Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Leśne Wzgórze

Leśne Wzgórze

Bogdzia 08:48, 09 paź 2014

Miłorząb śliczny i niedłgo będzie zólciutki. Miłego dnia.
Juzia 10:07, 09 paź 2014

No średnia ta jesień u Ciebie ...to jeszcze masz czas z cebulami

Coś mało mi tych zdjęć.
Idę popatrzeć jeszcze raz
Juzia 10:09, 09 paź 2014

No za mało. Apaluję o więcej fot
Mathildis 14:02, 09 paź 2014

Jagodaa napisał(a)
A ten miłorząb jest krzywy? Bo na zdjęciu nic nie widać . Pięknie się przebarwia.

umiejętnie zdjęcie zrobiłam
Mathildis 14:12, 09 paź 2014

Mala_Mi napisał(a)
Uff.. dopiero czytam.... życie brutal.... i mam nadzieję, że w przyszłym roku też nie będę mieć czasu na forum.. to tak dla pocieszenia.

Matyda- Niematylda ... i tak piękna.

Gonojarek pięknie uchwycony... chociaż z żuczków jestem noga, to znam kilka... w tym i gnojarka Uchwycony pięknie.. ja takiego już wieki nie widziałam..

Też (ale wbrew sobie) mam nadzieję, że zawodowo Ci się poukłada i nie będziesz miała czasu na forum... a może jednak pogodzisz jedno i drugie

Mala_Mi napisał(a)

Pszczółka lojalnie zameldowała wykorzystanie twojego info o robalach.. a ja tak bez pytania.. wybacz... ale co tam.. co na forum to już nie prywatne....

żaden problem... miło że Ewa napisała, ale do Ciebie pretensji też nie mam... pracy doktorskiej z tego pisać nie będę

Mala_Mi napisał(a)
Nie ma opcji by magnolia kwitła z krokusami.. będzie minimum miesiąc przesunięcia pomiędzy jednym a drugim.. krokusy maks do początku kwietnia, a magnolia nie wcześniej niż koniec kwietnia..

Zakwitło tylko 5 werben.. to bardzo mało.... coś nie halo było... mas pecha

U mnie dabecja wymarzała i pożegnaliśmy sie ..

dooopa ze mnie nie ogrodnik U mnie za to modrzewnica padła- chyba za sucho miała.
Informacja, że magnolia nie będzie kwitła razem z krokusami to coś na co czekałam ... bardzo mnie to cieszy i będą kremowe!!!

Mala_Mi napisał(a)
Coś tam jeszcze było... ale skleroza.... muszę cofnąć jeszcze raz do tyłu... i przypomnieć sobie.

Acha.... Krokusy zawsze można posadzić dwie odmiany, nawet w podobnej kolorystyce, ale jedne wczesne drugie późne, będzie dłużej krokusowo.

Surfinia jak tren w sukni ślubnej...

I piesio też biały.. w kolorystyce sie uchwał...

Pampasowa.. nie ma opcji by przezimowała w gruncie..

Wiec cofam..

Wiem że marne szanse, że pompasówka przetrwa zimę, ale spróbuję, jak się nie uda płakać nie będę
Mathildis 14:13, 09 paź 2014

Bogdzia napisał(a)
Miłorząb śliczny i niedłgo będzie zólciutki. Miłego dnia.

Mam nadzieję, że będę mogła oglądać kurczaka i liście nie spadną zanim się nimi nacieszę.
Mathildis 14:18, 09 paź 2014

Juzia_G napisał(a)
No średnia ta jesień u Ciebie ...to jeszcze masz czas z cebulami

Coś mało mi tych zdjęć.
Idę popatrzeć jeszcze raz

cebule się sadzą, mam nadzieję, że zdążę zanim ziemia zamarznie

Więcej fot powiadasz.... ale co focić, jak wszystko u mnie takie marne
Powiem szczerze, że końcówka lata nie była łaskawa dla mojego ogrodu... chwilę mnie nie było, później nie miałam czasu no a susza u mnie nie odpuszczała...

Postaram się jakieś ładne ujęcia wymyślić, a jak się nie uda ....będą nieładne
AlKa 20:15, 09 paź 2014

Mathildis napisał(a)

Pięknie się wybarwia. Taką jesień lubię, ciepło słoneczko
Mala_Mi 22:35, 09 paź 2014

Kurczak m to do siebie, że żółte pióra mu szybko lecą U mnie jeszcze zielony... jeszcze..
Mathildis 19:03, 11 paź 2014

AlKa napisał(a)
Pięknie się wybarwia. Taką jesień lubię, ciepło słoneczko

Wszyscy chyba lubimy złotą jesień

Liście jeszcze na drzewach, ale pewnie już niedługo