Wiedziałam! Czekałam z utęsknieniem na Cię!
Rabata nie jest w rzeczywistości tak trójkątna, jak na tym zdjęciu. Wygląda bardziej tak:
Niemniej jednak kształt jest do korekty, ale nie bardzo, bo z drugiej strony rabata łaczy się ze ścieżką już istniejącą, więc mnie manewrami ogranicza.
wydaje mi sie ze są to larwy czerwcow ale jakich tego nie wiem, moze wełnowce.
u mnie mnostwo bylo ale larwy biedronek i osy wszystko opanowaly i nie musialam pryskac.
Asia Asia Asia Ty jesteś niesamowita ..zatkało mnie ..już po raz któryś masakra jaka Ty zdolna jesteś
Teraz to ja chyba już nawet chce mieć wjazd z tej strony od ulicy
połączyłabym Twoje dwa projekty w jeden bo ten dolny trawnik okrąg jest teraz praktycznie w tym miejscu ..jak na tym nowym projekcie (coś się z wymiarami trzepnęłam) ale jest git noo i ta ścieżka trawiasta co ją wczoraj wyciachałam ..bardzooo mi się podoba i nie pozbędę się jej
Czyli w razie co...dolna połowa ogrodu projekt wcześniejszy ,górna połowa ..ten projekt
Jeżówki z siewu zaczynają, ubiegłoroczne z jesieni. Fajnie będę miała co sadzić na szczycie działki
Chwila nieuwagi i z kalafiora takie toto
Ładny ten liliowiec
Papryczki niedługo
I borówki, szkoda że je słabo posadziłam i kilka zmarnowałam buuu
Pierwsza kapusta na obiad i anabelkowe sadzonki od Krysi, w warzywniku póki co
Ponieważ też chcę mieć swój udział w powstawaniu takiej ślicznej rabaty (a co), to sugeruję poprawienie linii, żeby była mniej trójkątna a bardziej zaokrąglona
Ja też bym się cieszyła. Irenka wszystkie ukorzenia w donicy a szczególnie Anabelki. Gdyby mi się udało to za 2 lata powstałby planowany szpalerek.
Dużą przyjemność mi sprawia gdy z patyczków oglądam roślinki. Ale to 2 letnie czekanie jest niezmiernie trudne, szczególnie trudne gdy już potrzeba zrobić rabatę jakoś dobrze wyglądającą rabatę
Polestar nie znam. Chętnie u Ciebie obejrzę kwitnącą niska też by mi się przydała
Moje 2 letnie sadzonki z patyczków od Kindzi- Polar Bear i Phantom, pierwszy raz zakwitną
Obok mam mniejsze, więc w tym sezonie bez popisów będą. Ważne żeby się dobrze ukorzeniły
Pogadaj z sąsiadem. Brat może mu wystawić pełnomocnictwo do podpisania umowy służebności, jeśli nie chce przyjeżdżać osobiście. To leży także w jego interesie, bo niezałatwiona sprawa wjazdu utrudni mu ewentualną sprzedaż działki.
A gdyby sprawy się nie udało załatwić, to ja już obmyśliłam plan awaryjny
Przed domem mam białe różaneczniki. Kwitną później, pełny rozkwit w tym roku był około 15.06. Lubię obfitość kwitnienia różaneczników i to, że są zimozielone, dlatego przed dom dosadzę jeszcze 2 "białe"krzaczki
Na ostatnim zdjęciu to nie różanecznik, lecz śliczny filigranowy kwiatuszek. Tylko nie wiem , co to jest ? Może ktoś podpowie