Monia wiesz ,że dla Was zawsze drzwi otwarte kiedy tylko będziecie w pobliżu ,to dzwoń
dziękuję za fotki -Twój telefon bardzo ładne robi
cieszę się ,że Cię zaraziłam klonomanią ....miejsce na pewno znajdziesz
Buziaki
moje Eski dla Ciebie
Ania
też jestem w szoku ,że mi takie ładne urosły będę próbować z innymi
szkarłaty od Sylwii urosły mi niesamowicie wielkie -muszę doczytać lub dopytać ,kiedy nasionka z nich pozbierać
Buziaki
Wacław
dziś nudna leniwa Niedziela więc parę kadrów cyknęłam
do znudzenia placykowa -bo mi się podoba
tu mam cichy plan poszerzenia rabaty aż do schodów paletowych .....
powtórzyłabym rozplenice z rozchodnikami ,albo red barona .....
jeszcze nie zdecydowałam
w moich mini oczkach mieszkają małe żabki -dziś nawet jedna skorzystała z kąpięli w dużym basenie
pozdrowionka
Aniu dziękuję bardzo bardzo to znowu parę kadrów...tym razem deszczowych ....
i przydomkowa w deszczu
spacjalnie pocykałam fotki w różnej fazie dnia ,bo dziś przegląd pogodowy od deszczu do upału -żeby było widać ,jak rabaty wyglądają w różnym świetle ....
Buziaki
Asia
ja dałam kissmed red ( nie wiem ,czy dobrze nazwę napisałam -niestety narazie tylko 3 sztuki ,ale liczę na to ,że wiosną je podzielę ,bo się ładnie rozrosną )
placyk obsadziłam hortensjami i mam nadzieję ,że jak to wszystko się przyjmie i zarośnie zrobi się tam taki przytulny kącik
masz rację z tym godzeniem się .....uczę się cały czas nie patrzeć na to co wokół ,tylko na siebie....powolutku przecież ogarnę ,a jak nie ....to będzie nieogarnięte
uprosiłam dziś ema ,żeby wykopał miskanty z rabaty z brzozami i jarząbami -porosły mi potwory .....czekają na podzielenie i wkopanie wokół przyszłej wiaty .....
mam nadzieję ,że jutro eM je wkopie ,bo dziś uznał ,że już samo wykopanie było masakryczne .....nie liczę na efekt tego roczny -pewnie po podzieleniu i tak je przytniemy i niech się ukorzeniają
Buziaki
Anitka Twoje propozycje bardzo fajne -wykorzystam przy innej rabacie -bo mam w planie zrobić jeszcze ze 3 rabaty na nowej części takie monotematyczno -trawiaste plus kwiaty ....jedną z red baronem ,drugą z brązowymi i 3 z hakone -....przydadzą mi się Twoje podpowiedzi jak znalazł ....
a tu przy placyku zrobiłam tak jak mi w duszy grało ....wiesz ,że ja już taki niepokorny typ
dosadziłam hortensje wokół całego placyku ,dosadziłam klony ,bo bez nich ani rusz ( tylko jednego dokupiłam )
dosadziłam jeżówki kissmed red ....i hakonki -tak mi to wyszło .....mnie się podoba ,a pewnie dla większości będzie naciapane ....cóż ....nie da się wszystkich zadowolić
Buziaczki