Haniu dziękuję za miłe słowa udaje mi się jakoś zapanować nad ogrodem bo jestem na miejscu i nie muszę robić specjalnych wypraw, a ciebie bardzo podziwiam, że pielęgnujesz ogród w odległym miejscu, masz sporo kwiecia, warzyw i owoców a to wyczyn dla wielu nie do osiągnięcia
Akant - pamiątka od Bogusi - w towarzystwie różyczki Angeli
Witam. Proszę o pomoc. Trawa zasiana początkiem czerwca. Dzień przed sianiem trawy podany siewnikiem na krzyz nawoz SUBSTRAL DO SIEWU (dawka jak na opakowaniu). Nawadniany z węża. Pojawiają się brązowe plamy. Robi się ich co raz więcej.
W ogrodzie się wyciszyło. Przekwitły róże - trzeba je nawieźć! - przekwitają lilie - trzeba je obciąć! Zaczynają jeżówy, hortki, zawilce. Miskanty też
Jak mówi Hania - uspokojenie przed jesiennym szaleństwem.
Może ktoś ma pomysł - co wykopało takie dziury w ognisku?
Na koniec widok ogólny oraz deser, tradycyjnie
Tam w kątku załapał się na zdjęcie zwykły mak polny z tym swoim okropnym kolorem, który mnie bardzo ucieszył, bo ogólnie to chwilowo jest blado - tawułą i liliowce lada moment zmienią układ sił
Pora na deser - córcia dostała na urodziny zamiast tortu
Danko, jest w dużo lepszej formie, w nocy zjadła 4 porcje mączników i dostała takiej energii, że ciężko było mi utrzymać ją do zastrzyku
Masz rację, że zapozowała, bo wystawiła łapki
U mnie nieźle pada, widać, że deszcz nie służy pseudo Topolinie, a nic nie zrobił Fortunie.
Topolina
Fortuna
Pąki piwonii muszą być słodkie, bo są uwielbiane przez mrówki. Czytałam, że mrówki są dla piwonii nieszkodliwe. Jednak na wszelki wypadek posypywałam je cynamonem
Lubię wszystko co kwitnie, ale gdy roślina przekwitła nie zawsze jest ozdobą. I co wtedy?
Bursztynowa żurawka broni się doskonale. Wystarczy tylko usunąć przekwitłe kwiatostany i będzie ozdobą do jesieni, a i zimą całkiem nieźle wygląda.
Liliowiec od Ani Anabuko ma 2 pędy kwiatowe
Piórówka Hameln Gold nadal niska, ale kolor śliczny.
Piórówka Hameln trochę wyższa.
Tojeść orszelinowa coraz ładniejsza, choć na tle pustaków biały kolor słabo widać.