Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

AniMa 13:41, 09 lis 2017

Kiedy takie słonce było????

Jestem ciekawa tego tataraku w doniczkach, trzymam kciuki aby przezimował
ElzbietaFranka 18:36, 09 lis 2017

danuta_szwajcer napisał(a)

No cudenko A po jakiemu to, niemiecki, dobrze widzę? Jesien u Ciebie piękna, bardzo mi się ta weranda w domku letnim podoba, sielski klimat, tylko siedzieć i ogród podziwiać Szkoda, że tak daleko bo bym Ci super fachowcow od ciecia podesłała i za 400 stówki, powicinanie, poprzycinane, wywiezione i posprzątają Z nogą lepiej bo chodzę teraz na gimnastykę. Pozdrawiam Irenko

To prawdopodobnie jezyk niderlandzki "van" i "oven".
wojtas2101 21:31, 10 lis 2017

Przegląd drzew super gdzie ty to wszystko mieścisz. ...
jolanka 22:05, 10 lis 2017

Ale ogniste kolory pokazujesz u siebie. Klony masz piękne
Szukam milorzeba tego "normalnego" jak u Ciebie. Jak nie chciałam to w szkółkach widziałam, jak teraz chcę, to nigdzie nie ma
Urszulla 01:24, 11 lis 2017

Milka napisał(a)
za 2 zł na starociach kupiłam cudeńko
teraz tekst mus tłumaczyć z tyłu

róża juz ścięta do bukietu wnusi

Co to za trawa między buksami? ja mam seselerię.

Rudość molinii cudowna, ta bajka przede mną

Podasz tłumaczenie tekstu?
ElzbietaFranka 12:02, 11 lis 2017

Swiateczne pozdrowienia. Milus odpisze juz przemyslała wszystko.
Milka 08:19, 17 lis 2017

Kasia73
Kasiu, ja zalatana, goście z Kanady odlecieli, teraz jest psiapsióła z Niemiec.
No i wnusia ma lenia do nauki, wiec ją motywuję, nie wyrabiam się czasowo, ani w domu, w ogrodzie nic nie robię, bo za zimno, powoli już o świętach myślę, jestem na etapie szukania prezentów.
Jak się marchwiak udał??
Z ambrowca będziesz zadowolonaściskam

Hania
Czyli podobnie zrobiłyśmy; myślę, że nie zmarzną, rok temu ogrodówki takie miałam i w tym roku zakwitły, mimo iż były w gruncie

ElżbietaFranka
pracowita kobietka z Ciebie, mnie zimno nie zachęca do robótek, wiązać traw mi się też nie chce, chyba je zetnę tak w połowie, a wiosną ponownie do prawidłowej wysokości; u mnie robota w ogrodzie jesienią chyba największa, choć sam już nie wiem, podobnie jak Ty, pozdrawiam

Margaretka40
Asiu, przy trawach nie ma pracy, za to je lubię
a Amazon M. wysiewa się bardzo, gdzie chce, zatem jak 1 kępę kupisz, pod koniec sezonu pełno siewek znajdziesz, nie da się ich przeoczyć; dzięki serdeczne

Gosia
Kochana dzięki
Aktualnie nadal liści moc, grabienie czeka, pogoda i czas nie sprzyja, ale co tam, w końcu nie samym ogrodem człek żyje, cosik zniechęcona jestem ogrodowo; aktualnych fot nie mam, wstawię zaległe, których nie pokazywałam, choć właściwie cały czas do znudzenia, to samo pokazuję

heliotropy pięknie mi kwitły w tym roku w gruncie
już wywalone
wrzesień 2017

pięknie kwitły trawy Miłki

i hosty pachnące
Milka 08:35, 17 lis 2017

Basilikum
Iza i u nas leje non stop, czasami słońce tylko się trafi, ale akurat czasu nie ma i nic nie robię ogrodowo.
Ogród generalnie nie najgorzej, choć mam sporo do przesadzania, nie zdążę, zatem wiosną, co do pięknie, jakby było co ja chcę mieć skończone, miałabym tylko pielęgnację ogrodu, ale zawsze ciut coś posuwa się do przodu, buź

Sylwia
to trafią w dobre ręce
mam nadzieję, że da radę, do donic kamyki na górę sypię, oczywiście nie skończyłam, dalii nie wykopałam, mieczyków też...
Jakby co, okryję je folią.no myślę póki co o zmianie, pewnie na tym się skończy

Kindzia

w pełni Cię rozumiem, co chcesz osiągnąć u Ciebie trawy super śmigająniech rosną, jak szalone, buziaki

Danusia z liliowego
Ale zazdraszczam, u nas tego cięcia od groma, chęci i siły nie te, ale jak tylko będziemy biesiadować, ogród zniknie pod chwastami i siewkami, no zawsze mogą być tylko drzewa, ha ha
Buź

zawilce w tym roku i białe i różowe wspaniale kwitły, część przesadzałam, zbierałam siewki takich niskich, kwitną teraz, a powinny wiosną
09/2017

no i już mnie czas goni
na razie spadam
ElzbietaFranka 08:36, 17 lis 2017

Helotropy mialam pierwszy raz w donicach. Wysialam ale wzeszly tylko dwie sadzonki i jeszcze pozniej zmarnialy. Kupilam u ogrodnika i pieknie kwitly a jaki zapach wiec warto je sadzic.
Pozdrawiam mamy sloneczny poranek.
sylwia_slomc... 10:09, 17 lis 2017

Zagoniona Jesteś, ale i tak fajnie , że się od czasu do czasu odzywaszOgród masz duży w rośliny bogaty to i nie dziw , że roboty od groma