Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:56, 25 lip 2014

Do góry
Rabata hortensjowa, ktora miała być najpiekniejsza... Trzeci rok zbierają się passion you and me ... I miskanty też się zbieraja.... Chyba dosadzę im w nogi azalii kermesina aby przynajmniej cieszyć oczy wiosną.... to widok za moim kominkiem z fotela w ogrodzie zimowym.... I ja ciagle czekam... A one się zbierają.... Sory za jość fotek ale po poludniu ta rabata jest w cieniu grabow i pissardi oraz magnoli.

Tu będą poprawki ale na razie nie mam parcia. W rzeczywistosci to lepiej wygląda. Hortensje są stale przypalane południowym słoncem. Niech się magnolia rozrosnie...
Ogród Magdalenka 20:37, 25 lip 2014

Do góry
Moja magnolia będzie kwitła ponownie

i limki bedom mocne cięcie się sprawdziło , nie włażą na taras … lubię ich kolor teraz

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:48, 25 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)

Magnolia- masz w sumie rację z tymi berberysami, zaryzykuję chyba.
To , ze nasze chłopy musza się poznać lepiej to jedno ale ja sobie marzę żeby wreszcie poznać Ciebie.

a ja miałam to szczęście
no i pomimo, że mój M nie umie spawać (chyba) to też go nie wymienię...
Ogród z łezką 10:11, 25 lip 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Czekam na kuriera, potem do Wisły jedziemy. To ulubiona mieścina eMusia

Trochę pochmurno dzisiaj, ale ciepło.

Na dobry dzień kfffiatuchy

Magnolia dwa żółte kwiaty rozwija, potem obfocę

Piękne, piękne, piękne.... Kindzia, umawiajcie się jak Wam wygodnie - ja postaram się wpaść w środę wieczorkiem - ok 18,30 - może być??? Bo ew. może być jeszcze wtorek jakby bardziej Ci pasowało.
Ogród z łezką 09:18, 25 lip 2014

Do góry
Czekam na kuriera, potem do Wisły jedziemy. To ulubiona mieścina eMusia

Trochę pochmurno dzisiaj, ale ciepło.

Na dobry dzień kfffiatuchy

Magnolia dwa żółte kwiaty rozwija, potem obfocę
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:28, 25 lip 2014

Do góry
Gabrysia- a wiesz jak ja czekam.

Ewa004- nie wymieniaj, możesz u nas zamówić Zresztą, pewnie twój mąż ma wiele zalet, umarłabyś z tęsknoty za nim.

Agnieszko Loczkowa- ok. 20 sztuk.
Ale może wezmę co masz i nie będę ci już dupki zawracać, masz swoją robotę.

Marzenko- dobrze wiedzieć że można go strzyc.
Ja nie mam zdolności krawieckich, także twoich zazdraszczam.
Jagódko- doceniam rady o carexach. Ja np. bardzo bardzo bardzo bardzo lubię the beatles są cudne i mają piękny kolor i pokrój.
Meble z linka mnie nie zachwyciły, ładne ale brak im „tego czegoś” dla mnie.

Leon
- nie zazdraszczaj, możemy produkować na „wielką skalę”.

Madzia- wbrew pozorom , nie tak łatwizna, ale da radę.
Z wizytą zaczekaj aż meble będą gotowe i trawa urośnie abyśmy mogły boso latać.
Na tego berberysa to mam tam pas coś ok. 18m długi i 1,5m szeroki. Typowe przedpłocie.

Aleks
- nie szokuj się, dbaj o siebie

Beatko-CMOK

Magnolia- masz w sumie rację z tymi berberysami, zaryzykuję chyba.
To , ze nasze chłopy musza się poznać lepiej to jedno ale ja sobie marzę żeby wreszcie poznać Ciebie.
Na razie kłosownicy nie wymieniam (poza paroma wadami ma jednaka całe morze zalet)
Ale nie ukrywam że na wszelki wypadek notuję sobie ewentualne zastępstwa dla niej.

Ps. Nie masz gwarancji że Adam nie zaraziłby się tymi złymi cechami.

Ogród ogrodniczki 07:50, 25 lip 2014

Do góry
Magnolia jest OK. Piękne drzewo. Trawy i wrzosy dadzą lekkość.

Ogród ogrodniczki 06:56, 25 lip 2014

Do góry
Dzięki Agnieszko za pociechę.
Chyba jednak pokocham ten mój nieład przed domem...
Dałabym podrosnąć tym roślinom które teraz wsadziłam.
Łan Red Baronów z wrzosami się też zagęści i zrobi się przez to lżej i ciekawiej.
Klon japoński też podrośnie. Podoba mi się wstawiona pod nim kulka bukszpanowa.Razem z trawami daje fajną kompozycję.
Magnolia jest tutaj za "ciężka",wiem.
Postaram się ją jeszcze formować poprzez przycinanie.
Wydaje mi się że nie powinna rosnąć wyżej niż jest teraz.To jest odm."Lennei" a ona rośnie wysoka i krzaczasta - doczytałam że do 10m.

U nas trochę dolewa w ostatnim czasie i murek "stanął".
Ale jak dobrze będzie to w tym rok go skończymy.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 00:24, 25 lip 2014

Do góry
jeszcze myślę nad carex umbrosa subsp sabynensis Jest bardzo ładna, ale nie mam pewności jak szybko będzie rosła.mam odmiane Tiny Tin, na szczęście wraca do gatunku, ale w tym sezonie dość długo się zbierała wiosną. szybciej niż frosted Curls, ale za wolno. Być może to po podziale, bo w poprzednich sezonach chyba szybciej jej szło.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 00:08, 25 lip 2014

Do góry
berberysy- weźmiesz piłe do zywopłotów raz w roku i w ciągu 5 minut skosisz co wyłazi za rabatę.
A potem tylko zagrabisz i zbierzesz.

