Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Bawarka 14:54, 04 lip 2020

Do góry
Ogrod na dluzsza chwile, musial dawac sobie rade sam, tak raczej beze mnie
I dobrze , na zdrowie mu to wyszlo, mi rowniez.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 14:47, 04 lip 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Niezmordowana

Dużo stron przeglądałam u Ciebie, pokazujesz piękne róże i inne roślinki. Gapię się na nie i szukam wpisu o ubezpieczeniu, na pewno dotrę do niego.
Jak zobaczyłam Twoją niezmordowaną to aż mnie potrzęsło. Dziś całe przedpołudnie z taką walczyłam. Nie była cięta chyba ze 3 sezony. Pędy porosły 3-4m. Porozkrzewiały się ogromnie. Miała rosnąć na słupie, ale wiatry przechyliły ją na siatkę ogrodzeniową. Właśnie kończyła kwitnienie i obcięłam ją całą na około pół metra. Gałęzi mam ogromną kupę, a sekatora to z tydzień czasu do ręki nie wezmę. Ręce do łokci trochę podrapane. To jest ten moment, w którym nie lubię róż.
Bawarka 14:29, 04 lip 2020

Do góry
Borbetka napisał(a)
Mam judaszowca. Zachwyca mnie to drzewo, zwłaszcza jego kwitnienie przed pojawieniem się liści.

Borbetko, mnie bardziej urzekly liscie, chociaz nie ukrywam, ze kwiatow tez jestem ciekawa

W moim małym ogródeczku - Dorota 14:28, 04 lip 2020

Do góry
deszczowymaj napisał(a)

Dorotko masz przepięknie róże cudowne i lilie i trawy mmmmm

a to zdjęcie ..Cudo
Miło mi bardzo, wszystko sadzone metodą prób i błędów, ale zawsze jakieś wnioski wyciągnięte.

W moim małym ogródeczku - Dorota 14:23, 04 lip 2020

Do góry
Waclaw napisał(a)

Dorotko, jestem bardzo często. Właściwie codziennie jednak rzadko zostawiam ślad bo ileż można ochów i achów zostawiać?
A ja myślałam, że już nie zaglądasz do mnie.

Moja najładniejsza rabatka obecnie.

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 14:20, 04 lip 2020

Do góry
kasiek napisał(a)

Kasiu, cudna podpora. Gdzie taką można nabyć?

Czas fajnie sobie urozmaicasz trzeba odreagować po pandemii.
W moim małym ogródeczku - Dorota 14:18, 04 lip 2020

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Chciałabym pospacerować po twoim ogrodzie teraz.
Bardzo się cieszę, że kuracja oczkowa zdaje egzamin. Bardzo fajnie tam wygląda, a wnuk na pewno będzie zadowolony, że woda dla dinozaurów taka czysta.
Ogród zmienia się co dzień, róże w większości nie są już takie ładne. Deszcz sprawił, że jeszcze nie zakwitły, a już zgniły na łodygach i takie paskudztwo nadal jest na krzakach. Nie nadążam z robotą, ale przyznaję z daleka niedociągnięć nie widać, albo tak tylko sobie tłumaczę.
W kałuży na razie woda czysta, jak ptaki się kąpią to się boję, że skrzydełkami powyrzucają moje nowe roślinki.

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 14:11, 04 lip 2020

Do góry
popcorn napisał(a)
Jeszcze kilka kalafiorów i rabata pusta

Miłego weekendu!

Rewelacja
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 14:10, 04 lip 2020

Do góry
popcorn napisał(a)
Pierwszy pomidorek

No takiej pomidorowej dżungli to jeszcze nie widziałam
W moim małym ogródeczku - Dorota 14:08, 04 lip 2020

Do góry
AnnaMS napisał(a)
Witaj Dorodko nic nie cytuje, bo już dziewczyny wyżej zacytowały
Cudowne masz rabaty, takie nabite kwiatuchami, wręcz kipiące ... piękne róże, liliowce, trawy ...
Dziękuję Dziś wycinałam różę przy słupie (ogromną, pędy 4m) musiałam wyciąć wiele roślin, aby dostać się do niej. Wraz z nią ścięłam w pełni kwitnienia granatowy clematis. Stratowałam kilka lilii. Na podwórku mam taką kopę gałęzi, że trzeba będzie chyba przyczepą to wywozić.

Ogród bez reguł 14:03, 04 lip 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Przetacznik długolistny Marietta, jukka. Cudne są te kielichy, szkoda, że ich uprawa jest trochę za bardzo pracochłonna... Wiem, co mówię - kilka razy wykopywałam kępy jukki, nie polecam

Delicious Candy , chyba ulubiona jeżówa

Wszyscy mają liliiowce - mam i ja! Nie wiem, dlaczego kupiłam, bo wkurza mnie to jednodniowe kwitnienie, ale ten mi się podoba Blizzard Bay

Moja pierwsza patyczkowa hortka, posadzona wiosną ub. roku. Podobno Grandiflora, ale głowy nie dam...

No ładny ten liliowiec
Ja je lubie, mimo wszystko dość długo kwitna
Kupuje tylko te niskie bo są sztywniejsze i się nie pokładają

Juka jednak ładna jest, chociaż nie lubie jej liści
Tak jak irysów i mieczykow
W ogródku emerytki 14:02, 04 lip 2020

Do góry
Cieszę się bardzo jako matka chrzestna tej róży w Twoim ogródeczku
Bardzo udany egzemplarz

Choroby róż 14:01, 04 lip 2020

Do góry
Witam serdecznie,

to moja pierwsza zasadzona róża w życiu, którą zasadziłam rok temu i w tym dopiero puściła piękne pąki, ale zaczął się problem i nie wiem czy tu nie ma nawet kilku szkodników czy chorób
Przesyłam zdjęcia. Zauważyłam też, że takie "poobgryzane" są także koniczynki i zwykłe chwasty, które rosną dookoła róży.
Drugi problem, to nadgryziona łodyga, myślałam, że to jakaś larwa, ale nic w środku łodygi nie było
Bardzo proszę o pomoc : (
Z góry dziękuję
Przerabianie ogródka pod swój gust 13:43, 04 lip 2020

Do góry
Wczorajsza pelnia

W moim małym ogródeczku - Dorota 13:33, 04 lip 2020

Do góry
Ania111 napisał(a)

… fajne te "futerka "z trawy
Też je bardzo lubię.

Ogrodowe kreacje 13:13, 04 lip 2020

Do góry
Powiem wam, że w tym roku to dałam czadu z warzywami, bo zagospodarowałam też niewykorzystany tunel tam na wsi Oj roboty jest sporo, bo skrzynie, tunel, jeszcze przyjeżdżam i u rodziców działam, ale przynajmniej czas jest wypełniony
Na początku stwierdziłam, że przegięłam z tą ilością warzyw i po co mi się zachciało jeszcze tego tunelu, ale teraz jak te nawałnice tak wszystko niszczą na otwartej przestrzeni, to w tunelu sobie wszystko spokojnie rośnie W tunelu poeksperymentowałam z melonami i jak na razie dwa się zawiązały

Melony:

Ogórki:

Oberżyna:

Pomidory:
Ogrodowe kreacje 13:07, 04 lip 2020

Do góry

Ogrodowe kreacje 13:06, 04 lip 2020

Do góry
W czerwcu skrzynie już coraz pełniejsze były, ułatwiliśmy teściowi podlewanie zakładając system kropelkowy podpinany do kranu ogrodowego, ale przy tak obfitych deszczach jakie tam są, na razie tylko kilka razy korzystaliśmy z niego - niezbyt estetycznie wygląda niestety, coś muślę pomyśleć, aby bardziej go zamaskować

Niby ogródek pszczółki Majki 13:00, 04 lip 2020

Do góry
SylwiaBe napisał(a)
Jest i mały arbuzik, taki mini mini, córa zachwycona

Ojej, ale super! Nic dziwnego, że córcia zachwycona, ja sam się rozczuliłam na jego widok
U mnie kiepsko - ani dyni, ani cukinii jeszcze nie ma, na szczęście pomidorki ładnie rosną.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies