Jolu wszystko zdecydowanie ładniejsze, jak suche, choć na wszystkim widać wchodzącego grzyba. Ale nie ma co narzekać, przecież tak niewiele od nas zależy. Cieszmy się, że zdrowie nam dopisuje i możemy działać w ogrodach
Wieczorową porą
U mnie liliowce już zaczęły. Ale dużo ich jest, to różne w różnym czasie maja kwitnienie.
Te deszcze to podlewają, nawadniają ale i grzybowych chorób niosą.
Możesz tanio wykroić z tektury, są na zdjęciach. Kiedy nagle widzisz, że kapusta, brukselka, kalafior, brokuł więdnie, lejesz więcej wody, a to nie więdnie, tylko ugryziona szyjka korzeniowa i fik..leży.Zakładasz kółko i uniemożliwiasz złożenie jaj i wylęganie larw podgryzających korzenie.
Dużo, bo dużo kwiecia różnego lubię wszem dużo powojników jest po prostu pięknych.
Ta róża nn to jakaś wielkokwiatowa .
Oj liliowce chyba wszystkie dobrze rośną , tylko niektóre potrzebują trochę czasu .
A te zwykłe też są urokliwe
clematis Błękitny Anioł
To typowy przykład nierównomiernego nawożenia. Nawóz nie spadł równo tylko tu gdzie zielono - jest ok, a tu gdzie żółte - za mało. Dokładnie widać "wzór" jak sypałeś. Dosyp w żółtych miejscach, ale tylko tu, albo odczekaj i potem podnawozisz równo. Mam nadzieję, że się nauczysz. Tylko to jest potrzebne do szczęścia, ja nie pomogę, bo za ciebie tego nie zrobię.