Carex Green Dance- możnaby spróbować, ale ja bym ją wzięła na próbę- jaka jest po zimie, jak szybko się zbierze, tj puści nowe listki.....chyba żeby pytać producentów traw- Tomek z Radkowa?

Meble zawodowe- nasze chłopy musza się poznać lepiej. Może mój zarazi się od Twojego
Ogród ogrodniczki 18:52, 24 lip 2014

Do góry
Ewa właśnie dokładnie jest taki układ jak piszesz.
Dobija mnie ta rabata na całego.
Coraz to jakiś nowy "cudowny" pomysł,po czym klapa.
Okazuje się że nie tak,źle i w ogóle.
Ja już tyle razy to przerabiałam że sama nie wiem jak mam postąpić.
Ledwo kupiłam kaliny i żurawki zeby tam lżej było a trawki "Red Barony" w większości rozsadzałam.
Poprzednio zaraz na wiosnę też był "cudowny" pomysł uzdrawiający całą sytuacje: bukszpanowy żywopłocik wokół rabaty.
Sadzonki porobiłam,synów zaangażowałam,posadzili,podlewali,sadzonki się przyjmowały i w większości przyjęły.
Teraz za to mam "nowy pomysł" i wszystkie sadzonki zabieram.
Magnolia miała być lekiem na całe zło zimowe i dlatego została posadzona tuż przed oknem,na środku a jakże.Cudownie kwitnie,nie ma co...
Sosna za to zastała kupiona na moje życzenie bo "codownie wyglądają takie sosny".
No i co powiecie...brak słów.
Dlatego nie wiem czy znów kolejny raz to wszystko przerabiać.
Ogród ogrodniczki 16:31, 24 lip 2014

Do góry
O Agnieszka to ujęła dobrze. Za ciężka i to przy samym domu a siatka pusta. Albo tylko jedno drzewo, magnolia podsadzona czymś, jeśli zniesie to.
Ogród ogrodniczki 16:03, 24 lip 2014

Do góry
Basiu, wg mnie ta rabata jest "za ciężka, bo rośnie na niej magnolia o dużych liściach i ona robi "klops". Ja bym zrobiła tak: wywaliłabym (przesadziła) zdecydowanie magnolię, sosnę czarną bym podkasała i formowała, np w niwaki. Dołem spłaszczony, delikatny klon japoński, płożące iglaki, niskie azalie, wrzośce, wrzosy, niskie trawy - lekko, koronkowo i delikatnie. Ta rabata powinna nawiązywać nieco do stylu japońskiego, bo tak mi tam pasuje, ale to moje zdanie Bukszpany i kaliny bym z tamtąd też zabrała...Pozdrawiam
Ogród cichy i przytulny 23:30, 21 lip 2014

Do góry
Drugi raz w tym roku zakwitła magnolia . Ma już kilka pąków. Zbyt późno spostrzegłam i było trochę ciemno na robienie zdjęć ale ... co tam i tak widać

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:30, 18 lip 2014

Do góry
mirela napisał(a)
ale stół
Super
ps. u mojej teściowej czekają na mnie nasiona rudbekii green wizard . Jak będziesz chętna to kilka mogę Ci oddać

A i dla mnie by się znalazło kilka? żawsze warto próbować wyżebrać- takie lepiej rośnie.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:19, 18 lip 2014

Do góry
magnolia napisał(a)
dalekie zdjęcia są świetne. Widać jak się pięknie układa, jak grają barwy i bryły....
Ale Wam wyszło!Jestem zachwycona!

ja też! wykonawstwem, projektem, pomysłem, wytrwałością i w ogóle wszystkim!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:53, 18 lip 2014

Do góry
dalekie zdjęcia są świetne. Widać jak się pięknie układa, jak grają barwy i bryły....
Ale Wam wyszło!Jestem zachwycona!
Mój maleńki ogród 18:40, 17 lip 2014

Do góry
Kręgosłup dał radę nie wiem jak jutro będzie bo dziś ledwo chodzę sporo ziemi zostało i wywoziłam wzdłuż ogrodzenia na zewnątrz mam dosyć ale plan zrealizowałam w 95 % bo trawy nie zasiałam lamówka była tak czarna dookoła że myślałam że karcherem trzeba będzie to myc ale udało się wężem z wodą więc jeszcze jak dziś zdążę to zasieję a jak nie to jutro ,plecy spiekłam nie wiem kiedy i to solidnie .Ale warto bo już za mną to szaleństwo i chyba szybko nie chciała bym tego przerabiać .

Na środku magnolia .
Co z tym ogródeczkiem począć 14:34, 17 lip 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
A wczoraj mało mi oczy nie wylazły
Jak nie kwitła to nie kwitła a jak zakwitła to raz jej mało było
Magnolia

Hortki ...juz za chwileczkę ,już za momencik

Buziaczki

Ładna u Ciebie Ewciu rabatka hortensjowa i ten szpalerek bukszpanowy taki w sam raz
Co z tym ogródeczkiem począć 22:49, 16 lip 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
A wczoraj mało mi oczy nie wylazły
Jak nie kwitła to nie kwitła a jak zakwitła to raz jej mało było
Magnolia

Hortki ...juz za chwileczkę ,już za momencik

a co?! ona kwitnie wtedy gdy sama chce, a nie gdy Ty jej powiesz

ale masz fajne zielone te hortki. Moje jakoś tak szybko przeszły ten uroczy etap zieloności. Fajnie jest a będzie super!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies