To prawda.Człowiek ciągle coś robi, zmienia, modzi tylko po to aby było mu ładniej wokół , w ogrodzie
A poczynione prze motywują do dalszych.
Moja dębolistna już jest dość spora.Uwielbiam tą hortensje
Ula, doskonale też to rozumiem.Ja też nie wszędzie zaglądam.Albo zaglądam do nie których a nie wszędzie piszę.
Człowiek ma różne prace, zajęcia.a czas nie z gumy.
I zazwyczaj też odwiedzam tych co do mnie zaglądają
I tych, co znam.
Lilie
Witam,
Czy ktoś może doradzi co mogę posadzić przy płocie żeby zasłonić się od starego budynku, który znajduje się za płotem. Mam problem w doborze drzewa lub dużego krzewu, ponieważ rabata jest 5 metrów od wykuszu. Chciałabym żeby w tym miejscu moja rabata wyglądała ładnie, ponieważ przy wykuszu mam stół jadalniany. I nie chce tuji tylko coś co da trochę lekkości, ale też zakryje budynek sąsiada. Fajnie zeby ciekawie to też wyglądało na jesień i zimę
Ale nie wszystkie wyszły
Cukinię właśnie zerwałam pierwszą i przewiduję klęskę urodzaju Muszę sobie popatrzeć, jak to cudo przerobić i na zimę zachować
U mnie z pogodą podobnie - i wczoraj, i dzisiaj masssakra... Sporo dziś popadało (spadło łącznie 18l wody/m2 ), ale samopoczucie moje czołga się po ziemi ruchem robaczkowym Jak wróciłam z pracy, to dobre dwie godziny spałam z kotami - bo ja teraz słomiana wdowa jestem Potem zlustrowałam ogród - i z bardzo dużym zdumieniem i niesmakiem odnotowałam, że deszcz lub grad skosił mi prawie wszystkie pączuszki dalii... A ja się zastanawiałam, czemu one tak kiepsko kwitną...
Odebrałam kolejną partię wiśni Sokownik już nastawiony, za chwilę będę drylowała do suszenia Zawsze, jak robię wiśnie (zwłaszcza konfitury), przypomina mi się Ida Sierpniowa . Bo ja jestem z fanklubu Jeżycjady
Udało się.
To był prawdziwy wyścig. Najpierw z komarami, bo cięły niemiłosiernie a potem by zdążyć przed zbliżającą się burzą. Leje i wieje aż drzewa pokłada ale miskanty wsadzone
Wichura ułożyła brzozie gałęzie poziomo.
Muszę zrobić zdjęcia swoim aparatem bo te z telefonu nie oddają uroku tych miskantów.
Jeżówy cienkie jak barszcz, dwa lata temu było co podziwiać... no ale... trza się cieszyć, że troszkę koloru jest
Tarasu póki co nie będzie... mejbi za 2 lata... wtedy będzie rewolucja, ale niestety nie w trzy dni