Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

sierika 22:49, 27 lis 2020

Dzieci zawsze prawdę mówią, prosto z mostu, najlepszy komplement masz ciekawe misy w szklarni, na cebulowe czy suche kompozycje? chciałam jeszcze pytać o coś ale w natłoku ciekawych ujęć zapomniałam, muszę wrócićmam, przy ognisku/przyszłym/ widzę podpórkę na piwonie, dobrze widzę? mogę prosić o zbliżenie przy okazji? czy to te od Vivy?/ te składane z elementów/
anpi 00:49, 28 lis 2020

Ależ się nagrabiłaś tych liści, czy część zbierałaś kosiarką?
Niezła kolekcja doniczek, świetny masz ten kącik i bardzo fotogeniczny
Ciekawe masz sąsiedztwo, chodzi mi tu o dostojnego Barana
Podziwiam derenie, jak byś miała pozbywać się części przy podziale to daj znać na priv. Może jakaś wymianka? Chyba, że sobie rozsadzasz?
darkowa 07:15, 28 lis 2020

I tak sobie myślę, czy tego zakrętu (w punkcie przecięcia) na dereniowej czymś architektonicznym nie zaakcentować (poideło na wysokim cokole?) - po lewej na wprost stoją zawsze garnki do kiszenia kapusty dawne i starodawne - teraz odwrócone do góry dnem).

Masz dobry pomysł z tym poidełkiem,ale żeby samotnie nie stał, to może masz jeszcze stare kanwie
A siostrzenica ma rację, bardziej Monty

Gosiek33 07:45, 28 lis 2020

Pszczelarnia napisał(a)
I jeszcze mój ulubieniec, strażnik sąsiedzkiego stada, Mister Tryk, bardzo przyjazny i chętnie pozuje. Ale na ile można oswajać takie stado? Podkarmianie nie oznacza jeszcze oswojenia ale głaskanie i gadanie do barana?

Aż sobie poczytałam o owcy kameruńskiej, piękny okaz.
Podobno płochliwe bestie, skoro jednak daje się oswjać to miło. I traktowane bywają jako żywe kosiarki
Basieksp 08:05, 28 lis 2020

Pszczelarnia napisał(a)
I jeszcze mój ulubieniec, strażnik sąsiedzkiego stada, Mister Tryk, bardzo przyjazny i chętnie pozuje. Ale na ile można oswajać takie stado? Podkarmianie nie oznacza jeszcze oswojenia ale głaskanie i gadanie do barana?

Taki dostojny to ci baran jeden ale ja to chyba tak bez płotu to bym się trochę bała tych jego rogów
zbigniew_gazda 11:07, 28 lis 2020

Piękne widoki jesienne i przygotowania do zimy pokazujesz. U nas już śnieżek prószy a do zimy mi nie tęskno.
antracyt 16:17, 28 lis 2020

Pszczelarnia napisał(a)
Wejście do szklarenki

Akcja tulipany, posadziłam 1/3

Teraz widać jak ładną ziemię masz na rabatach. Siostrzenica ma rację,
jak u Monty Don'a Też w tym roku będę zimować karczocha, a na wiosnę najchętniej bym go przesadziła, urósł gigantyczny i zdominował wszystko wokół.
Derenie bardzo dobrze wyglądają w takiej masie, kolory się wzmacniają i rabata nabiera charakteru. Ciekawe, czy ostatecznie coś architektonicznego tam dodasz. Czy latem ten domek też jest tam widoczny(za ulami)?
Barani sąsiad na zdjęciach wygląda nad wyraz sympatycznie
Pszczelarnia 19:33, 28 lis 2020

anpi napisał(a)
Ależ się nagrabiłaś tych liści, czy część zbierałaś kosiarką?
Niezła kolekcja doniczek, świetny masz ten kącik i bardzo fotogeniczny
Ciekawe masz sąsiedztwo, chodzi mi tu o dostojnego Barana
Podziwiam derenie, jak byś miała pozbywać się części przy podziale to daj znać na priv. Może jakaś wymianka? Chyba, że sobie rozsadzasz?

Nie zbieram kosiarką, bo moja jest bez kosza. Lubię machać grabiami.

Derenie - chętnie Ci oddam z podziału - wczesną wiosną.

Mister Tryk

Strumień jest taką zaporą, moje angielskie "aha"

Pszczelarnia 19:36, 28 lis 2020

Basieksp napisał(a)

Taki dostojny to ci baran jeden ale ja to chyba tak bez płotu to bym się trochę bała tych jego rogów

Basiu, on jest samą łagodnością.

Pszczelarnia 19:41, 28 lis 2020

antracyt napisał(a)

Teraz widać jak ładną ziemię masz na rabatach. Siostrzenica ma rację,
jak u Monty Don'a Też w tym roku będę zimować karczocha, a na wiosnę najchętniej bym go przesadziła, urósł gigantyczny i zdominował wszystko wokół.
Derenie bardzo dobrze wyglądają w takiej masie, kolory się wzmacniają i rabata nabiera charakteru. Ciekawe, czy ostatecznie coś architektonicznego tam dodasz. Czy latem ten domek też jest tam widoczny(za ulami)?
Barani sąsiad na zdjęciach wygląda nad wyraz sympatycznie

Ziemia - ta ładna - to próchnica przywieziona.

Ten szopkowy domek (pasieczysko), nie jest widoczny latem, śliwy go przesłaniają.