Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ogród Cioci cz. 3 23:55, 09 lis 2017

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Małgosiu ta fotka to jak domek z bajki cudowne ujęcie.
Pod oknem ogródek misternie urządzony wszystko dopracowane w szczegółach.
Lawendowy zawrót głowy 23:49, 09 lis 2017

Do góry
Witam Jolu nie wiem czy byłam. Domeczek bardzo ładny a ogródeczek jeszcze ładniejszy, masz dużo traw i innych rozmaitości. Zainteresowały mnie te drzewa rozłożone na szkielecie, jak się sprawują, długo u ciebie, czy to buki czy jakieś inne.
Jeszcze te miłorzęby fantastycznie wyglądają.

Zatrzymałam się nad fotami z wyjazdu do Kapiasa. Popatrz nigdy tam nie byłam a tyle razy przejeżdżałam. W przyszłym roku koniecznie muszę odwiedzić. Taki ogród to urokliwy o każdej porze. Jesień z tymi pięknymi trawami też bardzo ładna.
Moja działka na Dębowym Lesie 23:28, 09 lis 2017

Do góry
Witam Aniu dawno nie byłam a tu takie przysmaki dyniowe. Też lubię dynie. W tym roku przez tą fatalna wiosnę zapomniałam posiać słonecznik, dynie i cukinię.
Cukinią się ujadamy co prawda nie przepadam za nią, ale reszta domowników codziennie by jadła.
Z dyni robię zupę z imbirem jak i dżem z pomarańczą są bardzo dobre.

Masz piękne chryzantemki (czyli tzw. dąbki). Ta różowa jak 3 lata przezimowała to i następne przezimuje. Ja też w tym roku kupiłam w szkółce dano mi głowę, że przezimują to zobaczymy, ale na wszelki wypadek dobrze okryję liśćmi.

Ogród z uśmiechem 23:11, 09 lis 2017

Do góry
Jolu jesteś mistrzynią w robieniu fot ptasich. U mnie też co nie miara ptactwa gwiżdża jakby się wiosna zbliżała. Sikor też bardzo dużo. Trwają jakieś dziwne gonitwy w locie. Dzięcioły też po drzewach stukają.
Ale nie mam czasu nawet zrobić fot. Sprytna jesteś dałaś papu i robisz foty.

Powiązałam już trawy bo były suche, a pogoda różna może lać i co ja potem z tym wszystkim zrobię.
Wstawiłam foty moich matroszek jak chcesz to zobacz.
Ptasi gaj 23:05, 09 lis 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
Świerki masz dooorodne
Trawy juz powiązalas? Hmm, no to znowu będę ostatnia

Powiązałam, bo już ładnie wyschły później nie wiadomo jaka pogoda będzie jak mokre to jak to wiązać, a nie daj Bóg jak śniegu nasypie.
Ogród bacowej 22:58, 09 lis 2017

Do góry
Szczawik to paskudztwo tak jak Oman posadzisz jednego to za miesiąc 50 nowych wyrasta, sieje się tragedia. Polecany jako kwiat ogrodowy a niech go licho weźmie rozsiewa się i rozrasta poprzez kłącza jak perz.

Piękna rabata, wiosna byle co a z biegiem czasu w sezonie pięknie się rozrasta. Kocimiętka groniasta piękna oblegana przez różne bzyki.
Widzę, że sypiesz trawę ściętą na rabaty, ja też to stosuję ale pod tuje, może w przyszłym roku pod róże zastosuje.

Ewo podaj nazwę tej róży co ma tyle pąków.

Ptasi gaj 21:24, 09 lis 2017

Do góry
Trawy przygotowane na zimę. Zstała jeszcze ta największa trzeba silniejszy sznur dla niej.

Ptasi gaj 21:19, 09 lis 2017

Do góry
c.d.

Ptasi gaj 21:17, 09 lis 2017

Do góry
Trochę fot z wczorajszego dnia

Sekwoja juz opada igliwie

Ptasi gaj 21:14, 09 lis 2017

Do góry
To dla Mirki obiecałam pokazać serby wąski i szeroki.

Miłkowo - sezon 2016-2022 18:36, 09 lis 2017

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

No cudenko A po jakiemu to, niemiecki, dobrze widzę? Jesien u Ciebie piękna, bardzo mi się ta weranda w domku letnim podoba, sielski klimat, tylko siedzieć i ogród podziwiać Szkoda, że tak daleko bo bym Ci super fachowcow od ciecia podesłała i za 400 stówki, powicinanie, poprzycinane, wywiezione i posprzątają Z nogą lepiej bo chodzę teraz na gimnastykę. Pozdrawiam Irenko

To prawdopodobnie jezyk niderlandzki "van" i "oven".
Ptasi gaj 13:53, 09 lis 2017

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Jeszcze masz takie zielone trawy? Ale podmokłego terenu to nie zazdroszcze Pozdrawiam

Danusia te trawy to z początku września. Nie czytałaś dokładnie. Moje już powiązane.
Gożdzikowa - wiejski ogród 12:40, 09 lis 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
A u mnie juz powiazane foty wieczorem. Ciesze sie, bo przynajmniej nie bylo zimno przy tych pracach.

Elu u mnie mało wiązania to zawsze zdążę....wpadnę zobaczyć Twoje dzieło
Liliowo i kolorowo:) 12:12, 09 lis 2017

Do góry
Danusiu u WAS wiecej lisci na drzewach niz u nas. Podobno nie bylo tak wietrznie. U mnie to jedynie buczki kolorowe jeszcze, reszta to juz bez lisci.
Dzisiaj przyjechalam na dzialke, pogoda nie za bardzo ale cieplo. Duzo prac jesiennych. Mam znowu pozalewane i pompuje. Ostanie deszcze z srody i caly czwartek znowu mampodtopiona czesc dzialki, mozna sie wsciec.

Oj tak Elu jeszcze dużo liści, wietrznie było ale przymrozków nie było. dzisiaj syf w powietrzu straszny, bez wiatru. U mnie nie ma jak wyjsc z powodu zanieczyszczenia a u Ciebie zalewania no masz z tym problem. Słonca brak ale kolorki jeszcze są

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 11:49, 09 lis 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
ja chyba taniej kupilam zaraz spojrze na rachunek

edit
juz spojrzalam 1099€

ogolniekosztuje troche wiecej ale ja dostalam w promocji. Nie jestem pewna czy dlatego, ze sprzedawca mnie zna on cos mowil, ze one wkrotce w proocji beda i tak mi sprzedal

Jak ogladalam to moze to wyposazenie podwyzsza cene, bo tam bylo kilka tamborkow i wzory na plycie.
Nie wiem jakie ty masz wyposazenie. Zreszta mozesz wejsc na strone. Sklepu Walter Radom i zobacz.
Czasem tak bywa, ze producent aby wejsc na rynek np. Niemiecki sprzedaje po kosztach bez zysku. I dlatego taka roznica w cenie.
Nie wiem ile teraz euro kosztuje ale nawet liczac po 4.50 to ok 5 tys zl a nie 7 tys. W Polsce. A jeszcze gwarancja jest 5 lat.

Ogolnie rzecz biorac w Niemczech jest wszystko drozsze, mam rodzine to sie orientuje. Przyjezdzaja leczyc sie np. Stomatolog nie mowiac o ubraniach i zywnosci. Ale zarobki tez wysokie.
Powiedzenie tam zyc a tu kupowac, przygraniczni to rozumieja.

Pozdrawiam.
Gożdzikowa - wiejski ogród 11:35, 09 lis 2017

Do góry
A u mnie juz powiazane foty wieczorem. Ciesze sie, bo przynajmniej nie bylo zimno przy tych pracach.
Działka prawie w Borach Tucholskich 11:31, 09 lis 2017

Do góry
Nic nie rozgoni jeszcze przywieje cos gorszego. U nas szaro buro i ponuro od kilku dni. Wiec ciesz sie takimi chmurkami jak na focie.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 20:34, 08 lis 2017

Do góry
Kasiu pieknie na str 1088. Stewartia obledna musze sie zainteresowac kupnem. Oj zeby ta jesien trwala i trwała i jeszcze sloneczna byla.

dzieki Elu
Ogród Cioci cz. 3 19:12, 08 lis 2017

Do góry
Małgosiu jesienny uwolniony od innych roślin tez ładny.

Zresztą jak wszystko ma swoje odpowiednie miejsce to wygląda ładnie. U nas pochmurno ale to mgła zasłania słonko. Wybrałam się jadę autobusem chciałam dzisiaj trawki powiązać i odkurzyć ale pewnie mokro wiec nici z roboty.

Ja jeszcze trawki podziwiam powiewające Będę wiązać ale chyba jeszcze poczekam
Ptasi gaj 18:59, 08 lis 2017

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Pospacerowałam, pięknie, jesiennie, ogniście.

Juz dzisiaj wszystkie trawy powiazalam oprocz tej najwiekszej zabraklo mi sznurka a musi byc bardzo mocny bo duzy i jak wiatr wieje moze sznurek przerwac.

Trawy ladne, ale wiosna i jesienia sporo z nimi roboty. Wiona ciecie i odkurzanie, jesienia wiazanie, osci duzo wiec rece mimo rekawic pokiereszowane bo jak zrobic wezel w rekawicach trzeba je zdjac.
Po razmpierwszy udalo mi sie wiazac trawy przy plusowych temperaturach wiec przynajmnjej nje zmarzlam.

Troche pokosilam dzisiaj jeszcze zostalo duzo prac ale mam nadzieje, ze,sie wyrobie przed sniegiem. Pozostalo mi jeszcze odkurzanie i przyciecie roz.
Em skosi trawniki to odrazu liscie zbierze.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies