Stipy w tym roku pokazują co potrafią, przynajmniej część. Niektóre chyba za mało słońca mają.
Nowy nabytek, pysznogłówka pink lace
Czosnek główkowaty, tylko trzy a było więcej. Muszę go przesadzić do stip i dokupić jeszcze.
Liliowce od TARci
Dorotko, wiem że ta róża jest ekspansywna. Ja takie lubię i cięcie też polubiłam Coś jest za coś
Rozbudowa zakończona, teraz czekamy na tynkarzy. Podobnież maja przyjść w sierpniu.
Z trawnikiem mam kłopot. Pogoda nie sprzyja wysiewom. Ciągle poda. Udało mi się tylko kawałek wysiać.
Liliowców faktycznie mam dość dużo. Wciąż je rozmnażam i robię z nich większe nasadzenia.
Hortensje Sundae Fraise już pokazują kwiaty, na razie są limonkowe, mają sie lekko przebarwiać na różowo. Ciekawa jestem, bo na razie jakoś nie dochowałam sie spektakularnych kwiatów u Limelightów, chyba za mało dbałam o nie, w tym roku trochę nareszcie postawiłam na nawożenie zamiast latać jak potłuczona i kopać, wyrywać, przesadzać i tak w kółko
Werbena i u mnie pokazuje kto tu jest wyższy ... i takie tamy...
Hej Magda! Witaj
Staram się trzymać i szukam plusów. Teraz nie ma mnie w domu ale mąż przysyła mi nocne zdjęcia, bo późno wraca do domu
Aktualnie czekam na kwiatek irysa hahaha, jakiś się zawiązał się chyba zapomniał
Liliowce nocą też, ładne, chociaż kolor przekłamany.
Czas z najgorszą alergią w sezonie już powoli mija, teraz będzie lepiej. Może masz rację z tym karmieniem, jak skończę to będzie lepiej.
Pierwszy raz zdecydowałam sie na dalie, nie wiem co prawda gdzie je przechowam (bulwy w sensie, bo garażu nie posiadam) ale o tym pomyślę później
Pierwsza pokazała kwiatek ale odwróciła sie doopką do patrzącego i figa, żeby podziwiać urodę trza sie namęczyć, przedrzeć sie przez busz, ot kobieta
oczywiście nazwy nie pamiętam
Franz Kafka - piękne pompony
Pozostałe ( w sumie mam 9szt. ) jeszcze grymaszą ew. budują napięcie
Nowy nabytek, bodziszek, zapowiada sie uroczo i liliowce nareszcie pokazały kwiaty
Od sąsiadów polecam wsadzić w donicę cis i uformować wąski żywopłot - to będzie wariant całoroczny. Miskanty polecam zasadzić w pięknych trzech wysokich donicach. Mogą być różnej wielkości lub jednakowe. Genialnie to wygląda. Tylko jaka to strona świata u Ciebie? Południe pewnie, bo na taras najlepsza.
Zachęcam Cię, abyś wyrzuciła byle jaką ziemię (o ile właśnie taka jest) z donic przy tarasie, wszelki tłuczeń itp., a dała coś w czym rośliny urosną i bedą cieszyć oko swoją urodą. Naprawdę nie warto inwestować w rośliny i wsadzać w podejrzaną ziemię - sama wiem jak to się później mści i człowiek jest zwyczajnie wściekły, że chciał szybko wszystko zrobić.
Jeśli poszukasz, to Szefowa Ogrodowiska napisała wspaniałe artykuły na stronie głównej o roślinach do donic. Może zajrzyj najpierw tam, bo Jej rady i zestawienie są nie do przebicia, są najlepsze. Przejrzyj też wątek Ogród z lustrem - tam jest taras genialnie obsadzony roślinami - może skorzystasz.
Na pewno warto byłoby wsadzić takie rośliny, które będą piękne każdej pory roku.