Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jurajski Ogród

Jurajski Ogród

Milka 15:53, 08 sie 2014

Czyli raz wystarczy, no to nieźle, bo moje muszę 5 razy w sezonie ciąć, oprócz tych, co w ogóle nie tnę...
oliwnik dobrze znosi cięcie, tak samo, jak ta grusza, o której piszesz, w Anglii widziałam cudnie obrośniętą i jakby z niej stworzoną altanę, no boska ta roślina, ja chyba sroka, albo za bardzo srebro lubię
przy okazji pokażę, teraz tam dzika lambada, nie da się wstrzelić z obiektywem
Jag_58 15:59, 08 sie 2014

Agnieszka miłego weekendu wiesz ,ze Twój ogród mnie niezmiennie zachwyca ,prawda
Agania 21:59, 08 sie 2014

Agnieszko, Twój ogród jest tak piękny, że chciałabym się budzić codziennie z takim widokiem, wiem nawet tak jak pisałaś u mnie, że chciałabyś mieć magnolie u siebie, ale ci nie rosną, ze względu na zasadowość gleby i przemarzanie, ja to wszystko rozumiem, dlatego cenię sobie wysoko, tę możliwość sadzenia magnolii u mnie i klonów, które są największą ozdobą u mnie w ogrodzie ...ale brakuje mi tych wapiennych ekspozycji na moich podniesionych rabatach...czekam na Twoje wsparcie w tym temacie

buziak
Mala_Mi 09:48, 09 sie 2014

BarbaraM napisał(a)
Wybacz za moją wizję ale nie mogłam się powstrzymać

Nadrabiam zaległosci.... mam kiepski nastrój wiec ... na poprawę humoru najlepiej pobiegać po pięknych ogrodach.... kotek dopasował sie kolorystycznie do wapienia... i jak zawsze zazdroszczę Twoim kotom. Mus jeszcze kiedy sie wprosić ... by poleżeć na wygrzanej skale w pięknych okolicznościach przyrody.

Gdzie zamawiałaś róże... jak możesz daj info na PW.

I sorki ale tak sobie nadrabiam i widzę wizualizację... i pozwolę sie wtrącić. Kwasoluby na wapieniu???? Jaki sens sadzić rośliny które nie pasują do klimatu ogrodu i warunków terenowych. Po co kopać sie z koniem... ?? Magnolia zasłania widok na ogród, na tę piękna skarpę. Po prawej w głębi Agnieszka ma piękną rabatę bylinową.. która poszła do przeróbki..szkoda, bo była piękna. ale może będzie jeszcze piękniejsza. Czekam co powstanie....

A i to coś na różwo pod Magnolią... piwonia??? róża?? azali??? ma wyrzucić najpiękniejszy żagwin świata?? Protestuję...

Ja też czekam na Maję w Twoim ogrodzie..... kocham Twój ogród... bo mi w nim nic nie zgrzyta.. nic na siłę i nic nie wymuszone... pełna harmonia. Ogród z klimatem....

Sorki, że sie wtrącam, ale jak pisałam mam dziś nastrój bojowy.
Mala_Mi 10:02, 09 sie 2014

Upsss.. była prośba by nie kontynuować tematu... wybacz, przeczytałam potem

to ten ogród nie bylby mój, tylko wasz, a co mi po waszym ogrodzie u mnie?

Tak samo sobie mruczę pod nosem Indywidualistki z nas

I sie nie fochaj..... Basia chciała dobrze... tu większość krzyczy pomóżcie, pomóżcie.. wiec już w krew wchodzi by pomagać.. bo od tego jest forum... mniejszość tylko robi po swojemu bez pomocy.. i nie oczekuje jej od nikogo..

Poza tym są gusta i guściki..... i dzięki temu mamy tak różne ogrody.. jest co oglądać.. bo inaczej każdy wątek byłby jednakowy..

Wiec dawaj swoje fotki.... teraz sezon ogródkowy i ogórkowy,. urlopowy.... mały ruch na forum, ale zimą wrócimy do fotek.. i będziemy czekać do wiosny... każde zdjęcie rozłożymy na czynniki pierwsze ... będziemy sie grzać w zimowe wieczory nagrzanym wapieniem.... miłego dnia.... lecę do koleżanki skończyć ciachać jej ogromnego jałowca.. zaczęłam 2 miesiace temu i nie skończyłam do tej pory... aż mi głupio
paniprzyroda 14:34, 09 sie 2014

Koffam indywidualistki ogrodowe
malgorzata_s... 14:43, 09 sie 2014

Aguś dobranocki majom być i już Ja wpadam co wieczór i choć czasem dobranocek nie ma cofam się do starych Nie gniewaj się
ryska 17:41, 09 sie 2014

Pozdrawiam gorąco i będę zaglądać w oczekiwaniu na zdjęcia mojego nr 1 ogrodu na Ogrodowisku.
AgnieszkaW 18:14, 09 sie 2014

No nie gniewam się, tylko proszę, nie urządzajcie mi ogrodu po swojemu, bo on mój przecie...taki indywidualny...i nie chcę tego zmieniać, a jeśli tak, to po swojemu... Buziaki
renatamama3 20:58, 09 sie 2014

AgnieszkaW napisał(a)
No nie gniewam się, tylko proszę, nie urządzajcie mi ogrodu po swojemu, bo on mój przecie...taki indywidualny...i nie chcę tego zmieniać, a jeśli tak, to po swojemu... Buziaki

UF ,och jak dobrze ,że rewolucji nie będzie ,Aguś fajnie,że czujesz swój ogród i chcesz go wpisywać w otoczenie ,popieram .Denerwują mnie strasznie taki rzeczy ,jak w koło szopy a tu ogród nowoczesny albo w koło domy tradycyjne a między nim z płaskim dachem przeszklony .U Ciebie ewentualnie bez Palabin ,szczepiony.pozdrawiam