Możecie mi podpowiedzieć który Chwastox kupić? 260 EW czy 390 SL a może jakiś inny. Głównie występuje u mnie babka koniczyna mlecz i mniszek. Zalezy mi na takim środku który niszczy najwięcej chwastow, poniewaz niektorych nie rozróżniam. Fotka mojego trawnika poniżej. Plewie ręcznie ale czasami nie mam na tyle czasu. Trawnik ma 3 miechy.
Ela dziękuję
Ziemia naprawdę licha a ja jestem rozczarowany pzretacznikami i szałwią. Po przekwitnieniu poobcinałem i nie ruszyły a przetaczniki to jeszcze krótko kwitły i liście miały brązowe. Podlewając pokrzywą dostały z adużo azotu, tak mi powiedział w szkółce ogrodnik. Zobaczę w przyszłym roku dam nawóz wieloskładnikowy.
No sadzonki przyszły takie sobie (ale już nie psioczę), a zamówiłem dzielżany "Okra Sundae" i "Short'n'Sassy" oraz krwiściągi "Sanguisorba obtusa" i krwawniki "Apricot Delight Achillea", mam nadzieję w przyszłym roku się pochwalić kwitnącymi. Już są posadzone
To mamy dwa przeciwległe punkty województwa.Ale też nie tak strasznie daleko. Poleski Park,,, trochę bliżej..ale i tak kawałek jeszcze.
No właśnie nie planowo może być różnie..jak coś to furtka otwarta do mojego ogrodu
Człowiek musi mieć swoje odreagowanie na różne problemy życia.
Szałwie..
Tych jest tylko 2 sztuki.Kupione na ryneczku.
Posadzone w maju.Jednoroczne.Cały czas nieprzerwanie kwitną od mają.
Są cudne.
Na drugi rok też je sobie kupię
Eukomisy wypiękniały w kwitnieniu
powojnik polish spirit