Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Rododendronowy ogród. 21:29, 21 paź 2011

Do góry
Bożenko w Twoim Ogrodzie widać pasję i to właśnie do niego przyciąga, dla mnie to miejsce które tchnie spokojem, tutaj można odpoczywać, obserwować przyrodę, fajne zdjęcia ogrodowych gości pewnie w tym ogrodzie czują się dobrze dlatego są u Ciebie w takiej ilości .
Fajnie mieć taki spory teren do zagospodarowania, jeszcze niedawno myślałam że działka 1000 m kwadratowych to sporo, ale teraz wiem że to bardzo mało.
Okres kwitnienia RH to piękny okres, ale widzę że i poza tym czasem jest tutaj bajkowo.
LIlie wodne odebrały mi na chwilę mowę
Zaglądam tutaj często i ciągle podziwiam.

Rododendronowy ogród. 09:34, 20 paź 2011

Do góry
Wiosną na jeziorko przylatują dzikie kaczki. Czasem próbują założyc gniazdo.Jednak rezygnują prawdopodobnie bojąc się dzikich kotów, które przychodzą do ogrodu. Gdybym im zrobiła ,,wyspę" chocby ze styropianu pewnie by zostały,ale już raz miałam 2 kaczki które kupiłam mojej wnusi na rynku.Były wspaniałe.Bardzo je lubiliśmy ale jak wyglądały moje lilie wodne? Obraz nędzy i rozpaczy.Tak więc kończy się na kilkudniowej wizycie i kaczki lecą dalej.

W sowim ogrodzie (od pobojowiska do ogrodowiska) 23:14, 12 paź 2011

Do góry
Rudbekie rozrosły się już i są niezawodne.
Dosadzałam w tym roku dwie pęcherznice kalinolistne, żeby ta rabata nie była taka płaska w przyszłości.
Tu i tam dla wypełnienia własna rozsada kocimiętki.

Jedyne lilie, jakie mam...
W cieniu - zacieniona 22:58, 07 paź 2011

Do góry
anula_wn napisał(a)
zima, zima ... dlatego trzeba marzyć o wiośnie kolorowej
tak, lilie są cudne i jak pachną ! też uwielbiam i też mam no i hiacynty , bajka

Mamy fajnie,zima niestraszna -Ogrodowisko nie pozwoli nam marznąć,jest tyle ciekawych ,nowych ogrodów.Zostawiam sobie tę lekturę na długie zimowe wieczory.
W cieniu - zacieniona 22:54, 07 paź 2011

Do góry
zima, zima ... dlatego trzeba marzyć o wiośnie kolorowej
tak, lilie są cudne i jak pachną ! też uwielbiam i też mam no i hiacynty , bajka
W cieniu - zacieniona 22:43, 07 paź 2011

Do góry
justi napisał(a)
Ja uwielbiam wszystkie cebulowe.

Najbardziej ....jednak lilie.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 23:16, 05 paź 2011

Do góry
Na dobranoc trochę zdjęć

Trzykrotki nieźle zarosły - o taki efekt mi chodziło. Posadzone są za nimi lilie

Pelargonie nadal cieszą

Mam już trochę nasionek tej kremowej - na pewno będę ją siać

A pacioreczniki mają ponad 2 metry

Lilie - Lilium 16:11, 02 paź 2011

Do góry
O uprawie lilii mamy artykuł. Poczytaj więc tam także

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/195-lilie-gwiazdy-letnich-rabat
Moj fioł na punkcie ogrodu.... 23:04, 28 wrz 2011

Do góry
a jeszcze przede mna do wsadzenia 138 odmian tulipankow, do tego jeszcze narcyzy, szafirki, reszta krokusów, potem wykopac trzeba dalie, aa jeszcze lilie bede miala do wsadzenia ktore mi przyjda. A hamuja mnie astry ktore jeszcze kwitna bo na ich miejscu te wszystke cebulowe mam zamiar posadzic, ale chyba zaczne powoli je w weekend wyrywac i zaczynac sadzic bo sie wkoncu nie wyrobie a trzeba wykorzystac piekna pogode
W cieniu - zacieniona 13:13, 28 wrz 2011

Do góry
Martek napisał(a)

Jakie one są słodkie jak landrynki ...
Bogusiu czy ty pisałaś w końcu jak udały się lilie te posadzone w butelkach ? Najbardziej zastanawiam się czy nie za ciasno miały korzenie i przez to np .kwiaty były mniejsze ??? Czy jak się pokazały kiełki to butelki wycięłaś czy do końca kwitnienia siedziały i nadal siedzą ?Co zamierzasz z nimi zrobić po kwitnieniu ,zostawiasz je na drugi rok w takim stanie jak są ???

Tyle pytań na raz....Odpowiadam. Lilie kwitły w tym roku przepięknie -wcześniej były zdjęcia.
Korzenie zapełniły całe butelki,wyjęłam -pięknie podrosły-wsadziłam ponownie w większe pojemniki -nornice deseru nie miały.Zostawiam je w gruncie na zimę -ale trzy będą ponownie kwitły -mają już spore pączki.

Bogusiu kochana
wiem ,że pięknie kwitły .Ciekawiło mnie co się działo właśnie z zawartością w butelce.Dziękuję za wyczerpującą relację Ale urodziło się nowe pytanie.Czy te pączki są teraz na liliach ????????????
Aha i w jakie większe pojemniki włożyłaś te cebule

Moje zdjęcia są datowane.Włożyłam do większych.
W cieniu - zacieniona 12:25, 28 wrz 2011

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)

Bogusiu czy ty pisałaś w końcu jak udały się lilie te posadzone w butelkach ? Najbardziej zastanawiam się czy nie za ciasno miały korzenie i przez to np .kwiaty były mniejsze ??? Czy jak się pokazały kiełki to butelki wycięłaś czy do końca kwitnienia siedziały i nadal siedzą ?Co zamierzasz z nimi zrobić po kwitnieniu ,zostawiasz je na drugi rok w takim stanie jak są ???

Tyle pytań na raz....Odpowiadam. Lilie kwitły w tym roku przepięknie -wcześniej były zdjęcia.
Korzenie zapełniły całe butelki,wyjęłam -pięknie podrosły-wsadziłam ponownie w większe pojemniki -nornice deseru nie miały.Zostawiam je w gruncie na zimę -ale trzy będą ponownie kwitły -mają już spore pączki.

Bogusiu kochana
wiem ,że pięknie kwitły .Ciekawiło mnie co się działo właśnie z zawartością w butelce.Dziękuję za wyczerpującą relację Ale urodziło się nowe pytanie.Czy te pączki są teraz na liliach ????????????
Aha i w jakie większe pojemniki włożyłaś te cebule
Tricyrtis (Trójsklepka) 22:14, 26 wrz 2011

Do góry
Jak to cudo się rozmnaża?
Ja byłam pewna że trójsklepka należy do rodziny cebulowych....
Pewnie zmyliły mnie liście przypominające lilie
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 10:11, 19 wrz 2011

Do góry
i dziewczyny mają rację

Ana pytałaś kiedyś u mnie w wątku o lilię. Byłam ostatnio u mnie w ogrodniczym. Mają te same lilie, a nazywają się sorbonne.
W cieniu - zacieniona 22:38, 18 wrz 2011

Do góry
Martek napisał(a)

W cieniu - zacieniona 22:31, 18 wrz 2011

Do góry
Lilie - Lilium 22:18, 16 wrz 2011

Do góry
nesa napisał(a)
Aniu, przepiękne zdjecia! a jakie kwiaty!!!

ja kocham lilie, na razie miłością nieodwzajemnioną ale w tym roku kupiłam trzy nowe celube, może z nich coś będzie? mam ziemię gliniastą (zamierzam w dołek wsypać torfu z piachem, żeby ciut poluźnić), do tego większość ogródka leży po północnej stronie budynku. mam też ciut wystawy wschodnio-południowej, z samą ziemią "z worka", bo rabata usypana na betonowym tarasie. doradźcie proszę, gdzie wsadzić lilie, by zakwitły i oszałamiały zapachem?

Myślę, że wymiana ziemi w dołku wystarczy - możesz je wsadzić gdzie chcesz.

Po za tym nie wiadomo czy te które kupiłaś pachną.
Lilie - Lilium 23:55, 12 wrz 2011

Do góry
Aniu, przepiękne zdjecia! a jakie kwiaty!!!

ja kocham lilie, na razie miłością nieodwzajemnioną ale w tym roku kupiłam trzy nowe celube, może z nich coś będzie? mam ziemię gliniastą (zamierzam w dołek wsypać torfu z piachem, żeby ciut poluźnić), do tego większość ogródka leży po północnej stronie budynku. mam też ciut wystawy wschodnio-południowej, z samą ziemią "z worka", bo rabata usypana na betonowym tarasie. doradźcie proszę, gdzie wsadzić lilie, by zakwitły i oszałamiały zapachem?
Lilie - Lilium 23:39, 12 wrz 2011

Do góry
Lilie to przepiękne kwiaty o cudownym zapachu. Pokażę trochę moich

Sadzimy cebulki kwiatowe 22:42, 10 wrz 2011

Do góry
Ja już kupiłem 153 cebulki różne, bo i tulipany i krokusy i irysy i szachownice i jaskier i zawilec, a posadziłem na razie lilie św. Józefa
Mój kawałek raju 23:19, 09 wrz 2011

Do góry
Moje lilie jeszcze w pączkach,ciekawe czy zdążą wykwitnąć?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies