Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

magnolia 21:54, 12 sie 2014

Aguś, zostawiam Ci fotę hortensji Great Star- w tym sezonie sa wyjątkowe, tylko fotograf nienajlepszy.
Jak Twoja - dopadłaś ja wiosną, prawda?

agniecha973 22:01, 12 sie 2014

Dopadłam z miesiąc temu, próbowałam nagiąć, żeby zrobić odkłady, ale pękła, więc mam kilka w wodzie. Czekam czy przeżyją. Młoda jest, kwitnie na jednym pędzie, więc nie wahałam się z próbą, bo i tak wiosną zetnę przecież. Widziałam w szkółce w gruncie, niesamowicie piękna!
Pszczelarnia 11:30, 13 sie 2014

Le Versterval jest piękna (mam 3 lata), już wiem, że wymaga ekspozycji indywidualnej, nie w masie innych. Moja idzie do poprawki wiosną.

Seslerie: ja powiem nieśmiało,że propaguje je również Tomek od dawna.
Caerulea jest świetna. Heuflera trzeba często dzielić: u mnie po 2 albo 3 sezonach jest wielką leżącą masą. Można ją jednak cudownie zawinąć. Z niej wyrastają moje lilie i rutewki.

gusiarz 19:29, 13 sie 2014

Aguś ja też tej wiosny kupiłam seslerię... sklaną. Czy to ta zwana caerulea??? Bardzo ładne z niej jeżyki porosły, mimo, że ostro dzieliłam. A hortka, którą pokazuje Magnolia... prześliczna! Pozdrawiam zapachem pomidorków
agniecha973 14:21, 14 sie 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Le Versterval jest piękna (mam 3 lata), już wiem, że wymaga ekspozycji indywidualnej, nie w masie innych. Moja idzie do poprawki wiosną.

Seslerie: ja powiem nieśmiało,że propaguje je również Tomek od dawna.
Caerulea jest świetna. Heuflera trzeba często dzielić: u mnie po 2 albo 3 sezonach jest wielką leżącą masą. Można ją jednak cudownie zawinąć. Z niej wyrastają moje lilie i rutewki.

Ewa, Ty znasz seslerie od Tomka, ja od Magnolii A tak przy okazji Tomka, szkoda, że się nie udziela nam tu na O. Nawet już fotek nie wkleja
Pokaż jak można zawinąć seslerię.
Pszczelarnia 14:24, 14 sie 2014

Ponoć nawet ich nie robił w tym sezonie. W piątek zdam relację i sobie z nim porozmawiam. Szkółkarze i ogrodnicy, i właściciele ogrodów pokazowych zarazem tak mają .... .
agniecha973 14:25, 14 sie 2014

gusiarz napisał(a)
Aguś ja też tej wiosny kupiłam seslerię... sklaną. Czy to ta zwana caerulea??? Bardzo ładne z niej jeżyki porosły, mimo, że ostro dzieliłam. A hortka, którą pokazuje Magnolia... prześliczna! Pozdrawiam zapachem pomidorków

Z nazewnictwa wychodzi, że sesleria c. to skalna. Mam, ale jeszcze małe, rozrastają się. Też mi się podobają.
Pozdrawiam i ja. Też pomidorowo
agniecha973 14:27, 14 sie 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Ponoć nawet ich nie robił w tym sezonie. W piątek zdam relację i sobie z nim porozmawiam. Szkółkarze i ogrodnicy, i właściciele ogrodów pokazowych zarazem tak mają .... .

Jak to nie robił? Nie ma na nie zbytu?
Pszczelarnia 14:34, 14 sie 2014

Zdjęć nie robił.
agniecha973 14:36, 14 sie 2014

HA, HA, HA...