Poprostu to nie możliwe że tak ładnie wyglądają petunie takie dorodne.
W tym roku też posiałam bo pozazdrościła tobie ale u mnie takie miernoty w skrzynkach. Niby kwitną ale jakieś długie. U ciebie przysadziste kępy.
Odnośnie powojników też nie mam ręki. Po trzech latach wyrósł taki duży musisz mieć wyjątkowy miejsce dla niego i odmiana zapisałam nazwę
Bardzo dużo kwiecia u ciebie. U mnie leje po kilka razy dziennie i mam różana tragedię. Może drugie kwitnienie będzie lepsze. Nic nie można zrobić bo komary tną.
Zaczynają też tawułki. To kolejne z moich ulubionych roślin. Mam ich tutaj trochę.
Tawułka chińska Astilbe chinensis "Vision in Red" - kupiłam w 2015 10 sztuk ale teraz jest ich tutaj dużo więcej, bo fajnie się rozrastają.
Wiolu dziękuję bardzo za pochwałę. Podobnie jak Ty uwielbiam ogrom kwiatów. Ale u Ciebie jest wszystko pięknie skomponowane.
Dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam
Przedogródek
Kwitną hosty i tutaj mam podwójne standardy, bo o ile kwiaty pasują mi do tawułek to do hortensji już nie. Po jednej stronie murku są kwiaty, po drugiej nie ma
Po dzisiejszym deszczu ogrodówki leżą na bukszpanach. Muszę je ustabilizować.
Mój ostatni, czwarty dereń kousa to popularny Milky Way. Najkrócej z czterech utrzymywał kwiaty. Długo były zielonkawe. W porównaniu z resztą podczas kwitnienia ładnie wyglądał z bliska, z daleka małe kwiatuszki nieco ginęły.
Dereń kousa Schmetterling - jeszcze młodziutki, ale ma potencjał. Kwitnie równie długo jak Weisse Fountain. Kwiaty białe, bardziej okrągłe.
Dereń kousa Teutonia - prezent na dzień matki Ładna pamiątka. Kwiaty podobne jak u Schmetterlinga, ale pod koniec kwitnienia przebarwiają się na różowo.