Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Magleska 19:55, 11 wrz 2020

andzia458 napisał(a)
No coś Ty, ja tu same artystyczne zdjęcia widzę.

Ania
artystyczne to są teraz
wczoraj były z etapu tworzenia

Helen napisał(a)
Jak dobrze, że do Ciebie trafiłam, siedzę i się gapię

jeśli jeszcze nie masz dość moich fotek ,to kolejne wstawiam
cieszy mnie mój ogród teraz na tym etapie

Magleska 19:59, 11 wrz 2020

Wiolka5_7 napisał(a)
Madziu jesteś wielka ! wczoraj wytyczyłaś ścieżkę a dziś już gotowa dzialasz expresowo, lubię tak ! no i rabaty poszerzone i obsadzone ,super
Red barona uwielbiam u Ciebie,super że jeszcze go dosadziłaś

Wiola
ja trochę na łatwiznę poszłam z tą rabatą ....ale ona była szykowana i kopana wcześniej po trawnik -perzu tam nie ma ....
posadziłam moje klony i pełno red barona -darń tylko wokół rośklin zdarłam -założyłam grubo kartonów i grubo kory ....do wiosny darń się przegryzie i powinno być dobrze.....a jak nie ,to wiosną przekopię jak całą długą rabatę

sylwia_slomczewska napisał(a)
Szalejesz kobieto, śliczne to szaleństwo, ale pilnuj zdrówka

Sylwuś pilnuję nie martw się ,jest dużo lepiej
od przyszłego tygodnia koniec z pracami ogrodowymi
Buziaki

Ania111 napisał(a)

Takiej bajki nie mam
ale coś tam wstawie jutro

lecę za chwilę ,bo jutro już jest
Magleska 20:03, 11 wrz 2020

basia3012 napisał(a)
Madziu, cieszę się, że zapał wrócił.
Rabaty po zmianach cieszą oczy. Pewnie potrzebują czasu na przyjęcie się. Ale za to wiosną już będą w pełnej krasie.A z tymi kartonami to ciekawa sprawa. Jak to wyjdzie?
Takie domki dla owadów to i pożyteczna rzecz i dekoracja i dla dzieci atrakcja. Ha, rym mi się udał.
Zdrówka Madziu.

Basiu

z kartonami już robiłam na nowej części i tam wyszło połowicznie dobrze jeden uparty chwast wyłaził i musiałam widłami całą rabatę odchwaszczać wiosną ...myślałam ,że to perz ,ale jednak jeszcze co innego -korzenie grubaśne i okropne do usunięcia ....
a tu wcześniej już było kopane pod trawnik -oprócz darni chwastów nie ma ....mam nadzieję ,że do wiosny darń pod kartonami i korą się przegryzie

Buziaki
Magleska 20:07, 11 wrz 2020

deszczowymaj napisał(a)

Madziu ta u góry ..ta niżej to...Nie mam bladego pojęcia serio

Asia
ja też nie mam bladego pojęcia jak będe w szkółce ,to musze koniecznie zobaczyć co to za ona

Gosialuk napisał(a)
Domki dla owadów trzeba zabezpieczać metalową siatką z drobnymi oczkami i pilnować, żeby materiał wypełniający nie dotykał do siatki tylko był ze dwa cm od niej. Wtedy ptaki dziobem nie dosięgną, a wszelkie owady będą bezpieczne.
Ogród pięknieje z dnia na dzień.

Gosiu dobrze wiedzieć .....musze zapamiętać z tą siatką ......

ogród dziękuje za uznanie jestem już zadowolona z tego co udało mi się zrobić

Magleska 20:15, 11 wrz 2020

inka74 napisał(a)
absolutnie świetnie zgrana kolorystyka, jak to się rozrośnie - obłędnie będzie. Zadziwiają mnie twoje klony rosnące w pełnym słońcu. Mojemu Orange jedna gałązka zbyt długo na słońcu była i cała przypalona. Tylko to co w półcieniu ładne zielone. Sangokaku też przypalało - teraz ma poranne słońce tak do 12 a potem cień. Nie rozumiem tego. Może to kwestia tego, że ja uwielbiam te klony o limonkowych listkach.

Iwonka
skończyłam dziś ten kawałek
cieszę się ,że Ci się podoba -wiesz ,że mamy podobnie -przerabiamy ,aż do skutku
musze powiedzieć ,że już jestem zadowolona ......oby ten stan się nie zmienił
a klony .....hmmm....nie wiem czemu rosną u mnie w pełnym słońcu ,na wygwizdowie ....
nie mam pojęcia .....

została mi do poprawki skarpa z rudbekiami .... i na tą chwilę kończę prace ogrodowe ....
pózniej chciałabym jeszcze popracować na nad moim kuchennym ogródkiem -ale do tego potrzebuję pomocy eMa -więc wiesz ....trzeba odczekać swoje
Buziaki
malgorzata_s... 22:23, 11 wrz 2020

Madzia ty to chyba masz motorek w rękach. Dalej sadzisz i poprawiasz. Podziwiam baaaardzo. Będzie szał w przyszłym roku
Magleska 07:38, 12 wrz 2020

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Madzia ty to chyba masz motorek w rękach. Dalej sadzisz i poprawiasz. Podziwiam baaaardzo. Będzie szał w przyszłym roku

Gosiu po prawie 2 miesiącach lenia dostałam nowych sił i pomysłów
a ,że praca w ogrodzie sprawia mi niesamowitą przyjemność ,to czemu mam sobie jej odmawiać
może dasz skusić się na kawkę w najbliższym czasie ?
Buziaki

sarenka 14:57, 12 wrz 2020

Magleska napisał(a)

Agatka
niestety z dachu nie mam -mam dom parterowy ,jedynie poddasze na graty ,a tam jest tylko takie mikro okno dla kominiarza ,ale wychodzi na przód domu ....nie mam jak zrobić całości niestety ....drona nie posiadam
tu całość tyłu starej części od góry

i od dołu

a jak obrócisz się w drugą stronę to warzywnik i nowa cała

teraz łatwiej ?....
na 4 fotkach ciężko całość ogrodu pokazać ....
został przedogródek na starej części i brzozowa na nowej i cała długa -co już kawałkami pokazywałam nie raz

Pięknie
Zacytowałam tylko pierwsze zdjęcia,ale wszystkie są super
Magleska 20:43, 12 wrz 2020

sarenka napisał(a)

Pięknie
Zacytowałam tylko pierwsze zdjęcia,ale wszystkie są super

Megi dziękuję bardzo za miłe słowa cieszę się ,że nie tylko dla mnie się podoba
Magleska 20:57, 12 wrz 2020

Zakończyłam przeróbki ........
stara część już mnie zadowala .....oby ten stan trwał i się nie zmienił do wiosny

nowa część będzie jeszcze dopracowywana stopniowo-tam dopiero roślinki muszą się rozrosnąć ,bo większość z własnych podziałów ....na pewno czeka mnie poszerzanie rabat w niektórych kawałkach ....

a dziś .......
poprawiłam nową skarpę-poszerzyłam ,zrobiłam kanciki ..... -mam tam miejsce na jakieś drzewo -a mam jeszcze kilka chciejstw na liście

teraz biorę się za dopieszczanie mojego warzywnika ( ogródka kuchennego )....
chciałabym ,żeby eM mi zrobił jeszcze ze 4 skrzynie i ze 3 pergole ....
i oczywiście marzę o szklarence ....może w przyszłym sezonie

a na przyszły sezon zostawiam rabaty wokół przyszłej wiaty .....teraz będę tam sypać skoszoną trawę i dopiero wiosną zacznę cokolwiek robić na tym kawałku
na razie ta część straszy ....ale trudno ...nie da się mieć wszystkiego od razu
miskanty te co były suche ściełam -zostało kilka niedobitków ,ale pewnie też je zetnę -bo widzę ,że też podsychają ...

Miłego wieczorku
od przyszłego tygodnia będzie mnie tu mniej i nie będę Was już zmęczać taką ilością fotek
lecę teraz do moich ulubionych ogrodów