Pstryknę, specjalnie dla Cię
Ona ma pokrój typowo wielkokwiatowy i tak ją trzeba ciąć. Od dołu przyrasta mocny, zdrewniały pień. Różnica między wielkokwiatowymi jest taka, że Novalis ma mnóstwo pąków w bukietach.
Słodkości były pyszne, następnym razem wypróbuję z kremem lawendowym, próbowałam kwiatki i fajne są
Zapomniałam o moich żarówach, które rosną za domem - Stadt Rome i Weneda, dopiero zaczynają:
Z przodu tak, bardzo spokojnie - Garden of Roses w całości
No to cieszę się, na pewno mam gdzieś jeszcze filmik o szczepieniu róż, ale nie mogę go namierzyć.
Zrobiłam porządek przy kółku z kostki, zmobilizowało mnie to zdjęcie. Wczoraj wycięłam z przodu stipy, przycięłam lamówkę bukszpanową i zaczątki lamówki trzmielinowej, uprzątnęłam nadmiar piachu. Dziś udało mi się sprzątnąć strzygi z bukszpanów i zrobiłam kancik przy kółku. Na nic więcej nie miałam sił, a jeszcze tyle chciałam zrobić.
Znów zbyt obciążony internet, żeby wgrywać zdjęcia.
Haniu dziękuję za miłe słowa udaje mi się jakoś zapanować nad ogrodem bo jestem na miejscu i nie muszę robić specjalnych wypraw, a ciebie bardzo podziwiam, że pielęgnujesz ogród w odległym miejscu, masz sporo kwiecia, warzyw i owoców a to wyczyn dla wielu nie do osiągnięcia
Akant - pamiątka od Bogusi - w towarzystwie różyczki Angeli
Witam. Proszę o pomoc. Trawa zasiana początkiem czerwca. Dzień przed sianiem trawy podany siewnikiem na krzyz nawoz SUBSTRAL DO SIEWU (dawka jak na opakowaniu). Nawadniany z węża. Pojawiają się brązowe plamy. Robi się ich co raz więcej.