Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:56, 27 maj 2015

Do góry
Mam Carex kupiony jako elata i drugi jako golden bolwes. Porównam wkrotce czy to te same trawy
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:56, 27 maj 2015

Do góry
Mam Carex kupiony jako elata i drugi jako golden bolwes. Porównam wkrotce czy to te same trawy
"W kolorze blue" 20:48, 27 maj 2015

Do góry
Jestem spakowana kiedy mam się wprowadzić?
Ja się czarownicy nie brzydzę wić pytanie czy pościel juz powleklas ?

Ja miałam trzeci dom dla siebie na emeryturze budowac a tak M 'owi będe truć ze ja kcem nowy dom za 5 lat!!! Naogladalam sie i chora jestem. Jutro zamawiam koparkę coby moj domu zrównała z ziemia..... Upss nie opłaca sie ... Musze poczekac a mi elekt przeliczy kredyt we franku po 2,02....
To tu... 20:30, 27 maj 2015

Do góry
Napiszcie w której części Wawy mieszkacie. Jak już będę sie musiała do stolicy przeprowadzić to żebym wiedziała gdzie działke pod dom kupic

MAD ja te kulke od Toszki przechwyce bo w koszykówkę od dzieiństwa grałam
Kondziowy ogrod cz II 20:23, 27 maj 2015

Do góry
Kondzio czy Twoje róże już startują, eh u mnie za chwileczke zacznie sie spektakl.
Tam, gdzie jeże mówią dobranoc. 20:21, 27 maj 2015

Do góry
Hi hi Waldku ja swietnie wiem jak sie nazywasz ale moj ipad podpowiada mi popularniejsze imie gdy nie zauważę ze podpowiedział powstaje taki nietakt słowny Wybacz

Przekaże M Twoje zalecenia , nich walczy o sowją leszczyne. W sekrecie w tym watku powiem, ze chetnie bym ja wycięła.....
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 20:13, 27 maj 2015

Do góry
Życzenia urodzinowe składam

Ogródkowy chaos u monitki 20:08, 27 maj 2015

Do góry
Jeśli liście zwiną się całkiem to nimułka , jeśli nie to nie mam pojęcia. Decis jak poleca Ensata lub Mospilan..

Zywopłocik z czasem sie zagęści. Pamietaj o cieciu żyopłotu w trapez abyświtalo docierało do dołu zywopłotu
Ogród pod trzema dębami 20:00, 27 maj 2015

Do góry
Zimno u Ciebie tak jak u mnie? Brrrr fotek nawet nie żądam
Opuchlaki 19:58, 27 maj 2015

Do góry
Kachat z czasem będziesz je zgniatać bez obrzydzenia... To kwestia ilosci... Po kilkuset sztukach bedziesz miała znieczulicę....
Profilaktycznie wypłucz cała ziemie i dopiero posadz derenia. Na 100% zostawisz najmniejsze osobniki jesli tego nie zrobisz, z czasem urosna i zjedza korzenie derenia...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:56, 27 maj 2015

Do góry
jazzy napisał(a)

O to to zgadza się

Nom
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:55, 27 maj 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

Mnie niby też nie uczulają....ale niektórych wąchać nie mogę, bo mnie zatykają.
Ale w sumie sery to się je a nie wącha, nie?

Ja nie wacham , zidentyfikowałam, ze kora w ogrodzie nasilała u mnie katar sienny, szczegolnie jesienia... Dlatego teraz u mnie kory juz nie ma....ale czytałam wpisy Toszki musze ja przekompostowac....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:54, 27 maj 2015

Do góry
ZielonaAnia75 napisał(a)
Podaj Marzenko ten przepis na ser pleśniowy z truskawkami, już mi ślinka cieknie...

Zwykle koreczki truskawka naprzemienne z serem pleśniowym ostatnio na imprezie jadłam taka sałatke + rukola i sos vinegrett. Super polaczenie, poelcam
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:52, 27 maj 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Mamina piwonia cudna! A ambrowce moze za duzo wody maja? Podobny powojnik mam, ale bez nazwy, ma ogromne kwiaty, piekny prezent zrobilas nie wiem, jak u ciebie, ale u mnie zimnica i grzeje w domu.

Irenko ten powojnik mnie powalił na kolana kolorem i obfitością kwiatów. Nie pozowliłam go na razie sadzic, maja rodzice podziwiac w donicy, skonstruujemy kratkę i posadzimy przy garazu widocznym z okna. Inna kratka juz zajęta przez Eden Rose, Mini eden rose i powojnika Cardinal R. Mam nadziej ze ogród tesciowej w tym roku nabierz eksztaltu dzieki moim zakupom
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:49, 27 maj 2015

Do góry
Pamajo napisał(a)
335 postów, 34 strony
Matko z córką kiedy ja to nadrobię?
Pozdrawiam i latam czytać.

Nie żartuj? W tydzien czy w miesiac?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:48, 27 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Jak przyjedziesz to nie tylko graby będą do pomacania

Ewa ma jeszcze mnóstwo innych roślin I Tolesława

Sebek to macanie u mnie czy w Katowicach bo zgubiłam watek...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:47, 27 maj 2015

Do góry
Syla napisał(a)
Odnośnie liści ambrowca to po przeglądnięciu mojej literatury wydaje mi się że to objawy chorób infekcyjnych...
CYTUJĘ :
"Co warto wiedzieć - Rozwojowi plamistości liści sprzyjają : opady, nadmierne zagęszczenie roślin, niedostateczne oświetlenie, a także przenawożenie azotem i sadzenie roślin w miejscach mało przewiewnych .
Atakują one także rośliny źle odżywione i przemarznięte.
Jak chronić rośliny : co 7-10 dni jednym z preparatów: Baymat Ultra AE, Biosept33 SL, Bravo 500 SC, Discus 500, Gwarant, Kptan , Score lub Topsin"

Zamieszczone obrazki mocno przypominają to co pokazałaś ...

Z tego co się orientuję wiele środków jest wycofywanych ale wprowadzają inne. Odnośnie Topsinu to wiele osób ze mną rozmawiających twierdzą , że nie działa ... Ale ja się mogę nie znać , mylić ect.

Powodzenia ... Ja jestem dobrej myśli i uratujesz je

Syla rok temu po oprysku choroba sie nie rowijała licze zatem i ze w tym roku ja zatrzymam....
Opadów nie było, oświetlenie jest nadmierne (patelnia) , z nawożeniem nie szalałm, tylko raz w marcu ale na pewno brak lrzewiewu, bo graby juz sie mocno zageścily.....
Mysle że cos nadal tkwi w glebie co zabił moje amanogawy i teraz probuje zabić ambrowce. Dziekuje za pomoc waLke podejmę amistarem +Topsin a potem innymi środkami
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:43, 27 maj 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
coś czuję że Madżen mi łeb ukręci za ten warzywnik miałam jeszcze spytać o kompostownik ale już się bojam zaczynać temat

Gdy sie przedrzesz przez bajzlownik z warzywniczkiem docierasz do kompostownika a potem trafiasz na chwastowisko z malinami
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:42, 27 maj 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)

i ja bo mój zwyczajny jest ale jak przeczytałam o skrzynkowym i u Magdy70 zobaczyłam to juz czuje rewolucje w uzytkowym i moja lista prac na ten rok zamiast maleć to rośnie

żeby chociaz pogoda chciała pomóc...ale gdzie tam pora deszczowa się skończyła to nastała lodownia ...i juz upały na czerwiec nadają

Jak sie człowiek naogląda takich pokazowych warzywniczkow jak u Magdy, Oli i Malkul to wsytd warzywniczek w bajzlowniczku pokazac. Spuśćmy zaslonę milczenia na moje skrzynki w kolorze kukurydzy....... do ktorych aby sie przedrzeć trzeba ominąć worki z bio, taczkę, walec i przechowalnik brzydkich roslin....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:36, 27 maj 2015

Do góry
amelia_bieniek napisał(a)
Witam. Aż mi dech zaparło na widok tak cudnego ogrodu. I wszystko tu jest takie przemyślane. Zwiedzam Twój ogród dziś od rana i nie nie mogę się nadziwić. Mira mi podpowiedziała że mogę podpytać o dobór róż na murek, bo róże podobno lubisz. Każdą nawet najmniejszą sugestię przyjmę z wielkim zadowoleniem. Będę często zaglądać i będę wdzięczna. Pozdrawiam

Amelia wielkie dzieki za tak miłe słowa. Napisz ciut wiecej coś o swoim ogrodzie, jakie potrzebujesz roze, w jakie miejsce? Jesli nie masz swego watku ,wklej u mnie zdjecie z miejscem gdzie je chcesz posdadzić, chetnie doradzimy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies