Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 14:08, 30 maj 2014

Do góry
Irenko - dziękuję Choć nie wiem czasem czy to nie był zwykły fart W każdy razie - akurat wyszły mi te nasiona które były w donicy a nie w ziemi na rabacie... Za to w tym roku to ja nie mam absolutnie ręki do niczego... np. pomidory to takie złośliwe w tym roku że chyba żadnego nie będę miała - na jakieś 30 które wyszły z siania ostał się.... jeden... który w dodatku z niewiadomych przyczyn wczoraj się położył plackiem i leży... Dokupiłam i też zdechły, dokupiłam zaś i jak zdechną to rezygnuję z pomidorowych krzaczków w tym roku
Z patyczków hortusiowych mam - jedną co listki puściła i do tej pory ma - może co z niej będzie - reszta... odmówiła współpracy.... Więc jak widzisz - w tym roku to same porażki

Aniu, nawet tak nie myśl, w tym porażka w innym sukces i wyrówna się
magnolia to było wyzwanie, więc to wielkie coś!!! a patyki zostaw, u mnie z niektórymi podobnie, to wzięłąm przełamałam na pół i znowu do ziemi i przy samej ziemi idą liście, może i u ciebie zda to egzamin
Mój skrawek zieleni 09:32, 30 maj 2014

Do góry
KingaR napisał(a)
Magnolia gwieździsta dostała obwódkę z trzmieliny japońskiej

gwieździsta w tej obwódce, jak zakwitnie będzie piękny widok
co do trawnika to nie pomogę bo nie mam zielonego pojęcia
Ogród w skali mikro cz.II 21:57, 29 maj 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Eluś...ja wiem, że Ty po salonach angielskich jeszcze w szoku jesteś i do rzeczywistości trudno Ci wrócić...ale czy Ty Kobieto zajarzyłaś, że u mnie na balkonie Twoja magnolia stoi?
Jak zalatana jesteś okrutnie, to Rysiu może Ci podrzucić prezenciorek...pracuje przecież w Bielszowicach...tylko UWAGA : to by było rano...za piętnaście siódma rano...coś koło tego...i tylko może to być piątek.
W innym przypadku przyjeżdżasz do mnie, bez względu na zalatanie

Kasiu ... Nie wiedziałam , czy Bogdzia w tym całym młynie była w stanie myśleć jeszcześ mojej magnolii , wiec wolałam się nie dopytywać ..stwierdziłam ,że jak będzie to napiszesz

A może tym razem Ty wpadniesz ??.. Na kawusię ??.. Hmmmm ??... A jak jesteś zabiegana , to może Rysiu przywieżć , przecież koło 7:00 to juz nie środek nocy

Jak tam chcesz , ja sie dostosuję
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:31, 29 maj 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Dla tych kolorów warto wziąć do ręki aparat, bo te chwile są ulotne, a w ogrodzie co roku dzieje się coś innego, mnie dzisiaj w ogrodzie zastała niespodzianka, zakwitła mi po raz pierwszy magnolia parasolowata, myślałam, że to jednak nie możliwe, jednak i jeszcze zakwitła mi prawie na dzień matki.....w końcu to ja ją sadziłam

Pozdrawiam Joasiu

Agatko,
staram się robić jak najwięcdj fotek ale nie zawsze znajduję czas.
Gratluję kwitnienia parasolowatej ... i to jeszcze w taki dzień. Ładny prezent dostałaś
buziaki
Ogród w skali mikro cz.II 21:31, 29 maj 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Zdjęcia z Chelsea obejrzalam i zdziwiłam się ze ich tak mało ale czytam ze bedzie wiecej wiec poczekam. Magnolia jest ukorzenioną gałęzią więc jest krzywa i nie było możliwości wyprostowac jej w doniczce bo najważniejsze było by zmieściły sie w doniczce korzenie wiec sadząc ją bryłę korzeniową wsadz krzywo a pęd prosto , ona sobie doskonale poradzi. Były bardziej proste ale chciałas koniecznie kwitnacą więc taka krzywa Ci sie dostała ale za to kwitnąca .

Bogdziu .. Jak zwykle jesteś Aniołem .. Wielkie dzięki ... Krzywa czy prosta echh to nie ma znaczenia takie detale.. Grunt ,że kwitnie , bo ja sie nie znam na magnolii jeszcze , ale dziewczyny mówiły ,ze czasem długo trwa zanim młoda magnolia zakwitnie..tak wiec ja mam ten problem już z głowy

A zdjęcia z Chelsea ...hmmm.. No ja cały czas czekam na zdjęcia Szefowej , trochę głupio mi się pchać przed szereg ..
Ogród w skali mikro cz.II 20:09, 29 maj 2014

Do góry
Zdjęcia z Chelsea obejrzalam i zdziwiłam się ze ich tak mało ale czytam ze bedzie wiecej wiec poczekam. Magnolia jest ukorzenioną gałęzią więc jest krzywa i nie było możliwości wyprostowac jej w doniczce bo najważniejsze było by zmieściły sie w doniczce korzenie wiec sadząc ją bryłę korzeniową wsadz krzywo a pęd prosto , ona sobie doskonale poradzi. Były bardziej proste ale chciałas koniecznie kwitnacą więc taka krzywa Ci sie dostała ale za to kwitnąca .
Zakochana w ogrodach 19:50, 29 maj 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)

Dla mnie nn i nie wiem czy to dobre miejsce w pełnym słońcu?

magnolia, która nie kwitnie.

Iwonka według mnie ta trawka to tatarak trawiasty Ogon a magnolia jeszcze młoda moze dlatego nie kwitnie dlatego nie czasem warto kupić choć z jednym kwiatkiem ,bo jest pewność że zakwitnie
u nas chłodno ,ale dobrze że nie pada pozdrówka
Zakochana w ogrodach 19:38, 29 maj 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)

a to jest magnolia ??
Zakochana w ogrodach 19:25, 29 maj 2014

Do góry

Dla mnie nn i nie wiem czy to dobre miejsce w pełnym słońcu?

Ogród z łąką kwietną i nie tylko... 17:28, 29 maj 2014

Do góry
kKasiA napisał(a)
Nasza laka kwietna ewidentnie wymyka się spod kontroli, rośnie i rośnie... co prawda zaczyna kwitnąć ale jakoś jak łąka nie wygląda....

Wysokośc mnie przeraża...

świetnie wygląda ścieżka w łące- ten kontrast ładu trawnika z buszem łąki.
Ogród w cieniu brzozy 15:29, 29 maj 2014

Do góry
laurowisnia napisał(a)
Lubię jak zakwitają te niebieskie kwiatuszki, obok magnolia, może zakwitnie?

Witaj AgatkoOdkryłam kolejny prześliczny ogródek w moim ulubionym stylu Niebieska aranżacja zachwycająca Pozdrawiam serdecznie
Słoneczny ogród słonecznej safikey 14:00, 29 maj 2014

Do góry
moje rosliny wspaniale kwitną - och nie moge się doczekać, kiedy zakwitną hosty:

po raz drugi zakwitła magnolia

żarnowiec nareszcie pokazał się w całej okazałości

i moja ambitna żurawka - tylko jeden pęd kwiatowy

ale to pierwszy rok i mam nadzieję, że będzie lepiej

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:27, 28 maj 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Magnolia parasolowata przepiękna - u mnie nadal kwitnie Nigra

Sebek, one są tej wiosny niezmordowane, cały czas nas zaskakują, moje też jeszcze kwitną

ale co nam róże pokażą............ prawdziwy festiwal

i hosty też

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:08, 28 maj 2014

Do góry
Magnolia parasolowata przepiękna - u mnie nadal kwitnie Nigra
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:51, 28 maj 2014

Do góry
Justyna napisał(a)
Przeczytałam u Irenki o Tripetali i przyleciałam. Cudnie! Zazdroszczę. To moja ulubiona magnolia. Muszę ze swoją piważnie porozmawiać. Mogłaby się w końcu odwdzięczyć po 4 lata wiktu i opierunku.
Serdecznie

Justynko witaj, moja Tripetalia nie tylko mnie zadziwiła, ale też mnie zaskoczyła, kupiłam ją jako prawie usychającego patyka, nie licząc na kwitnienie, głównie dla jej liści, iście tropikalnych.... a tu taki prezent, chyba jest mi wdzięczna, nie podejrzewałam ją o to, że w ogóle zakwitnie

Bywałam u Ciebie w twoim wątku i spisałam sobie nie które cudowności od ciebie, ale tak cichaczem .............cieszę się, że do mnie trafiłaś.........ja magnolie wszystkie uwielbiam
Poza igiełkowymi, magnoliami fascynują mnie również derenie te kwieciste

ten jadalny veriegata, też mi się szybko spodobał

i zaczyna owocować

a doczekałam się w tym roku na kolejny pojedynczy kwiat na dereniu kwiecistym

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:10, 28 maj 2014

Do góry
Przeczytałam u Irenki o Tripetali i przyleciałam. Cudnie! Zazdroszczę. To moja ulubiona magnolia. Muszę ze swoją piważnie porozmawiać. Mogłaby się w końcu odwdzięczyć po 4 lata wiktu i opierunku.
Serdecznie
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:57, 28 maj 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
Agatko, ogrom roślin
maj to najpiękniejszy miesiąc
a magnolia parasolowata u mnie ma 10cm

Ta twoja malusia, ale sama wyhodowałaś z nasionka, moje wielkie uznanie dla Ciebie.................ja dzisiaj majowo przeszczęśliwa jestem z tej mojej kwitnącej gigantki w ogrodzie................maj jest nie tylko najpiękniejszym miesiącem, to jeszcze miło zaskakującym i kolorowym

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:44, 28 maj 2014

Do góry
Irenko moja magnolia parasolowata zakwitła............oszalałam ze szczęścia

Buziaki
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:17, 28 maj 2014

Do góry
Agania napisał(a)

Dzisiaj naprawdę poczułam się jak w raju, a tą sensacyjną miłą niespodzianką, to chwila kiedy z niedowierzaniem zobaczyłam, że zakwitła mi magnolia parasolowata......oszalałam ze szczęścia

Kwiat ma na samym czubie

normalnie szczena mi opadła

pieknie choruje na taka hi hi hi
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:11, 28 maj 2014

Do góry
Agatko, ogrom roślin
maj to najpiękniejszy miesiąc
a magnolia parasolowata u mnie ma 10cm
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies