Rozlewisko piękne, jak zawsze. Lubię takie widoczki. Czy ja też mogę mieć zakątek Tess u siebie?
Pewnie, że możesz Tylko wydaje mi się, że na własny zakątek trzeba jakoś zasłużyć Waska nazwała tak zakątek hostowy, bo podarowałam jej kupę host do tego zakątka.
A czymże zasłużyłam się Grupie? Niczem...
Zaległości nadrobiłam.
Bożenko, będę rododendrony sadzić. Co im dać do dołka?
Obornik granulowany? Zwykłego nie mam.
No i liście dębu na wiosnę zakompostowałam w worku, ale chyba jeszcze się nie przekompostowały. Pisałaś u Grabi, że rok na to trzeba.
To dać takie, czy lepiej nie?
Zaszronione zdjęcie - super
Pozdrawiam, Bożenko
Teresko to musiałaś czytac uwagi Magji o rh. ja nie polecam obornika ani lisci bo choc byc może jest to dobre ale ja tego nie stosowałam a nie mogę polecac czegos czego nie sprawdziłam . Ja dawałam do ziemi tylko kwasny torf i nic więcej. Nie wiem czy Magji rady nie są lepsze ale ja mogę pisac tylko o sobie.
Bez lilak dostał skarpetę z białoobrzeżonej hosty:
Pozostałe lilaki i młodziutka jarzębinka (na pierwszym planie) mu jej zazdroszczą
Poniższe zdjęcie hosty białoobrzeżonej zrobiłam dla Waski. Wiecie, że mam w ogrodzie Waski własny Zakątek Tessowy?
Strasznie z tego własnego zakątka dumna jestem
Tych chwastów w trawniku już nie ma - opryskałam go herbicydem i już widać, że chwasty więdły już następnego dnia po zabiegu.
Żeby nie było, że Rozlewisko to jedynie relaks i odpoczynek, pokażę, co ostatnio robiłam w ogrodzie
Usuwałam darń pod rabaty.
W ogrodzie, przed świerkami:
Będą tu rosły horti, tak planuję, zobaczymy, czy zdania nie zmienię.
Powinna być szersza ta rabata, ale tylko tyle zrobiłam, bo M. protestował. Chce mieć działkę bezobsługową
Poszerzę przy kolejnej bytności
A tu - rabata przed ogrodzeniem, przy ulicy
Posadzę tu aksamitki. Jestem nimi zauroczona, nie znam innych kwiatów, które kwitłyby cały sezon od początku maja do samych mrozów! Posadziłam je w majowy weekend, malutka rozsada była, ale już pąki kwiatowe miała.
A tak pięknie, niestrudzenie kwitły dwa tygodnie temu:
Na pierwszym planie perowskia i miskant kleine-coś-tam.
Robiłam kanciki:
Proszę nie zwracać uwagi na totalny rozgardiasz na tej rabacie, nie uporządkowałam jej, bo wysiały się tam goździki brodate, malutkie siewki były i szkoda mi ich było wypielić.
Zaległości nadrobiłam.
Bożenko, będę rododendrony sadzić. Co im dać do dołka?
Obornik granulowany? Zwykłego nie mam.
No i liście dębu na wiosnę zakompostowałam w worku, ale chyba jeszcze się nie przekompostowały. Pisałaś u Grabi, że rok na to trzeba.
To dać takie, czy lepiej nie?