu, jest Pani moim aniołem
Mój niedokończony, wąski, długi balkon w bloku 22:09, 05 mar 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Fajnie, że młody facet interesuje się ogrodnictwem i upiększeniem swojej przestrzeni Jeśli mogę dorzucić nie pod kątem krytyki, ale podpowiedzi, to bym ujednoliciła donice, poukrywała butlę, schowała złożone krzesełka oparte o ścianę, bo fajnie było po obiciu deskami, ale potem już zrobił się brak stylu i rozgardiasz, bo za dużo poustawiałeś różnych pierdółek.

Trzeba to ogarnąć pod kątem stylu, porządków, bo samo zrobienie podłogi nie sprawi, że będzie ładnie. Nadmiar detali wyrzuć/ukryj

Albo idź w japońszczyznę, albo rustykalny, albo nowoczesny. Wtedy poduchy inne do mebli.

dziękuje za cenne info
wiem, wiem tak jak pisałem deski musze jeszcze dokupic i obic gril tez bedzie obity.doniczki sa juz jednakowe kwiatki byly wyniesione z pokoju na balkon (swoja droga pasowalo by tam jakies roslinki rozplanowac) zdjecia byly robione w roznym czasie bo tylko takie znalazlem na kompie, i dlatego na jednych sa krzesła i duperele a na innych nie ma.
co do stylu to srednio sie znam robilem tak jak mi sie podobalo lubie po prostu zeby bylo ładnie tam gdzie przebywam, lubie drewno, kamien i cegłe
narazie nie miałem czasu na dokonczenie ponieważ nabyłem ogródek działkowy rod i na nim sie skupiłem ale mysle jak dokończe balkonik do konca to bedzie fajnie i ładnie
pozdrawiam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:36, 05 mar 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Niech mnie ktoś wyleczy i powie jak powstrzymać się przed zakupami roślin lub gadżetów ogrodowych?

Znaleźć drugie hobby - u mnie działa
Przedogródek pod dębem 20:14, 05 mar 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Szkic sobie pomaluj (kółka), będzie widać czy kolory dobre. I układ roślin.

starałem się zaznaczyć kolorami ale wyszło bardzo nieudolnie.

Kolory niedokładnie odzwierciedlają naturalne roślin. Za mały ten szkic . W legendzie powyżej częściowo opisałem kolory. Może załączone wyżej fotografie pomogą?

Chciałem przenieść kompozycję 6 i 7 kosaciec ciemnogranatowy z łubinem tak jak na fotografii:

Może za niebieskim łubinem białe kosaćce?
Platan - Platanus 19:44, 05 mar 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zawsze możesz go przyciąć do gołego pnia. Jeśli okaże się za duży.
Nie wyrastają sporo, bo to odmiana kulista i nie wyrasta jak zwykły platan.

Podlinkowałam na holenderskie strony

Popatrz na te zdjęcia. To doskonałe drzewo do małych ogrodów, jesli chcesz mieć duży cień, bo duże i gęsto osadzone listowie da duży cień.

Dziękuję bardzo za odpowiedź Danusiu a co byś mi poleciła dla małego ogrodu o szerokości 10m, lepszy jeden platan czy może 2 klony globki? Chce się nimi trochę odsłonić przed dużym budynkiem za płotem. Jest to strona południowa i patelnia, trochę cienia się przyda
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:14, 05 mar 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Niech mnie ktoś wyleczy i powie jak powstrzymać się przed zakupami roślin lub gadżetów ogrodowych?
Ta choroba dopada nas wszystkich, ale na szczęście, choć nieuleczalna, to jest nie groźna w skutkach... Danuś, tyle naszego, co kupimy do poprawy humorku i dla pociechy oczu...Pozdrawiam z mroźnego zakątka Polski północnej...brr Psiunia podobna do Kropki jota w jotę...Uszczęśliwiłaś nieboraka...
Ogród z wilkiem zamkn. 19:12, 05 mar 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)

ależ proszę bardzo

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/103-zrodelko-z-kamienia-czyli-bezpieczna-woda-w-ogrodzie

i tutaj

https://www.ogrodowisko.pl/watek/498-wykonanie-zrodelka-z-kamienia

bardzo dziękuję za instruktaż zaraz przejrzę ,bo ten mój pierwszy kamor ,który oblewał się wodą ,to panowie robili .....ciekawa jestem ,czy podobnie
Przedogródek pod dębem 19:11, 05 mar 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Szkic sobie pomaluj (kółka), będzie widać czy kolory dobre. I układ roślin.

dziekuję.

Układ i miejsca sadzenia starałem się zaznaczyć kółkami. Jedno kółko to jedna roślina.
Do wypełnienia jeszcze miejsca "puste".
Jeszcze postaram się pomalować kolorami.
Ogrodowy spektakl trwa ... 19:08, 05 mar 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nom Mira, właśnie byłam u ciebie i patrzyłam jak siejesz. Ja też perlitu i wermikulitu używam. Mam nawet zapas

Dobrze, że trochę odpuszcza mróz, to z tęgoszami i może kordylinami polecę do namiotu, jak myślisz, wytrzymają?

Czytałam, że dalie też dokupujesz?

Nie wiem jak z kordylinami bo ich nie miałam ale nie spieszyłabym się bo nie wiadomo jaka jeszcze będzie pogoda i ile one wytrzymują.

Dalie już kupiłam choć jeszcze nie dostałam. Jak gdzieś pójdę po chleb albo sól i się napatoczę na dalie to kto wie

Stale oglądam filmiki z daliami - no cudne są
Kondziowy ogrod cz II 18:53, 05 mar 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
No to rewelacja.

A kaczuszki są piękne i bardzo towarzyskie

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:52, 05 mar 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Blokady to już sama porobiłam, bo w USA ktoś na moje konto kupił sobie subskrypcję cholera jasna
O kurcze

Czytam o nowym podopiecznym Też lubię kudłate
A jak Kreska przyjęła nowego lokatora???
Kondziowy ogrod cz II 18:49, 05 mar 2018

Do góry
No to rewelacja.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:49, 05 mar 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)

To choroba nieuleczalna
Kondziowy ogrod cz II 18:49, 05 mar 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nawet te brzydale? co nic ich jeść nie chce?

Dokładnie tak, a te to ich przysmak. 3 sekundy i nie ma
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies