Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

danuta_szwajcer 12:12, 09 lis 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Danusiu u WAS wiecej lisci na drzewach niz u nas. Podobno nie bylo tak wietrznie. U mnie to jedynie buczki kolorowe jeszcze, reszta to juz bez lisci.
Dzisiaj przyjechalam na dzialke, pogoda nie za bardzo ale cieplo. Duzo prac jesiennych. Mam znowu pozalewane i pompuje. Ostanie deszcze z srody i caly czwartek znowu mampodtopiona czesc dzialki, mozna sie wsciec.

Oj tak Elu jeszcze dużo liści, wietrznie było ale przymrozków nie było. dzisiaj syf w powietrzu straszny, bez wiatru. U mnie nie ma jak wyjsc z powodu zanieczyszczenia a u Ciebie zalewania no masz z tym problem. Słonca brak ale kolorki jeszcze są

danuta_szwajcer 12:19, 09 lis 2017

Kindzia napisał(a)

Matko...jaki liść...jak wymalowany!!!

Oj tak Kasiu a jakie one duże są i pięknie się błyszczą ale już w większości opadły, szybko się je grabi A reszte zostawiam dla jeży na zimę
Trawy też powiązałam ale gdzie mi do Ciebie bo u Ciebie to mistrzostwo haha no ale ja sama do wszystkich prac ogrodowych.

Urszulla 14:37, 09 lis 2017

Danusiu dobrze że chwytasz końcówkę pięknej jesieni. Ładne zbliżenia
danuta_szwajcer 17:37, 09 lis 2017

Urszulla napisał(a)
Danusiu dobrze że chwytasz końcówkę pięknej jesieni. Ładne zbliżenia

Szkoda tylko, że słonca brak bo piękne te kolory by w kadrze były, zapowiadają wichury to zapewne wszystko zwieje niech tylko wiatry będą korzystnie wiać bym, bo będe zasypana liścmi od sasiadów, wiesz jak to u mnie wyglądaUleńko rózyczka dla Ciebie A ile pąków mają inne róze również

Kindzia 11:43, 10 lis 2017

My w dwójkę działaliśmy z trawami, to dało się je bardziej ogarnąć. Jeden trzyma, drugi ściąga trytytkami. Samemu faktycznie gorzej...
sylwia_slomc... 11:46, 10 lis 2017

I u Ciebie już też trawiszcza powiązane, może swoje zdążę w przyszłym tygodniu, albo jutro bo potem ma chyba padać
Dorota123 16:38, 10 lis 2017

Piękne kolorowe masz liście na drzewach, u mnie jakoś w tym roku kiepsko się wszystko przebarwia. Tak jakoś nie równo i rozwleczone w czasie.
danuta_szwajcer 17:39, 11 lis 2017

Kindzia napisał(a)
My w dwójkę działaliśmy z trawami, to dało się je bardziej ogarnąć. Jeden trzyma, drugi ściąga trytytkami. Samemu faktycznie gorzej...

No gorzej, pociełam się i jak duza trawa to cięzko objąc ale dałam rade
Teraz mam smietnisko z liści po wietrze na nowo no w koncu jesienA ile jeszcze lisci na drzewach

danuta_szwajcer 17:43, 11 lis 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
I u Ciebie już też trawiszcza powiązane, może swoje zdążę w przyszłym tygodniu, albo jutro bo potem ma chyba padać

Znając Ciebie to zdązysz Też jeszcze mam troche pracy no i grabienie bo nowa"dostawa"A klonik dalej ma liście, perukowiec też, na żóltym już zwiało.

danuta_szwajcer 17:50, 11 lis 2017

Dorota123 napisał(a)
Piękne kolorowe masz liście na drzewach, u mnie jakoś w tym roku kiepsko się wszystko przebarwia. Tak jakoś nie równo i rozwleczone w czasie.

U mnie też Dorotko rozwleczone w czasie ale kolory były i jeszcze są piękne. Też nierówno, niektóre już dawno są gołe a na krzewuszkach jeszcze zielone i kwitną