No nareszcie widzę ogród Magary jejciu jejciu jak Ty masz tam pięknie ..mmmm
Z wszystkich stron masz las/drzewa ?
Maga te lizaki to odpadają całkowicie ..tak jak pisały dziewczyny ..musisz dopasować się do otoczenia a otoczenie masz piękne więc ..
a za nimi masz hortensje? bo narazie liliowce sa wielkie a te krzewy między nimi a tujami powinny być większe a nie są Dorzuciłabym jakieś trawy, ale nie wiem czy tak w rządku, bardzo porządnie, może za bardzo jak na mój gust w sensie rośliny tak nie rosną Naturalniej wyglądają sadzone grupami w nieparzystych ilościach - np po 5 czy 7. Chyba w tę stronę bym poszła, skoro tam demolkę robisz i darń zdjęta Już tujki rosną równo w szeregu na pewno dodałabym trawki plus coś zimozielonego?? Kępami posadziłabym kosodrzewinę pumilio, kępami miskanty, blisko tujek, no i kępami w odstępach to co już masz
W związku z tym że popełniłam babola z wyliczeniami to okrąg znajduje się niżej niż powinien ( znaczy się jego granica , bo już poczyniłam pierwsze wykopki)
Jak na moje oko to gdzieś tu
witaj, za kilka lat bedziesz miała tam tylko buki pendula wtedy stopniowo wysadzisz wszystok inne. Ostrokrzewy golden gem trudno kupić i jak będzie prawdziwa zima to stracisz przynajmniej część.
Mi się podoba jak jest, wygląda dobrze, cokolwiek tam posadzisz i tak beziesz musiała usuwać ze względu na buki Ale to potrwa 10 i więcej lat pozdro
Dżizas, jaki wyczepisty obrazek tak kcem... czyli ostróżeczki w rożnych kolorach must nabyć... nasiona są do dostania u nas? Czy można sie do ciebie uśmiechać ?
Przepraszam Iza, że u Ciebie piszę, ale mam pytanie do Aprilka. Co tak fajnie kwitnie w tych donicach? Czy to jest hortensja? Jeżeli tak, to co to za odmiana, że już kwitnie?
Podglądam w zachwycie Wasze ogrody i motywuję się zdjęciami do rycia w swoim