Miałam kłosowce przez 3 sezony. Wysiewają się więc można sobie przypilnować siewek. Ale w tym roku nic nie odbiło. Te niskie o żółtych liściach bardziej mi się podobały niż te wysokie i pomimo osłoniętego miejsca nie przetrwały. Ale to co u mnie niekoniecznie musi się zdarzyć u Ciebie.
Wczorajsze szaleństwo Na razie głowa mnie boli od nadmiaru Nie wiem czy to jeszcze ja, bo przecież jak pisałam Wioli powyżej tylko zielono i biało mi w głowie A tu taki szał ciał
jeśli poszerze o 1,5 m to licząc od tuj rabata będzie miała 4 m. Mąż nie robi problemu i mogę poszerzać.
Będziemy jeszcze skrzynie z warzywami stawiać więc też się trawnik zmniejszy
Magda, licz przestrzeń od linii tuj. Od ich frontu. Potraktuj je jakby to była ściana. Jak dasz hortkę, która osiąga głębokość 1,5 metra (limki się kładą po deszczu to aby coś przed nią posadzić potrzebujesz min. metr do 1,5. Mam limkę na 2,8 metrowej rabacie i mam problem ze zrobieniem odpowiedniego stopniowania roślin przed nią. Zobacz. Potem usunę.
Jestem początkująca i szukam pomocy. W maju zakupiłam storczyka, pieknie kwitł, potem kwiatki opadł i zauważyłam że rosna nowe korzenie i listki. Ale niestety kwiatkowi chyba cos dolega bo nowe listki nie są jednolitego ciemnozielonego koloru, a uch powierzchnia nie jest gładka ale taka grudkowata. Jak pomóc kwiatkowi, co to za choroba???