Zaraz przeczytam mój Em 2 tyg temu strzet zwinąć u na też był mróz i boję się aby rur nie trzeba było woda gorąca udrazniac jak są sztywne.
Ryby maja tlen bo krążą na brzegu nie ma lodu a ten który na focie to 1 cm.
Ela! Dzięki wielkie Odpisałam u Ciebie i odbierz priv
U mnie jeszcze chodzi pompka i woda spływa z kaskady, zatem woda w oczku jeszcze się natlenia. Ostatnio jak był mróz -5 zrobiły się na kaskadzie piękne sople
Tak podobny, nawet ten co w linku jest lepszy. Mój ma już jest 5 zimę. Kupuj i nie będziesz się denerwować bo nigdy nie wiadomo jakie mrozy będą a szkoda ryb no i woda do wymiany jak długo ścięte w wodzie leżą.
Dzięki Elu za informacje. Chyba faktycznie kupię przerębel.
Mam prośbę zerknij na priv - tam wrzuciłam link czy coś takiego masz u siebie (nie będę tutaj robić reklamy )
Dorota toż to cała sesja zdjęciową. Pięknie wszystko zrobione wystrój nie samowity kochasz te prace.
Masz piękny piec kaflowy on czynny czy jako dekoracja służy.
Małgosiu to tylko przerembel bez żadnych dodatków to mi wystarczy. Więc tak nie zamarza w środku bardzo mocno, nie raz utrzymuje się taka pół centym warstwa lodu ale stukne i wybiorę lód i do następnego razu ok. 6 dni.
Jak nie masz przerembla to włóż ukośnie do doniczki gruba trawę lub słomę i włóż do oczka niech pływa.
Jeszcze pływają i nie karmie. Kup sobie też wiertło do lodu można go kupić z sklepie wędkarski zawsze możesz zrobić odwierty.
Iza witam. Jarmark się udal? Jak ty to wszystko ogarniasz. Tu jarmark, wyjazdy, szycie i rodzina. Mnie się już nie chce, ta pogoda mnie dołuje. Na szczęście zajmuje się trochę gadżetami które dostałam byle do świąt.
Haniu dobrze, że wpadłam byłabym zapomniała o zakwasy. Jutro też muszę nastawić. Jednak swój zakwasy jest najlepszy co tu dużo mówić.
Ja każdego roku robię no i też dużo barszczu gotuję czym starszy barszcz tym lepszy nawet nalac do filiżanki i się napić.
U nas też trochę popada, ale to śnieg jednodniowy. Morze piękne prawie stojące a na południu huragan.
Pozdrawiam
Witam Ewo jak dobrze że pokazała te hortki to limonki. Na pierwszej focie widać 4 główne pędy na 80 cm i odgalezienia i później te odgalezienia przycinasz ok 30 cm 3-4 oczka powyżej tych 80 cm. Czy odbijają od korzenia odrosty młode jeżeli tak to co robisz wycinasz je.
Jak będziesz robiła wiosenna pielęgnację cięcie to też zrób foty z porównanie przed cięciem i po. Pokaż to cenne wiadomości.