Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Martek 13:42, 08 mar 2012

irena_milek napisał(a)

Jejku Irenko ale szalone zakupy Będzie cudnie i kolorowo

oj, trochę sie martwię, bo nie wiem czy ja mam rękę, jak na razie to drzewa i krzewy mi najlepiej rosną

Tą dalię białoróżową miałam do minionego sezonu ,mało miała różu w sobie ,ale ją lubiłam Muszę sobie kupić w tym roku jest na liście .
Zakupy przednie Ircia ,ale te poduszeczki i karnisze bardzo piękne
Mnie też się coś na ludowiznę przestawiło ,ale na razie serwetki papierowe ma z motywem kujawskim chyba ))))))))))Ozdobię sobie pisanki
Milka 13:42, 08 mar 2012

an_tre napisał(a)

Fotka z tobą i donicą rewelacyjna, jesteś lekka jak ptaszek

każda by taka była a ja naprawdę główkuję, gdzie taką zdobyć

dźwig już namierzyłam
to do dziela na co czekasz

na donicę, ale Marzenka już podpowiedziała i cel będę realizować; i kupiłam tez donicę podświetlaną; będę przy niej tańczyć w sobótkową noc
Milka 13:43, 08 mar 2012

an_tre napisał(a)
Ale nakupiłaś różności, będzie pęknie i kolorowo podusie super, ale te zmodyfikowane lampy też mi się podobają

bo my tu ogrodniczki mamy podobne gustadzięki
Milka 13:44, 08 mar 2012

AgnieszkaBK napisał(a)
Irenko, pięknie Ci wyszły podusie i abażurki.... jesteś bardzo zdolna No i imponujące zakupy kwiatków... też zrobiły na mnie wrażenie

to jest najlepsze na doły i na złe pogody zakupy!!!!
dzięki
Milka 13:46, 08 mar 2012

kaisog1 napisał(a)
Abażur jest przecudowny!!!!!! Normalnie mnie natchnełas i zrobie takie do Kubusiowa!

a pewnie, zawsze zajmiesz ręce i umysł, jak tfu, tfu odpukać w niemalowane, jakby jakiś katar się przyplątał
Milka 13:47, 08 mar 2012

jotka napisał(a)
Miałam pohasać dziś po Waszych ogródkach, żeby nasycić oczy, ale brak powiadomień wydłuża odwiedziny. Zasnę z Twoimi abażurami i wielka donicą pod powiekami

to mam nadzieję, bo to dziś już prawie 14, że udało ci sie wszystko w tej donicy posadzić

pamietasz, co ci się śniło?
Milka 13:49, 08 mar 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Coś się dzieje z netem.
Ale czekałam na poduchy i są. A przy okazji abażury! I kwiatki. Dalie białe i białe lilie boskie. I rud-je-be-zów-kia. Trzeba do wilgotnego torfu albo nawet piachu di doiczki (mówi mój ojciec a on się zna). Wyobraźcie sobie, że w taki sam sposób jak Danusia posadził tulipany w starej wanience cynowej. Zaimponował mi dokumentnie.
Spadam lulu. A w oczach zakupy .... !

ooo, dzięki Pszczółko i podziękuj ojcu

piachu mam pod dostatkiem, to zrobię jak radzisz; ale mi teraz lekko, prawie tak jakbym już to zrobiła
Milka 13:50, 08 mar 2012

malgocha1960 napisał(a)
Irenko,zdolna bestia z ciebie.
Ja na próbę wysiałam troche nasion jeżówki w domu i nawet ładnie wschodzi,reszte nasion dam bezposrednio do gruntu.Rudbekia sama się rozsiewa jak oiszalała,ze co roku likwiduje sporo siewek, bo za mocno się panoszy.,

dobra nowinę mi przyniosłaś, bo ja lubię jak rośliny sie rozsiewają; mam za darmo materiał i wtedy sadzę tam gdzie już chcę , te nowe siewki
dziękuję
Milka 13:52, 08 mar 2012

ircia napisał(a)

Irenko, wpadłam sprawdzić czy są podusie I nie zawiodłaś. Są śliczne, a lampkę zmodyfikowałaś fantastycznie Lubię takie klimaty
A co do cebul - będziesz je teraz wsadzać do doniczek? I zostawisz w cieple, czy na zewnątrz? Bo sama się nad tym zastanawiam....

czyli nawet klimaty podobne lubimy
dalie i canny i te inne wsadzam do ziemi w donice i na razie postawie w kotłowni, a potem jak miną mrozy i zamkną dach i okna w domku letnim, to tam wszystko ulokuję

To ja też będę zaraz wsadzać do donic. A pogoda dziś sprzyja - jest cieplutko i słonecznie Tylko dłubać w ogrodzie

wszystkie ci zazdrościmy, ale już chyba...za tydzień i u nas miłego sadzenia Ircia, potem będziemy obserwować, jak rosną
Milka 13:55, 08 mar 2012

Martek napisał(a)

Jejku Irenko ale szalone zakupy Będzie cudnie i kolorowo

oj, trochę sie martwię, bo nie wiem czy ja mam rękę, jak na razie to drzewa i krzewy mi najlepiej rosną

Tą dalię białoróżową miałam do minionego sezonu ,mało miała różu w sobie ,ale ją lubiłam Muszę sobie kupić w tym roku jest na liście .
Zakupy przednie Ircia ,ale te poduszeczki i karnisze bardzo piękne
Mnie też się coś na ludowiznę przestawiło ,ale na razie serwetki papierowe ma z motywem kujawskim chyba ))))))))))Ozdobię sobie pisanki

już jestem ciekawa tych pisanek, bardzo lubię takie artystyczne; sama takie unikaty skupuję i lubię je potem oglądać
takiej lilii nie miałam i jestem jej ciekawa; u mnie w wazonach to albo lilie, cały rok albo tulipany, ale te tylko białe