Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 22:40, 10 mar 2012

Do góry
MilenaP napisał(a)

Lilie

gdybym takie znalazła, choćbym musiała spać w sklepie, musiałabym je mieć. Są przepiękne mój ideał

Milenko mówisz i masz http://www.cebule.pl/pol_m_WIOSNA_Lilie-Lilium-_Orientalne-307.html
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 21:18, 10 mar 2012

Do góry
Joanka napisał(a)
Lilie

gdybym takie znalazła, choćbym musiała spać w sklepie, musiałabym je mieć. Są przepiękne mój ideał
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 19:31, 10 mar 2012

Do góry
nooo poszalałaś kobieto!
róże i lilie.....mmmm zazdroszczę , chyba muszę też się wybrać na jakieś zakupy

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 17:44, 10 mar 2012

Do góry
Lilie

Dalie

Astry peoniowe

Moje poletko 20:33, 09 mar 2012

Do góry
Mnie tez sie podobają hosty ale lilie też ładne i fajnie że po kilka sztuk tego samego to będzie ładnie wyglądało.
Moje poletko 20:10, 09 mar 2012

Do góry
Co tam kupiłaś ciekawego Celinko? Dobrze widzę lilie?
Mój 4 arowy azyl... 16:09, 08 mar 2012

Do góry
Mam w donicy taką serduszkę i lilie,mamy podobny gust....
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:55, 08 mar 2012

Do góry
Martek napisał(a)

Jejku Irenko ale szalone zakupy Będzie cudnie i kolorowo

oj, trochę sie martwię, bo nie wiem czy ja mam rękę, jak na razie to drzewa i krzewy mi najlepiej rosną

Tą dalię białoróżową miałam do minionego sezonu ,mało miała różu w sobie ,ale ją lubiłam Muszę sobie kupić w tym roku jest na liście .
Zakupy przednie Ircia ,ale te poduszeczki i karnisze bardzo piękne
Mnie też się coś na ludowiznę przestawiło ,ale na razie serwetki papierowe ma z motywem kujawskim chyba ))))))))))Ozdobię sobie pisanki

już jestem ciekawa tych pisanek, bardzo lubię takie artystyczne; sama takie unikaty skupuję i lubię je potem oglądać
takiej lilii nie miałam i jestem jej ciekawa; u mnie w wazonach to albo lilie, cały rok albo tulipany, ale te tylko białe
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:49, 08 mar 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Coś się dzieje z netem.
Ale czekałam na poduchy i są. A przy okazji abażury! I kwiatki. Dalie białe i białe lilie boskie. I rud-je-be-zów-kia. Trzeba do wilgotnego torfu albo nawet piachu di doiczki (mówi mój ojciec a on się zna). Wyobraźcie sobie, że w taki sam sposób jak Danusia posadził tulipany w starej wanience cynowej. Zaimponował mi dokumentnie.
Spadam lulu. A w oczach zakupy .... !

ooo, dzięki Pszczółko i podziękuj ojcu

piachu mam pod dostatkiem, to zrobię jak radzisz; ale mi teraz lekko, prawie tak jakbym już to zrobiła
Lilie - Lilium 10:51, 08 mar 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
A jak z jakością? Wszystkiego wszędzie pełno ale czy dobre sorty? Np. w cebulach holenderskich tulipanów panuje zamęt totalny.

Lilie chyba mi się zgadzały - ale np. mieczyki w ogóle...

Mam nadzieję, że tulipany będą odpowiednie- jak nie to kolor mi grać nie będzie - a wtedy zbrodnia to niesłychana
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 23:13, 07 mar 2012

Do góry
Coś się dzieje z netem.
Ale czekałam na poduchy i są. A przy okazji abażury! I kwiatki. Dalie białe i białe lilie boskie. I rud-je-be-zów-kia. Trzeba do wilgotnego torfu albo nawet piachu di doiczki (mówi mój ojciec a on się zna). Wyobraźcie sobie, że w taki sam sposób jak Danusia posadził tulipany w starej wanience cynowej. Zaimponował mi dokumentnie.
Spadam lulu. A w oczach zakupy .... !
Lilie - Lilium 19:05, 07 mar 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
ładne lilie majkel

Dziękuję

Ja moje lilie kupuję zawsze na Gardenii w Poznaniu.Tam są niedrogie,duże cebulki i do tej pory zawsze mi się udawały.I wybór ogromny w jednym miejscu.W tym roku też dokupiłam sześć sztuk.Ale z tego co zauważyłam w marketach też ich sporo,nie wiem tylko jak z jakością.
Lilie - Lilium 12:40, 07 mar 2012

Do góry
pawel1313 napisał(a)
A możesz polecić jakieś nazwy pięknie pachnące o wielkich kwiatach
pozdrawiam
http://www.cebulki-kwiatowe.pl/index.php?cPath=1333_1342 po lewej stronie masz wyszczególnione lilie odmianowo
W cieniu - zacieniona 03:40, 07 mar 2012

Do góry
To ja już zbaraniałam na dobre kobiety .Ja moczyłam jaskry może ze 3 godziny góra .Napiły się napęczniały to po co dalej miały siedzieć ,żeby się "utopić"???????????
Czyli mogę podlać jak wysadziłam do ziemi tak sądzę bo w końcu te pazurki wyschną ,a nie zakiełkują .
4-go marca wysiałam cynie rabatowe i już widzę jedna wyszła czyli 2 dni Pod przykryciem i w cieple ...
Miłej środy -zajrzę tu Bogusiu bo mi jaskry spać nie dają
Kupiłam tą białą serduszkę zobaczymy co wyjdzie I pełne lilie chyba patent zastosuję twój nie ma co ...
Lilie - Lilium 20:33, 06 mar 2012

Do góry
ładne lilie majkel
Mój 4 arowy azyl... 18:34, 06 mar 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
He,he,he dobrze, że te wychodzące lilie przykryłam Mrozy nocne wróciły!
U nas tak samo nocami mrozi, nie pousuwałm jeszcze stroiszy i osłon z róż, odsłoniłam tylko rabaty z żonkilami i tulipanami bo wychylają czubki listków na całego
Mój 4 arowy azyl... 18:29, 06 mar 2012

Do góry
He,he,he dobrze, że te wychodzące lilie przykryłam Mrozy nocne wróciły!
Rajski ogród Ani 18:12, 06 mar 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Dzisiaj zrobiłam sobie małą przyjemność i dokupiłam
- mieczyki: FIDELIE, ABISYŃSKIE, PRINCES MARGARET ROSE, MADONA i MARY HOUSLEY
- lilie: LILIA AZJATYCKA BURGUNDY I GRAND CRU
- liatrię, chociaż zarzekałam się, że nie, ale to jej ostania szansa, żeby u mnie zakwitła
- sparaksis mieszanka - pierwszy raz to widzę
- czosnek Ostrowskiego w kolorze buraczka, mam tyko żółte
- zawilce pełnokwiatowe
- dalie karłowatą

Ania, te zawilce to kupiłaś nasiona?
A dalię będziesz do donicy wsadzać czy do gruntu, bo się właśnie zastanawiam nad donicą dla niej i nie wiem?

Popieram zakupy kwiatowe!
Ewo, zawilce są w postaci bulwek, z zaznaczeniem moczyć kilka godzin przed posadzeniem , kiedyś tego nie wiedziałam i zawilce po posadzeniu nie wykiełkowały

Dalię zaplanowałam wsadzić do donicy, potem dobiorę do niej kwitnący na biało wilczomlecz

Rajski ogród Ani 09:43, 06 mar 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
Dzisiaj zrobiłam sobie małą przyjemność i dokupiłam
- mieczyki: FIDELIE, ABISYŃSKIE, PRINCES MARGARET ROSE, MADONA i MARY HOUSLEY
- lilie: LILIA AZJATYCKA BURGUNDY I GRAND CRU
- liatrię, chociaż zarzekałam się, że nie, ale to jej ostania szansa, żeby u mnie zakwitła
- sparaksis mieszanka - pierwszy raz to widzę
- czosnek Ostrowskiego w kolorze buraczka, mam tyko żółte
- zawilce pełnokwiatowe
- dalie karłowatą

Ania, te zawilce to kupiłaś nasiona?
A dalię będziesz do donicy wsadzać czy do gruntu, bo się właśnie zastanawiam nad donicą dla niej i nie wiem?

Popieram zakupy kwiatowe!
Mój kawałek raju 21:44, 05 mar 2012

Do góry
To tylko się tak wydaje,że dużo a przecież rośliny kwitną o różnych miesiącach, po nich rozkwitają następne kupując wczoraj "następne" roślinki, właśnie sobie pomyślałam,że miałam kupić jakieś nowe ciuchy To gdzie Twój M., te lilie kupował? ja Ewa abym miała kubek dobrej kawy i fajki i jest oki dużo mi nie trzeba
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies