Jejku Irenko ale szalone zakupy Będzie cudnie i kolorowo
oj, trochę sie martwię, bo nie wiem czy ja mam rękę, jak na razie to drzewa i krzewy mi najlepiej rosną
Tą dalię białoróżową miałam do minionego sezonu ,mało miała różu w sobie ,ale ją lubiłam Muszę sobie kupić w tym roku jest na liście .
Zakupy przednie Ircia ,ale te poduszeczki i karnisze bardzo piękne
Mnie też się coś na ludowiznę przestawiło ,ale na razie serwetki papierowe ma z motywem kujawskim chyba ))))))))))Ozdobię sobie pisanki
już jestem ciekawa tych pisanek, bardzo lubię takie artystyczne; sama takie unikaty skupuję i lubię je potem oglądać
takiej lilii nie miałam i jestem jej ciekawa; u mnie w wazonach to albo lilie, cały rok albo tulipany, ale te tylko białe
Coś się dzieje z netem.
Ale czekałam na poduchy i są. A przy okazji abażury! I kwiatki. Dalie białe i białe lilie boskie. I rud-je-be-zów-kia. Trzeba do wilgotnego torfu albo nawet piachu di doiczki (mówi mój ojciec a on się zna). Wyobraźcie sobie, że w taki sam sposób jak Danusia posadził tulipany w starej wanience cynowej. Zaimponował mi dokumentnie.
Spadam lulu. A w oczach zakupy .... !
ooo, dzięki Pszczółko i podziękuj ojcu
piachu mam pod dostatkiem, to zrobię jak radzisz; ale mi teraz lekko, prawie tak jakbym już to zrobiła
Coś się dzieje z netem.
Ale czekałam na poduchy i są. A przy okazji abażury! I kwiatki. Dalie białe i białe lilie boskie. I rud-je-be-zów-kia. Trzeba do wilgotnego torfu albo nawet piachu di doiczki (mówi mój ojciec a on się zna). Wyobraźcie sobie, że w taki sam sposób jak Danusia posadził tulipany w starej wanience cynowej. Zaimponował mi dokumentnie.
Spadam lulu. A w oczach zakupy .... !
Ja moje lilie kupuję zawsze na Gardenii w Poznaniu.Tam są niedrogie,duże cebulki i do tej pory zawsze mi się udawały.I wybór ogromny w jednym miejscu.W tym roku też dokupiłam sześć sztuk.Ale z tego co zauważyłam w marketach też ich sporo,nie wiem tylko jak z jakością.
To ja już zbaraniałam na dobre kobiety .Ja moczyłam jaskry może ze 3 godziny góra .Napiły się napęczniały to po co dalej miały siedzieć ,żeby się "utopić"???????????
Czyli mogę podlać jak wysadziłam do ziemi tak sądzę bo w końcu te pazurki wyschną ,a nie zakiełkują .
4-go marca wysiałam cynie rabatowe i już widzę jedna wyszła czyli 2 dni Pod przykryciem i w cieple ...
Miłej środy -zajrzę tu Bogusiu bo mi jaskry spać nie dają
Kupiłam tą białą serduszkę zobaczymy co wyjdzie I pełne lilie chyba patent zastosuję twój nie ma co ...
He,he,he dobrze, że te wychodzące lilie przykryłam Mrozy nocne wróciły!
U nas tak samo nocami mrozi, nie pousuwałm jeszcze stroiszy i osłon z róż, odsłoniłam tylko rabaty z żonkilami i tulipanami bo wychylają czubki listków na całego
Dzisiaj zrobiłam sobie małą przyjemność i dokupiłam
- mieczyki: FIDELIE, ABISYŃSKIE, PRINCES MARGARET ROSE, MADONA i MARY HOUSLEY
- lilie: LILIA AZJATYCKA BURGUNDY I GRAND CRU
- liatrię, chociaż zarzekałam się, że nie, ale to jej ostania szansa, żeby u mnie zakwitła
- sparaksis mieszanka - pierwszy raz to widzę
- czosnek Ostrowskiego w kolorze buraczka, mam tyko żółte
- zawilce pełnokwiatowe
- dalie karłowatą
Ania, te zawilce to kupiłaś nasiona?
A dalię będziesz do donicy wsadzać czy do gruntu, bo się właśnie zastanawiam nad donicą dla niej i nie wiem?
Popieram zakupy kwiatowe!
Ewo, zawilce są w postaci bulwek, z zaznaczeniem moczyć kilka godzin przed posadzeniem , kiedyś tego nie wiedziałam i zawilce po posadzeniu nie wykiełkowały
Dalię zaplanowałam wsadzić do donicy, potem dobiorę do niej kwitnący na biało wilczomlecz
Dzisiaj zrobiłam sobie małą przyjemność i dokupiłam
- mieczyki: FIDELIE, ABISYŃSKIE, PRINCES MARGARET ROSE, MADONA i MARY HOUSLEY
- lilie: LILIA AZJATYCKA BURGUNDY I GRAND CRU
- liatrię, chociaż zarzekałam się, że nie, ale to jej ostania szansa, żeby u mnie zakwitła
- sparaksis mieszanka - pierwszy raz to widzę
- czosnek Ostrowskiego w kolorze buraczka, mam tyko żółte
- zawilce pełnokwiatowe
- dalie karłowatą
Ania, te zawilce to kupiłaś nasiona?
A dalię będziesz do donicy wsadzać czy do gruntu, bo się właśnie zastanawiam nad donicą dla niej i nie wiem?
To tylko się tak wydaje,że dużo a przecież rośliny kwitną o różnych miesiącach, po nich rozkwitają następne kupując wczoraj "następne" roślinki, właśnie sobie pomyślałam,że miałam kupić jakieś nowe ciuchy To gdzie Twój M., te lilie kupował? ja Ewa abym miała kubek dobrej kawy i fajki i jest oki dużo mi nie trzeba