Wiolu dziękuję bardzo za pochwałę. Podobnie jak Ty uwielbiam ogrom kwiatów. Ale u Ciebie jest wszystko pięknie skomponowane.
Dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam
Przedogródek
Kwitną hosty i tutaj mam podwójne standardy, bo o ile kwiaty pasują mi do tawułek to do hortensji już nie. Po jednej stronie murku są kwiaty, po drugiej nie ma
Po dzisiejszym deszczu ogrodówki leżą na bukszpanach. Muszę je ustabilizować.
Mój ostatni, czwarty dereń kousa to popularny Milky Way. Najkrócej z czterech utrzymywał kwiaty. Długo były zielonkawe. W porównaniu z resztą podczas kwitnienia ładnie wyglądał z bliska, z daleka małe kwiatuszki nieco ginęły.
Dereń kousa Schmetterling - jeszcze młodziutki, ale ma potencjał. Kwitnie równie długo jak Weisse Fountain. Kwiaty białe, bardziej okrągłe.
Dereń kousa Teutonia - prezent na dzień matki Ładna pamiątka. Kwiaty podobne jak u Schmetterlinga, ale pod koniec kwitnienia przebarwiają się na różowo.
Nowy kształt rabat cieszy mnie najbardziej. Busz w niektórych miejscach już jest, dzięki czemu nie trzeba tak często plewić.
Z moich 4 dereni kousa ten jest najpiękniejszy. Weisse Fountain - polecam
Ma ładny, przewieszający się pokrój, kwitnie już dwa miesiące. Kwiaty ładnie wyglądają z bliska i z daleka. Posadzony na tle bordowej pissardii jeszcze bardziej zyskuje na urodzie.
Sylwia, zrób mi sadzonki z tych dwóch liliowców do donicy bo by mi pasowały do mojej rabaty liliowcowej i zadołuj w ziemi. Oczywiście jak możesz i to nie kłopot. Może ktoś kiedyś pojedzie w moje strony chyba fajnie u Ciebie liliowce sprawdzają się nad rowem, u mnie też tak w tą nutę muszę iść bo mnie zalewa non stop
Patrząc na zdjęcia frontu dużo się zmieniło w przeciągu roku. Najbardziej cieszy mnie nowy kształt rabaty
W tym roku działam na tyłach domu. Faktycznie ostatnie tygodnie to idealna aura na przesadzanie. Zmieniłam miejscówkę m.in. 6 kilkuletnim hortensjom, przyjęły się idealnie.
Upolowany i wybrany tulipanowiec szczepiony już przywieziony, szczepienie na 2,10 m. Teraz musimy uwijać się z miejscówką, to drzewko które wypełni lukę po wierzbie, tyle, że posadzimy ciut dalej od domu niż rosła wierzba.
Przy barowej sobocie nadrabiam u Ciebie fotki podzielam radość z ogrodu, tymbardziej że brak suszy nie doskwiera i roślinki pełne wigoru. Ja bym już cięła ale wiem że Ty ogród naturalistyczny chcesz
Pięknie buczek przyrasta, a co tam z tyłu jasnego masz? też takie kolumnowe- jakiś klon chyba?