Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jurajski Ogród

Jurajski Ogród

BarbaraM 09:48, 11 sie 2014

Mala_Mi napisał(a)

Nadrabiam zaległosci.... mam kiepski nastrój wiec ... na poprawę humoru najlepiej pobiegać po pięknych ogrodach.... kotek dopasował sie kolorystycznie do wapienia... i jak zawsze zazdroszczę Twoim kotom. Mus jeszcze kiedy sie wprosić ... by poleżeć na wygrzanej skale w pięknych okolicznościach przyrody.

Gdzie zamawiałaś róże... jak możesz daj info na PW.

I sorki ale tak sobie nadrabiam i widzę wizualizację... i pozwolę sie wtrącić. Kwasoluby na wapieniu???? Jaki sens sadzić rośliny które nie pasują do klimatu ogrodu i warunków terenowych. Po co kopać sie z koniem... ?? Magnolia zasłania widok na ogród, na tę piękna skarpę. Po prawej w głębi Agnieszka ma piękną rabatę bylinową.. która poszła do przeróbki..szkoda, bo była piękna. ale może będzie jeszcze piękniejsza. Czekam co powstanie....

A i to coś na różwo pod Magnolią... piwonia??? róża?? azali??? ma wyrzucić najpiękniejszy żagwin świata?? Protestuję...

Ja też czekam na Maję w Twoim ogrodzie..... kocham Twój ogród... bo mi w nim nic nie zgrzyta.. nic na siłę i nic nie wymuszone... pełna harmonia. Ogród z klimatem....

Sorki, że sie wtrącam, ale jak pisałam mam dziś nastrój bojowy.

Aniu kochana.Nie ma co protestować.
Oczywiście że magnolia na wapieniach się nie utrzyma.
Ja nie brałabym tej wizualizacji tak dosłownie.
Trzeba do niej podejść z pewnym dystansem.
Niech żagwin kwitnie do woli.

Agnieszko,przepraszam jeszcze raz za moją wizualizację.
Widzę że zrobiła więcej złego niż dobrego.
Nie mam zamiaru się wtrącać.
Oprócz tego twój ogród bardzo mi się podoba i chętnie tu przychodzę,oglądam.
09:57, 11 sie 2014
Witam serdecznie
Piękny ogród z klimatem wręcz niesamowity a widoki rozpościerające się dookoła..marzenie
Pozdrawiam i miłego dnia życzę
JoannA 16:17, 11 sie 2014

A mnie tu brakuje nowych zdjęć Jurajskiego. Nie daj sie dłgo prosić Agnieszko.
To może chociaż moje ulubione futrzaki
Milka 16:25, 11 sie 2014

Mnie też Agnieszko nie daj się prosić ja niektóre szczegóły podpatruję, co z twojego, na mój grunt przenieść
wiesz, że dziewczyny nie chciały źle
buziaki
moja Sonia barometr, wg jej zachowania planuje działania, czy twoje kotki coś podobnego wykazują?
Mirella 16:39, 11 sie 2014

Dzień dobry po dłuższej przerwie, widziałam Agnieszko Twoje nowe Róże śliczne są, takich nie mam, zaglądam , ale myślę że o tym wiesz nie zawsze zostawiam ślad, bo słowa są zbyteczne,ogród jest przepiękny.
Pozdrawiam Cię cieplutko Kociaki są słodkie.
AgnieszkaW 16:42, 11 sie 2014

Ja wiem, że dziewczyny nie chciały źle i samo się tak "pokićkało", poza tym ze mnie taka indywidualistka ogrodowa jest. Na nikogo się nie gniewam i gniewać nie zamierzam, bo fajnie mi tu z Wami na forum No dobrze, foty będą, ale nie dzisiaj, bo w tej chwili leje jak z cebra i raczej nie ma szans na robienie fot podczas burzy... Pa patki

Ps
Moje kotki przed deszczem pchają się do domu i zalegają na kilka godzin (5, 6, 7 godzin) na pudle przykrytym dywanikiem (to ich miejsce do spania).
Milka 16:45, 11 sie 2014

To ja chcę byc kotkiem, super życie
to fajnie, że będą fotki, zapłakany jurajski piękny... ja też wklejam sporo, tak idę wkoło ogrodu
JoannA 16:45, 11 sie 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Ja wiem, że dziewczyny nie chciały źle i samo się tak "pokićkało", poza tym ze mnie taka indywidualistka ogrodowa jest. Na nikogo się nie gniewam i gniewać nie zamierzam, bo fajnie mi tu z Wami na forum No dobrze, foty będą, ale nie dzisiaj, bo w tej chwili leje jak z cebra i raczej nie ma szans na robienie fot podczas burzy... Pa patki

Ps
Moje kotki przed deszczem pchają się do domu i zalegają na kilka godzin (5, 6, 7 godzin) na pudle przykrytym dywanikiem (to ich miejsce do spania).

Pszczelarnia 16:59, 11 sie 2014

Agnieszko, Basia tak ładnie napisała o Twoim ogrodzie, że on jak pejzaż. To wielka zaleta i sztuka tak go ukształtować. A ogród Twój tak się właśnie płasko wije w krajobrazie jak ta rzeka w dole. I wrzos widzę w donicy - zapowiedź babiego lata już?

Podziwiam zdecydowanie w kolorystyce i doborze roślin. A przecież Ci "dzikie" róże chciałam "wcisnąć", .

gierczusia 17:00, 11 sie 2014

Ubawiłam się z akcji rewolucja + magnolia ... Anka taka bojowa ,że aszzzzz strach ...

Banana mam na ryjoku ... I uwielbiam te nasze różnorakie ogrody , myślę ,że byłoby diabelnie nudno , gdyby wszystkie były jednakowe

Ściskam i kofam jurajski