Dorotko to rabaty przed domem, powstały jako pierwsze, jakieś 6-7lat temu, gdy zaczęłam na dobre zabawę z ogrodem( może odpowiedniej brzmiałoby: pracę z ogrodem

)Kiedyś pokazywałam jak powstawały, muszę odszukać strony. U nas w szkółkach wtedy nie było jeszcze dostępnych bylin, traw,i wielu krzewów.Nawet hortensje odkryłam później

Rabaty miały być reprezentacyjne o każdej porze roku, jak najmniej obsługowe i miały mi się podobać. Więc tak sobie je skomponowałam( wcześniej już siedziałam w czasopismach ogrodniczych i trochę w necie, więc jakieś inspiracje oglądałam. W miarę upływu czasu moja wiedza o roślinach i glebie rosła a także czas przed komputerem ( czyt.programy Mai i inne ogrodnicze wiadomości i obrazki

)i apetyt na ogród rósł! A jak trafiłam na Ogrodowisko to już w ogóle zaczęło brakować trawnika na rabaty

Moje marzenia się zróżnicowały i za domem powstał ogród,który zmienia się niemal każdego dnia. A przed domem bez zmiennie( no prawie, bo rośnie, choć przycinam i zmienia ciut kolory jesienią)rabatki trwają reprezentacyjnie

, nawet jak nie mam czasu na ogród i nic w nich nie zmieniam, bo spełniają swoją funkcję

Nie pokazuję ich zbyt często ,bo one wciąż takie same