Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

hanka_andrus 10:49, 07 lis 2017

Ja nie narzekam na ptaki przy borówkach. Mają ptaki mam i ja. Od kiedy kosy robią u mnie gniazdo mam spokój z ptakami. Tylko kosy się pożywiają na borówkach. I to jedna rodzina, pozostałe są odganiane ze stołówki.

ElzbietaFranka 11:25, 07 lis 2017

hanka_andrus napisał(a)
Ja nie narzekam na ptaki przy borówkach. Mają ptaki mam i ja. Od kiedy kosy robią u mnie gniazdo mam spokój z ptakami. Tylko kosy się pożywiają na borówkach. I to jedna rodzina, pozostałe są odganiane ze stołówki.

Haniu w tym rzecz ze mam te krzaki ok 10 lat nawet szklanki borówki nie zjadłam z tych krzaków. W tym miejscu rosną sosny i je zasłaniają może je pprzy adze dam im szansę. U mnie jest dużo ptaków mają gniazdka w tujach jak przyjeżdżam to jjestem intruzami dla nich. Mają spokój i dobrze im tutaj.
Basilikum 15:56, 07 lis 2017

Elu wstawialm u siebie fotki jak pracuje moja maszyna

U mnie borowki chyba ptakom nie smakuja ale sarny a jakze juz mi je podjadaly.
ElzbietaFranka 00:06, 08 lis 2017

anka_ napisał(a)
Buczki niesamowite. Szkoda, że u mnie tak mokro bo bym też nasadziła. Inne roślinki też w większości w jesiennych szatach.
A dlaczego borówka ostatni rok?

Elu co to miskant?

Piekny miskant nie znam nazwy, wzrost ok metra a ponizej w czasie wyrastania wiech.

Dorota123 18:12, 08 lis 2017

Pospacerowałam, pięknie, jesiennie, ogniście.
ElzbietaFranka 18:59, 08 lis 2017

Dorota123 napisał(a)
Pospacerowałam, pięknie, jesiennie, ogniście.

Juz dzisiaj wszystkie trawy powiazalam oprocz tej najwiekszej zabraklo mi sznurka a musi byc bardzo mocny bo duzy i jak wiatr wieje moze sznurek przerwac.

Trawy ladne, ale wiosna i jesienia sporo z nimi roboty. Wiona ciecie i odkurzanie, jesienia wiazanie, osci duzo wiec rece mimo rekawic pokiereszowane bo jak zrobic wezel w rekawicach trzeba je zdjac.
Po razmpierwszy udalo mi sie wiazac trawy przy plusowych temperaturach wiec przynajmnjej nje zmarzlam.

Troche pokosilam dzisiaj jeszcze zostalo duzo prac ale mam nadzieje, ze,sie wyrobie przed sniegiem. Pozostalo mi jeszcze odkurzanie i przyciecie roz.
Em skosi trawniki to odrazu liscie zbierze.
danuta_szwajcer 12:25, 09 lis 2017

Jeszcze masz takie zielone trawy? Ale podmokłego terenu to nie zazdroszcze Pozdrawiam
ElzbietaFranka 13:53, 09 lis 2017

danuta_szwajcer napisał(a)
Jeszcze masz takie zielone trawy? Ale podmokłego terenu to nie zazdroszcze Pozdrawiam

Danusia te trawy to z początku września. Nie czytałaś dokładnie. Moje już powiązane.
ElzbietaFranka 21:14, 09 lis 2017

To dla Mirki obiecałam pokazać serby wąski i szeroki.

jolanka 21:16, 09 lis 2017

Świerki masz dooorodne
Trawy juz powiązalas? Hmm, no to znowu będę ostatnia