Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Rododendronowy ogród II. 22:43, 10 cze 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
Jeż ... Ńiesamowity .. A jakie Ty piękne ujęcie Bogdziu zrobiłaś .. Zakofffałam się tych oczętach prawie ... Żal mi ,że między moim ogródeczkiem a polem jest mur z gazonów .. Pewnie jeż przez nie nie wlezie .... Achh co ja bym zrobiła ,żeby jeża mieć

Ściskam Bogdziu

U mnie jeże wchodziły pod bramą wjazdową , moze i u Ciebie sie da, zależy jaką masz bramę, ale Twoja jaszczura bedzie w niebezpieczenstwie. Magnolia niech zdrowo rośnie i ładnie kwitnie.
Rododendronowy ogród II. 22:10, 10 cze 2014

Do góry
Bogdziu .. Melduję z lekkim opóżnieniem ,że magnolia dotarła ... Wieeeelkie dzięki że pamiętałaś i jeszcze Ci się chciał pakować w tym spotkaniowym młynie

Buziaki ..

I lecem jeża szukać , bo ja jeże uwielbiam
Ogród dla Agusi 21:25, 10 cze 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)
Aniu piękne róże u nas też bez deszczu a przydałby się , Aniu moje iryski już przekwitły a magnolia to tylko zawiązuje owocostany ,u siebie wstawiłam moje nieliczne różyczki ,wszystkie nn ,kupowałam bardzo dawno

Ja tez poza kilkoma kupowałam dawno temu.Dziś pewnie wybrałabym inne kolory ,teraz mam fazę na zimny róż,ale szkoda tych starych...człowiek się przywiązuje.Trzeba więc dokupować następne.
Ogród dla Agusi 21:20, 10 cze 2014

Do góry
Aniu piękne róże u nas też bez deszczu a przydałby się , Aniu moje iryski już przekwitły a magnolia to tylko zawiązuje owocostany ,u siebie wstawiłam moje nieliczne różyczki ,wszystkie nn ,kupowałam bardzo dawno
Ogród dla Agusi 20:38, 10 cze 2014

Do góry
Kwitną jeszcze młodziutkie iryski i magnolia nielicznymi kwiatami i aster alpejski

Ogród przed domem POMOCY! 13:44, 10 cze 2014

Do góry
Oczywiscie, ze potrzebuje!
Wysypalam jednak tam grysik rozowy, dosadzilam do konca runianke, a w drugim protokacie tawuly. Trawa kielkuje i zaraz ten brzydki plac zostanie wypelniony.
Teraz mysle nad druga rabata. Postanowione, ze luk zniknie i bedzie kwadratowo. Wstepnie wymyslilam takie ulozenie:

Przepraszam ze odrecznie, ale dziecko mi biega wokolo i nie mam czasu na linijke posrodku rosnie magnolia, a to kolko w lewym gornym rogu to wlaz rewizyjny od szamba, ktory zniknie najpozniej za rok.Myslalam,zeby moze powtorzyc jakas rosline z rabaty obok,zeby to wszystko trzymalo sie kupy (ze tak brzydko ujme ). Moze jakies propozycje?
Podobaja mi sie trawy, cos a'la niedzwiedzie futro, albo wyzsze. Ale boje sie,ze strasznie sie rozrosna, rozsieja i ich nie opanuje :/
Prosze o jakies rady, co byscie tutaj widzieli.
No i zdjecia z dalszej perspektywy. Mam nadzieje, ze lepiej widac calosc.

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 12:02, 10 cze 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)
Aga, doczytałam u Marzeny, że buki też nie dadzą rady na podmokłym. A masz jakieś doświadczenie z klonami?

Muszę zaproponować znajomym (laikom ogrodowym) jakieś drzewo szczepione na ok 2 metrach. I najlepiej w formie kulistej...
Znalazłam u nas w całkiem przystępnej cenie klony: flamingo, globosum, drumondi i royal. I jeszcze wiąz holenderski... i tak drążę i pytam.
Może Magnolia u Ciebie zerknie i coś podpowie?

A czosnki Krzysztofa (wydaje mi się, że to nie Szuberta) też mam u siebie 3 i to przez przypadek. Piękne są.

Magda, nie wiem za dużo więcej. Mam tylko takie doświadczenie z bukami. Klony, to może Pszczółka zna lepiej.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 08:36, 10 cze 2014

Do góry
Aga, doczytałam u Marzeny, że buki też nie dadzą rady na podmokłym. A masz jakieś doświadczenie z klonami?

Muszę zaproponować znajomym (laikom ogrodowym) jakieś drzewo szczepione na ok 2 metrach. I najlepiej w formie kulistej...
Znalazłam u nas w całkiem przystępnej cenie klony: flamingo, globosum, drumondi i royal. I jeszcze wiąz holenderski... i tak drążę i pytam.
Może Magnolia u Ciebie zerknie i coś podpowie?

A czosnki Krzysztofa (wydaje mi się, że to nie Szuberta) też mam u siebie 3 i to przez przypadek. Piękne są.
Ogrod Malgosi samosi 08:36, 10 cze 2014

Do góry
katarzynkak napisał(a)

Małgosiu działasz jak maszyna
Pieknie na każdym kroku.

A powiedz, tam gdzie żwirek-będzie jakis placyk?
I co to za drzewko na 1 zdjęciu z prawej strony-to duże z listkami?

Limki i rozchodniki- fajne połączenie! Nie wpadałabym na to.

Jak maszyna to może nie, jeśli już to słabo naoliwiona działam zrywami na ile mi dzieciaki pozwolą, ale dziękuję...tam gdzie żwirek mam już miłorzęba i kulki bukszpanowe, odrobinę żwirku mi zabrakło, uzupełnię i będzie koniec...drzewo po prawej to magnolia soulang.rubra niestety przymrozki jej listki ścieły, w zeszłym roku miała już kwiaty, ale po przesadzeniu znowu trzeba czekać na kwitnienie...czekam aż rabata limkowo-rozchodnikowa zakwitnie
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:59, 09 cze 2014

Do góry
magnolia napisał(a)

czosneczkowo:

Marta, ale to ładne. Chabry widzę?

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:55, 09 cze 2014

Do góry
magnolia napisał(a)

Mój M dziwi się że kobiety maja jakiś skrzyw na kule

Przepraszam, a panowie to na jakie kształty mają skrzyw???
Ogród do kwadratu 15:16, 09 cze 2014

Do góry
Ochooochooo... witam wszystkich
Przepraszam, że zbiorczo odpowiem, ale czas mnie goni... Dzwonki to jak Anita zauważyła szerokolistne... dość krótko kwitną, gdy jest upalnie...
i bardzo szybkie fotki w upał

To miejsce rzadko focę z tej strony... mam tu pseudo-kulki buksikowe... ratowane z ubiegłorocznego podtopienia razem z trawką the beatless... nie powalają na kolana jak na razie

zakwitły czosnki hair... mają bardzo wesołe czuprynki...

wciąż kwitnie magnolia Nigra

pokazywana wcześniej stipa z główkowatym... czekam na bordowe pompony

pięknie kokoszą się hakone... bardzo, bardzo je lubię

na słupie zakwitł wiciokrzew... tej odmiany mszyce nie lubią... jak na razie

i reszta...

Buziam wszystkich podglądaczy
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:59, 09 cze 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Uściski Paniom zostawiam.

My Panią też ściskamy
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:59, 09 cze 2014

Do góry
Wiesz co- sesleria jesienna byłaby lepsza- wyższa, bardziej jeżowata- masz ją?

czosneczkowo:

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:54, 09 cze 2014

Do góry
ta od sąsiada ma z 8 metrów pewnie. Lubie ja bardzo.
Ale sąsiad sprzedał właśnie działkę,więc być może jej dni sa policzone.

Sama myślałam ostatnio nad tym co ty był za sklep.
Chyba ten
http://sklep.cebulekwiatowe.pl/

mam chyba kupon od nich ze zniżką gdzieś, poszukam.

Co do rabaty różanej- Sesleria h chyba za niska- u mnie przerosły ją bodziszki Biokovo nawet, nie wygląda to fajnie, przeszkadza w odbiorze.
hakure- on jest taki sliczny. W piatek już nad nim stałam, ale zostałam przy Little Artist i tego kupiłam.

Wydaje mi się że nie będzie dobrze Hakuro za różami- on się całkiem pokłada, więc najlepiej żeby rósł między gatunkiem na który może się rozłożyć, albo 'przebijać ' się z pomiędzy czegoś ( tylko tu ważne żeby go nie zagłuszyło).
Dużo miejsca za tymi różami będzie jak podrosną?

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:18, 09 cze 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Magda, mogły nie mieć wystarczająco składników do zawiązania pąków na nowy rok, skoro rosły w doniczkach. W przyszłym pewnie zakwitną.

Marta, te bykszpany naprawdę kulami jeszcze nie są. Pokazałam tylko tą łądnuiejszą stronę.
Czy Krzysie będą wielkie jak głowa małeog dziecka? Moje rozwijają się po kawałku każdego dnia i są co raz większe. Potężne powiedziałabym. Nie objęłabym już dłońmi kwiatostanu, a jeszcze pękają. Cudne są! Na zdjęciu nie da sie pokazać tej przestrzeni jaką tworzy kwiatostan. Normalnie jak w kinie 3D.

jedne mam wielkie i wysokie , inne dopiero pękają z pąka, ale widać że nie będą tak duże. Cebule miałam z dwóch zródeł- połowa wielka, reszta drobniejsza sporo. To mam efekty.

Ale są tak ładne że napatrzeć się nie mogę
Jak zaglądają do nas kobiety- goście, sąsiadki to sie czosnkami zachwycają- krzyśkami, szubertami, przedtem Purple Senstation. Wszystkie!
Mój M dziwi się że kobiety maja jakiś skrzyw na kule
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:14, 09 cze 2014

Do góry
zapomniałam- na pociesznie różane chciałam Ci zostawić moje róże. Jedna legalna z doniczki, druga od sąsiadów przelazła .Zdjęcie kiepskie, ale nie mam takiej drabiny żeby z bliska zrobić- to jasno różowe.

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:05, 09 cze 2014

Do góry
ale modelka z piwonii koralowej- piękna!

Montany śliczne bardzo z kulami bukszpanowymi( zacznij je nazywać kulami- zasługują już,niech poczują się dumne).

Moje montany tez ruszyły w tym roku, wypiękniały, urosły im czupryny.

A na faceta awizowanie to rzeczywiście dobry sposób.

Zdrówka czarnej kurze!
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 00:07, 07 cze 2014

Do góry
Na dobranoc
...oczywiście magnolia

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:31, 06 cze 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
Agato, pooglądałam kocie harce i lenistwo,
wszystkie kwitnące
magnolia olbrzymka jest niesamowita

wszyscy czekają chyba na kwitnienie pnących róż, bo za mało słoneczka ostatnio było, a wybuchy będą niesamowite

A tego miejsca z okna co u mnie piszesz nie pokazujeszmoje plany się klarują, doszedł buk zwisający (oczywiście wszystko w głowie się układa)Jeden poważny problem który stoi na przeszkodzie- to drzewo dzikie do ścięcia, które wyhodowało się samo i do tej pory służyło za przysłowiową przysłonę. A na jego miejscu grujecznika bym chciała kiedyś

Kocich harców mi nie brakuje, tylko ich przeganiam na 4 strony świata, a one wracają do mnie, bo ja bez tych kocich futer nie mogiem żyć....te bestie to wyczuwają na milimetr

Ja też czekam na wybuch mojej New Down

Drzewo wytnij i sadź grujecznika.... buki kupuj i też sadź, bo one kapryśne są, trzeba z nimi uczyć się żyć, to trudna sztuka...ale co piękne trzeba poznawać

Moje słodziaki tricolokorki, od Kaniora, pokazywałam ci u Gosi, pamiętasz?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies