Jeszcze raz napisze te mają ok 7-8 lat były przesadzanie w wilgotne miejsce kupowane też ok 1 1 metra ale dosyć ładne. Po przesadzanie 2 sezony się aklimatyzowaly centymetrów dorosły. Teraz maja ok 3 m. Rosną w tym miejscu 3 szt nie można zrobić foty z tyłu bo zarośnięte przywieszka takie same. Jedna ma 2 przewodniki.
Te poniżej mam od 2014 roku były wyższe 1,5 M 18 szt 15 pod płotem rośnie a 3 szt porozrzucane po ogrodzie te były kupowane w dużych donica kupiłam 20 2 szt się zmarnowały przywieźli zasuszone. Choina potrzebuja wilgotne go podłoża. Te 18 nie były jeszcze cięte dopiero w tym roku będą. Ładnie rosną.
Poniżej jedna z luźno posadzonych
7
Po prawej stronie w okresie wypuszczenia bombelkow odrostow piękny widok w realu
No palm mam trochę i tych innych dziwaków też jest trochę ale wszystko śpi na razie jeszcze, oczekując wiosny i ciepła by móc wyjść na zewnątrz i poczuć wiatr w liściach.
Coś zakupów planuje ache chyba tak troszkę lepiej niż po inne lata bo boje się że potem nie zdołam tego ogarnąć.
I każdy chyba oczekuje tej naszej wiosny z utęsknieniem.
Witaj Piotruś. Obejrzałam do mojego ostatniego wpisu października. Nie było cię więc cisza zapanowała. Masz palmiarnie w domu. Już bliżej wiosny niż dalej oby bez przymrozkow.
Pozdrawiam
Izo moje trawy to NN jak kupowałam w 2013 r. Patrzyłam na kwiatostany miały mikre 2 łodygi szkółkarz powiedział że po 5 latach będzie pani rozsądzala i tak się dzieje. W każdym razie każda trawa inny sort. W lecie jak zaczynają rozkwitać i w lutym najpiękniejsze są.
Zima jest u Ciebie? U nas trochę mroz łapie słoneczko pięknie swieci. Pozdrawiam.
Dzięki, musimy sobie radzić w różnych sytuacjach na święta barwię jajka barwnikami tylko bo zawsze rano nie ma czasu się bawić. A na święta będę robić wianki. Zresztą pierwszy raz mam pomysł w głowie
Mamy śnieg i mróz. Jak słonko jest do tego to piękny dzień.
Witam Małgosiu. Czy już śnieg u ciebie bo w Szczyrku bajecznie byłam w poprzednim tygodniu a to rzut beretem do ciebie.
U nas też braki śniegu ma przyjść mróz. Piękna pogoda dzisiaj u nas słoneczko już wysoko w nocy było - 5 w Wawie na wsi zawsze o 3 stopnie więcej.
Idę na spacer szkoda siedzieć w domu.
Jak ktoś ma oleum w głowie to zawsze sobie radzi szczególnie kobiety.
Piękne rzeczy robisz niedługo święta przychodzi czas na jajeczka, zajączka i baranki.
Czytając wpisy chyba nie odpowiedziałam o dereniach czy temat aktualny.
Macie tam dużo śniegu piękne widoczki byłam w Szczyrku więc wiem.
Moje trawy z 2013 r. Jesień doniczki ok 1 litra zdzbla mikro tak się rozrosly. Podsypywalam im pierwsze 2 lata nawozu aby nabrały rozpędu.
Tylko w lutym maja takie pioropusze.
Tylko w lutym takie pioropusze. Później zaczynają się wyruszac i pozostają same łodygi.
Trawy Posadzone jesienią 2013 r. Jesienią z donice litrowych. W tym roku wiosna już do przerwania.