Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

ElzbietaFranka 23:09, 09 gru 2017

Aurelllia napisał(a)
Podobno jak krzewy są tak mocno obsypane owocami np berberysy, kaliny, ogniki a także świerki mają dużo szyszek to ostra zima się szykuje - kiedyś gdzieś o tym czytałam, takie przesądy ludowe, ale pewnie trochę prawdy w tym jest Ptaszki będą miały co dziobać Elu to sprzęcior masz bajerowy z jakiejś okazji ? Przeoczyłam imieniny/urodziny? czy lubisz gadżety i przyszła pora na wymianę ?

Miałam nie taki zły jeszcze SMsunga Telefon, ale jak człowiek ogląda w tv te bajery to w mózgu się wszystko burzy.
Elektronika ciągle się zmienia i patrząc w stecz nie jest już taka droga.
Lubie się przywiązywać do swoich rzeczy, ale lubię też zmieniać.ja z komputerami mam do czynienia ponad 30 lat, ale teraz już nie nadążam tak się wszystko zmienia. Technologia mnie kusi w ciągu roku parametry telefon komputerów i pochodnych się bardzo zmieniają.
Robiąc porządki w szafkach znalazłam telefony 15 letnie to zabytki.

Nowy tel robi foty jak zyleta.
Basilikum 09:37, 10 gru 2017

fiu fiu to co dostaniesz pod choinke jak telefon uz masz
ElzbietaFranka 15:56, 10 gru 2017

Basilikum napisał(a)
fiu fiu to co dostaniesz pod choinke jak telefon uz masz

Basiu juz nic nie chce. Zamówiłam kosmetyki ale co znajdę to już od Mikołaja zalezy. Ale gadżety nie do odrzucenia. Program do fot w telefonie nie do ogarnięcia na razie - czego nie miałam w poprzednim bądź. Mi tego brakowało.
m_gocha 17:10, 10 gru 2017

Ela! widzę, że w oczku wodnym masz chyba styropianowy przerębel. Powiedz mi czy on jest z wersją dotleniania i jeszcze grzania? Jak on CO się spisuje? Czy faktycznie utrzymuje niezamarznięty przerębel całą zimę? Bo tak się zastanawiam czy warto kupić.... Do tej pory u mnie w oczku woda zamarzała ale ryby przeżywały. Choć zawsze jest trochę nerwówka na wiosnę przy roztopach... U mnie oczko w najgłębszym miejscu ma około 90 cm.
Widzę, że u Ciebie też jeszcze ryby nie popadły w sen zimowy. Rozumiem, że już nie dokarmiasz
Figaro 18:49, 10 gru 2017

Rzeczywiscie widac roznice wiec baw sie dalej Elu a my bedziemy podziwiac.
Kasya 18:51, 10 gru 2017

piekne takie grube snopki traw u mnie jeszcze takich grubych nie ma
Dorota123 22:09, 10 gru 2017

Gratuluję nowych nabytków, też lubię być na bieżąco z tymi gadżetami. Wyobraź sobie minę mojego osiemnastolatka jak zobaczył, że kupiłam sobie taki telefon jak jego, a mina mojego średniego syna była bezcenna jak się okazało, że mój aparat fotograficzny jest dwa razy lepszy od jego. Czasem babcie też lubią mieć "coś" bo ja jestem babcią trzylatka.

Jaki masz model tego tel bo robi naprawdę dobre zdjęcia.
ElzbietaFranka 00:35, 11 gru 2017

Dorota123 napisał(a)
Gratuluję nowych nabytków, też lubię być na bieżąco z tymi gadżetami. Wyobraź sobie minę mojego osiemnastolatka jak zobaczył, że kupiłam sobie taki telefon jak jego, a mina mojego średniego syna była bezcenna jak się okazało, że mój aparat fotograficzny jest dwa razy lepszy od jego. Czasem babcie też lubią mieć "coś" bo ja jestem babcią trzylatka.

Jaki masz model tego tel bo robi naprawdę dobre zdjęcia.

Dorota te foty wczoraj robione są tabletem nowym gadżetem "Huawei" taki sam mam telefon Lewandowski po nim chodzi.
Mój Em zawsze kupuje sprzęt porównuję że wszystkimi innymi z górnej półki. Są oczywiście lepsze "apla" ale nie warto wydawać bo z roku na rok się wszystko zmienia.
Moje stare gadżety uzywaja moje dzieci.

Aparat foto mam "lumix" piękne foty robi sceneria zimowa na osiedlu nim zrobiona. Robi foty przez szybę. Ma bardzo dużo możliwości ikony wyskakują na ekranie cholera mnie bierze jak robię nim foty.

Moi domownicy to się znają szczególnie em obcykany w tym jest. Syn młodszy mnie zawsze wybawia z opresji jak coś skopsam.
ElzbietaFranka 00:47, 11 gru 2017

Figaro napisał(a)
Rzeczywiscie widac roznice wiec baw sie dalej Elu a my bedziemy podziwiac.

Teraz to szaro biuro i ponuro musi śniegu napadac. Teraz pada.
ElzbietaFranka 22:53, 11 gru 2017

m_gocha napisał(a)
Ela! widzę, że w oczku wodnym masz chyba styropianowy przerębel. Powiedz mi czy on jest z wersją dotleniania i jeszcze grzania? Jak on CO się spisuje? Czy faktycznie utrzymuje niezamarznięty przerębel całą zimę? Bo tak się zastanawiam czy warto kupić.... Do tej pory u mnie w oczku woda zamarzała ale ryby przeżywały. Choć zawsze jest trochę nerwówka na wiosnę przy roztopach... U mnie oczko w najgłębszym miejscu ma około 90 cm.
Widzę, że u Ciebie też jeszcze ryby nie popadły w sen zimowy. Rozumiem, że już nie dokarmiasz

Małgosiu to tylko przerembel bez żadnych dodatków to mi wystarczy. Więc tak nie zamarza w środku bardzo mocno, nie raz utrzymuje się taka pół centym warstwa lodu ale stukne i wybiorę lód i do następnego razu ok. 6 dni.
Jak nie masz przerembla to włóż ukośnie do doniczki gruba trawę lub słomę i włóż do oczka niech pływa.
Jeszcze pływają i nie karmie. Kup sobie też wiertło do lodu można go kupić z sklepie wędkarski zawsze możesz zrobić odwierty.