Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 22:56, 11 gru 2017

Do góry
Małgosiu już odpisałam odnośnie przerembla u siebie.
Ptasi gaj 22:53, 11 gru 2017

Do góry
m_gocha napisał(a)
Ela! widzę, że w oczku wodnym masz chyba styropianowy przerębel. Powiedz mi czy on jest z wersją dotleniania i jeszcze grzania? Jak on CO się spisuje? Czy faktycznie utrzymuje niezamarznięty przerębel całą zimę? Bo tak się zastanawiam czy warto kupić.... Do tej pory u mnie w oczku woda zamarzała ale ryby przeżywały. Choć zawsze jest trochę nerwówka na wiosnę przy roztopach... U mnie oczko w najgłębszym miejscu ma około 90 cm.
Widzę, że u Ciebie też jeszcze ryby nie popadły w sen zimowy. Rozumiem, że już nie dokarmiasz

Małgosiu to tylko przerembel bez żadnych dodatków to mi wystarczy. Więc tak nie zamarza w środku bardzo mocno, nie raz utrzymuje się taka pół centym warstwa lodu ale stukne i wybiorę lód i do następnego razu ok. 6 dni.
Jak nie masz przerembla to włóż ukośnie do doniczki gruba trawę lub słomę i włóż do oczka niech pływa.
Jeszcze pływają i nie karmie. Kup sobie też wiertło do lodu można go kupić z sklepie wędkarski zawsze możesz zrobić odwierty.
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 22:28, 11 gru 2017

Do góry
Iza witam. Jarmark się udal? Jak ty to wszystko ogarniasz. Tu jarmark, wyjazdy, szycie i rodzina. Mnie się już nie chce, ta pogoda mnie dołuje. Na szczęście zajmuje się trochę gadżetami które dostałam byle do świąt.

Pozdrawiam i powodzenia w Smol biznesie
Sezon 2017 u Hanusi 22:09, 11 gru 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Dziękuję za pochwały co do koloru ścian.
Poza odnowieniem mieszkania nic sie nie dzieje ciekawego. Rano byłoi biało, ale już jest znów jesiennie. I taką pogodę mieć będę co najmniej do Sylwestra. Może i dobrze? Ozdoby będą ale za tydzień może, więc jeszcze święta uy mnie w powijakach.

Jutro zalewam buraki na kwas buraczany do barszczu. I mimo, że wychodzę we Wigilię z domu, to swoje potrawy trzeba mieć w pogotowiu, bo a nuż jaki gość zdrożony się trafi?

Haniu dobrze, że wpadłam byłabym zapomniała o zakwasy. Jutro też muszę nastawić. Jednak swój zakwasy jest najlepszy co tu dużo mówić.
Ja każdego roku robię no i też dużo barszczu gotuję czym starszy barszcz tym lepszy nawet nalac do filiżanki i się napić.

U nas też trochę popada, ale to śnieg jednodniowy. Morze piękne prawie stojące a na południu huragan.
Pozdrawiam
Ogród bacowej 09:52, 11 gru 2017

Do góry
bacowa napisał(a)
Obiecałam Agacie zrobić fotkę hortek po opadnięciu liści, żeby było widać jak są cięte.

Te grube badyle wyrastające z ziemi są przycięte (kilka lat temu) na wys ok 80 cm.

Wiosną skracam pędy na których są teraz kwiatostany nad 3-4 oczkiem tj. na wys.około 110-120 cm.

Witam Ewo jak dobrze że pokazała te hortki to limonki. Na pierwszej focie widać 4 główne pędy na 80 cm i odgalezienia i później te odgalezienia przycinasz ok 30 cm 3-4 oczka powyżej tych 80 cm. Czy odbijają od korzenia odrosty młode jeżeli tak to co robisz wycinasz je.

Jak będziesz robiła wiosenna pielęgnację cięcie to też zrób foty z porównanie przed cięciem i po. Pokaż to cenne wiadomości.
Ptasi gaj 00:47, 11 gru 2017

Do góry
Figaro napisał(a)
Rzeczywiscie widac roznice wiec baw sie dalej Elu a my bedziemy podziwiac.

Teraz to szaro biuro i ponuro musi śniegu napadac. Teraz pada.
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 00:43, 11 gru 2017

Do góry
m_gocha napisał(a)
Tak na szybko wrzucam pomysł na jesienne "podwiązywanie" traw
Rozplenicowe fryzurki od Joli z Ogrodu z widokiem na jezioro

Też chciałam takie fryzury zrobić, nawet zaczęłam ale moje takie duże rozplenice to zabawa a ja nie mam czasu. Związe i po krzyku.
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 00:40, 11 gru 2017

Do góry
Małgosiu kupuj przerembel jak się sprawuje odpiszę jutro.
Ptasi gaj 00:35, 11 gru 2017

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Gratuluję nowych nabytków, też lubię być na bieżąco z tymi gadżetami. Wyobraź sobie minę mojego osiemnastolatka jak zobaczył, że kupiłam sobie taki telefon jak jego, a mina mojego średniego syna była bezcenna jak się okazało, że mój aparat fotograficzny jest dwa razy lepszy od jego. Czasem babcie też lubią mieć "coś" bo ja jestem babcią trzylatka.

Jaki masz model tego tel bo robi naprawdę dobre zdjęcia.

Dorota te foty wczoraj robione są tabletem nowym gadżetem "Huawei" taki sam mam telefon Lewandowski po nim chodzi.
Mój Em zawsze kupuje sprzęt porównuję że wszystkimi innymi z górnej półki. Są oczywiście lepsze "apla" ale nie warto wydawać bo z roku na rok się wszystko zmienia.
Moje stare gadżety uzywaja moje dzieci.

Aparat foto mam "lumix" piękne foty robi sceneria zimowa na osiedlu nim zrobiona. Robi foty przez szybę. Ma bardzo dużo możliwości ikony wyskakują na ekranie cholera mnie bierze jak robię nim foty.

Moi domownicy to się znają szczególnie em obcykany w tym jest. Syn młodszy mnie zawsze wybawia z opresji jak coś skopsam.
Ptasi gaj 15:56, 10 gru 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
fiu fiu to co dostaniesz pod choinke jak telefon uz masz

Basiu juz nic nie chce. Zamówiłam kosmetyki ale co znajdę to już od Mikołaja zalezy. Ale gadżety nie do odrzucenia. Program do fot w telefonie nie do ogarnięcia na razie - czego nie miałam w poprzednim bądź. Mi tego brakowało.
Ogrodowe kreacje 23:19, 09 gru 2017

Do góry
Witam. Te zabawki obiecywane były od lata i teraz nastąpiło kupno z okazji różnych moich świat.
Ciesze się bo to nowe i inne niż kilka lat wstecz, chociaż komputer dotykowy jeszcze nie ogarniam. Chciałam się pozbyć skrzyni dysku bo mi już taki duży nie potrzebny. Teraz komputer służy jako relaks a nie do pracy. Stary już zarobił na siebie kilka razy więc komuś tam oddamy jak się uporam z nowym.
Ptasi gaj 23:09, 09 gru 2017

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Podobno jak krzewy są tak mocno obsypane owocami np berberysy, kaliny, ogniki a także świerki mają dużo szyszek to ostra zima się szykuje - kiedyś gdzieś o tym czytałam, takie przesądy ludowe, ale pewnie trochę prawdy w tym jest Ptaszki będą miały co dziobać Elu to sprzęcior masz bajerowy z jakiejś okazji ? Przeoczyłam imieniny/urodziny? czy lubisz gadżety i przyszła pora na wymianę ?

Miałam nie taki zły jeszcze SMsunga Telefon, ale jak człowiek ogląda w tv te bajery to w mózgu się wszystko burzy.
Elektronika ciągle się zmienia i patrząc w stecz nie jest już taka droga.
Lubie się przywiązywać do swoich rzeczy, ale lubię też zmieniać.ja z komputerami mam do czynienia ponad 30 lat, ale teraz już nie nadążam tak się wszystko zmienia. Technologia mnie kusi w ciągu roku parametry telefon komputerów i pochodnych się bardzo zmieniają.
Robiąc porządki w szafkach znalazłam telefony 15 letnie to zabytki.

Nowy tel robi foty jak zyleta.
Ptasi gaj 22:57, 09 gru 2017

Do góry
Foty z dzisiaj. Rybki ospale pływają.

Trawka bardzo zielona nie ma dużego mrozu i śniegu.

Na koniec kiedy wreszcie nadejdzie taka piękna jak na focie.

Ptasi gaj 17:33, 09 gru 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)

No właśnie ??
Rozyczka ładna. Lubię takie i koloru i pełne kwiaty.
Oj.Oj!! Ależ ten berberys ma owoców
Ptaszki będą miały co jeść.
Ja bardzo Lubię herbatki z dodatkiem berberysu.

Ptaszki buszuja na berberysach ale nie mam pojecia jakie. Odnośnie róży jest u. Mnie pierwszy rok, ale cholernica zaczęła kwitnąć jesienią do Tej pory ma kwiaty.
Owoce berberysy maja dużo Wit C no i walory smakowe.
Ptasi gaj 17:26, 09 gru 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
masz nowy aparat??

Iza w zeszłym roku dostałam aparat bardzo dobry zapomniałam nazwy skleroza, ale go nie lubię ma mnóstwo funkcji które się wyświetlają na ekranie. Oczy mi latają w każdą stronę bo co chwilę coś innego się wyświetla bardzo mnie to denerwuje. Więc zrobic fotę na nim to nie lada wyczyn.

Bardzo lubię takie zabawki elektroniczne.
Ptasi gaj 17:05, 09 gru 2017

Do góry
Dostałam nowy sprzęt elektroniczny. Napisałam Gobasi, telefon 16 megapikseli "Huawei", oraz tablet 12 megep tej samej firmy, teraz testuję tablet robilam foty bardzo dobra ostrość i dokładność.
Telefon jeszcze nieczynny bo trzeba kupisz jakieś karty bo stare się nie nadają. Można zrobić fotę ale internet nie działa i nie mogę fot wstawiać na forum.

Komputer też dostałam wieczorem go ogarniam, dotykowy ale mam klawiaturę muszę się przyzwyczaić. To tyle w tym temacie.

Ptasi gaj 13:36, 09 gru 2017

Do góry
Testuję mój nowy sprzęt. Daria różyczka "Roxy"

Jeszcze jakieś tam

Ptasi gaj 23:17, 08 gru 2017

Do góry
Mamy na osiedlu przed budynkiem Posadzone berberysy. Z pierwszego piętra myślałam że to jeszcze liscie jakieś dziwne idę bliżej a to ich owoce nigdy nie było aż tyle.

.

Ptasi gaj 23:04, 08 gru 2017

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Tą różę w doniczce co masz to znasz jej nazwę, bo ja mam bardzo podobna okrywową ale nazwy na karteczce nie miała.
A Twoja też okrywowa?

Daria jutro pstryknę metke to napisze. To był śnieg jednodniowy wody z niego było co nie miara. W mieście szybko stopnia na działce było więcej.
Gożdzikowa - wiejski ogród 12:47, 08 gru 2017

Do góry
Nie znacie gospodarstwa wyżej piszący. Jest tylko mniej zmartwień, ale praca jest zawsze bo człowiek nauczony pracy nie potrafi nie pracować jedynie robi to wolniej, a na gospodarce praca jest zawsze.
Basia sama nie wierzysz w ten wolny czas .
Napisałam na prw
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies