Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogrodowy pamiętnik

Mój ogrodowy pamiętnik

Nowa12 19:29, 22 sie 2020

Jak deszcz to musi być burza a jak burza to najlepiej z gradem. Zobaczymy czym jeszcze nas pogoda zaskoczy dzisiaj.
A w ciągu dnia pewnie jak u wszystkich 30+.

Żurawkę Paris to w zasadzie kupuje się bardziej dla kwiatów niż liści bo kwitnie na okrągło.

Dereń, Diva Fiore i You&Me Forever.

Nowa12 19:35, 22 sie 2020

Takie kwiatki .

Nowa12 19:39, 22 sie 2020

Z kilometra w pełnym słońcu. Zrobiłam dzisiaj zbrodnię bo wykopałam bez Black Lace. Na jego miejsce posadzę judaszowca Forest Pansy. Dzisiaj nie zdążyłam bo mnie burza przegoniła.

anabuko1 10:56, 23 sie 2020

Nowa12 napisał(a)
Jak deszcz to musi być burza a jak burza to najlepiej z gradem. Zobaczymy czym jeszcze nas pogoda zaskoczy dzisiaj.
A w ciągu dnia pewnie jak u wszystkich 30+.

Żurawkę Paris to w zasadzie kupuje się bardziej dla kwiatów niż liści bo kwitnie na okrągło.

Dereń, Diva Fiore i You&Me Forever.

No i kolejne piękne kadry ogrodowe
greg66 11:42, 23 sie 2020

Mój Black Lace też czeka na przesadzenie, zaczyna się zasuszać a ma już trzy lata, lichy jest strasznie, musze znaleźć dla niego inną miejscówkę.
Nowa12 18:40, 23 sie 2020

greg66 napisał(a)
Mój Black Lace też czeka na przesadzenie, zaczyna się zasuszać a ma już trzy lata, lichy jest strasznie, musze znaleźć dla niego inną miejscówkę.

Ja go po prostu nie lubiłam. Na tle ciemnych tuj czarna plama nie wyglądała dobrze i te tony mszyc wiosną. To jest jedna z roślin po migdałku i wierzbie Oridono, którą wycięłam bez wyrzutów sumienia. Nawet chciałam go przesadzić za płot ale poczytałam że źle znosi przesadzanie.
Posadziłam judaszowca.

Nowa12 18:45, 23 sie 2020

anabuko1 napisał(a)

No i kolejne piękne kadry ogrodowe

Zdążyłam cyknąć raptem parę fotek przed burzą. A lało solidnie jak u większości. Przydał się bardzo ten deszcz.

Nowa12 19:36, 23 sie 2020

Emilien Guillot prawie nie miała pierwszego kwitnienia przez deszcze. Teraz jest lepiej.

Ketmia w pełni kwitnienia.

sarenka 20:24, 23 sie 2020

Nowa12 napisał(a)

Ja go po prostu nie lubiłam. Na tle ciemnych tuj czarna plama nie wyglądała dobrze i te tony mszyc wiosną. To jest jedna z roślin po migdałku i wierzbie Oridono, którą wycięłam bez wyrzutów sumienia. Nawet chciałam go przesadzić za płot ale poczytałam że źle znosi przesadzanie.
Posadziłam judaszowca.

Pozbyłam się Black Lace? A ja posadziłam...fakt, na wiosnę zwykły bez ma od groma mszyc, ale potem znikają
Judaszowiec takie ładnie listki ma !!
Nowa12 20:38, 23 sie 2020

sarenka napisał(a)

Pozbyłam się Black Lace? A ja posadziłam...fakt, na wiosnę zwykły bez ma od groma mszyc, ale potem znikają
Judaszowiec takie ładnie listki ma !!

Ja jednak nie lubię takich ciemnych roślin. Nie umiem ich wyeksponować. Trzeba by mieć chyba jasne tło albo odpowiednie rośliny za towarzystwo. Mam też ciemną pęcherznicę i też jej nie lubię . Ale jeszcze jest.