Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:45, 05 kwi 2012

Do góry
Ojej, to szkoda, bo wiem jak Cię te brzozy irytują, a lada moment znów pojawią się na nich listki... Ale w natłoku innych zajęć, może nie będziesz tak bardzo zwracać na nie uwagi...
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 19:29, 04 kwi 2012

Do góry
Nie wytrzymałam i wbrew postanowieniom kupiłam trochę roślin. Nie ma tego dużo, ale poprawił mi się humor. Kupiłam 5 serbów, są co prawda malutkie, ale jak padną na mokradle nie będzie mi tak szkoda.

Dodatkowo kupiłam 2 rododendrony

Po świętach jadę odebrać brzozy. Podobno mają ponad 2 metry. Przynajmniej coś już będzie widać
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 14:07, 04 kwi 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Tyle roślin powschodziło,że wystarczyłoby kilka dni słonecznych,a zazieleniłoby nam się zupełnie.Już nie mogę doczekac się do kolorów w ogrodzie.

super ujęcie, a te brzozy w tle marzenie, niosą dobry ładunek

Jak wybuchnie kolorek, będzie odjazd!
Brzezina piękna .Też mam. Szt 1!!!
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 13:57, 04 kwi 2012

Do góry
malgocha1960 napisał(a)
Tyle roślin powschodziło,że wystarczyłoby kilka dni słonecznych,a zazieleniłoby nam się zupełnie.Już nie mogę doczekac się do kolorów w ogrodzie.

super ujęcie, a te brzozy w tle marzenie, niosą dobry ładunek
Przedogródek Iny 00:32, 04 kwi 2012

Do góry
tak, jeśli w narożniku brzozy, to rabata przy szambie niska i dopasowana stylem do brzóz, bez drzewa
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:29, 03 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Wieloszka ślicznie wyszedł ekran z cisa , lubię ten ich ciemnozielony kolor ... w takich ciężkich warunkach pogodowych pracowali , szacun ...mam nadzieję , że to załamanie pogody już za nami ... byłam dzisiaj u rodziców, wyciągnęłam ich na spacer i mam całą siatę gałązek z brzozy , spróbuję zrobić wianek

Magda, ja też miałam nadzieję, że pogoda się poprawi, ale wyjrzyj za okno... no i prognozy też nie są zbyt optymistyczne
Powodzenia w wiciu wianka - ja jestem kompletnym beztalenciem jeśli chodzi o jakiekolwiek prace artystyczne W Nanu-nana widziałam takie gotowe ze sztucznych bukszpanów i nawet się zastanawiałam, czy nie kupić, ale coś by trzeba było dołożyć do tego wianka, a nie mam pistoletu z klejem. Nie wiesz, czy poza giełdą kwiatową coś takiego można kupić?

W kwiaciarni na Psim Polu u Pani Marzenki kupiłam gotowe wianki bukszpanowe za 20 zł. Kupowalam w niedzielę może jeszcze ma. Wianki są ze świeżego bukszpanu. Ale u mnie czekają na dekoracje do weekendu bo nic w pasażu grunwaldzkim nie znalazłam do dekoracji...
Coś zielonego, coś zasłaniającego 20:46, 03 kwi 2012

Do góry
Witam,
podczytuje to forum od niedawna, przejrzalam kilka ogrodow ktore przyprawiają o zawrót głowy i szczerze zazdroszczę
też chcę mieć takie cudowne kompozycję dookoła domu jak większość z was!
a o największy ból głowy przyprawia mnie teraz południowy strona ogrodu która graniczy z sąsiednią działką, mam dwa okna od salonu które wychodzą na tę stronę i jak ktoś jest na sąsiedniej działce to jestesmy jak na patelni :/

zasłonięcie się od tej strony jest dla mnie teraz priorytetem, mam tam posadzone tuje, ale póki co są niewielkie i nie wiem czy nie za rzadko są nasadzone - pomiędzy jedną a drugą jest ok 75cm, a od ogrodzenia 55cm.

bardzo proszę o pomoc jak zagospodarować tą część ogrodu, jestem miłośniczką traw i myślałam o miskantach, a może bambusy? tylko gdzie? pomiędzy domem a tujami? na całej długości budynku? a może wepchać coś jeszcze pomiędzy ogrodzenie a tuje?
myślałam też o dwóch brzózkach posadzonych zaraz na wprost okien ale będę już miała trzy brzozy od frontu i jedną z tyłu, to chyba by było za dużo

proszę o wsparcie!

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:41, 03 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Wieloszka ślicznie wyszedł ekran z cisa , lubię ten ich ciemnozielony kolor ... w takich ciężkich warunkach pogodowych pracowali , szacun ...mam nadzieję , że to załamanie pogody już za nami ... byłam dzisiaj u rodziców, wyciągnęłam ich na spacer i mam całą siatę gałązek z brzozy , spróbuję zrobić wianek

Magda, ja też miałam nadzieję, że pogoda się poprawi, ale wyjrzyj za okno... no i prognozy też nie są zbyt optymistyczne
Powodzenia w wiciu wianka - ja jestem kompletnym beztalenciem jeśli chodzi o jakiekolwiek prace artystyczne W Nanu-nana widziałam takie gotowe ze sztucznych bukszpanów i nawet się zastanawiałam, czy nie kupić, ale coś by trzeba było dołożyć do tego wianka, a nie mam pistoletu z klejem. Nie wiesz, czy poza giełdą kwiatową coś takiego można kupić?

Aga byłam wczoraj w OBI nie ma nic ciekawego , jeżeli chodzi o ozdoby ... podjadę jeszcze do LM i może do IKEI ... planuje urlop od czwartku i tak mnie korci , żeby podjechać na giełdę ... okazało się , że mamy wesele 14.04 wyjazdowe... uffff że to nie 22.04
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:00, 03 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Aga, a w jakiej cenie kupowałaś serby i jaka wysokość? Wcześniej już chyba pisałaś, ale się zagubiłam
Przed świętami chyba pojadę zamówić brzozy. Nosi mnie od wczoraj

Aga moje serby 80zł 1,7m wys., i 120zł ok.2m, ładne gęste dołem, raz cięte, widziałam je przed zakupem. W Multiflorze w Galowicach.
Jeśli tylko masz środki to zamawiaj te brzozy - jak posadzisz od razu się trochę "uspokoisz" . Wprawdzie ten błogi stan nie potrwa długo, ale chociaż w Święta będziesz miała spokój hehehe

No właśnie nie wytrzymałam . Zadzwoniłam wczoraj do znajomej Pani, u której zamówiłam brzozy. Serby ma na miejscu, więc po nie jutro jadę. Co prawda małe, ale jak padną w tym moim mokradle, to nie będzie mi szkoda
Moje ukochane miejsce na ziemi 17:19, 02 kwi 2012

Do góry
zainspirowana spotkaniem u Danusi,
wyskoczyłam do ogrodu po gałązki z brzozy............
no i coś wykombinowałam........
może nie są zbyt piękne, ale na pierwszy raz nie jest zle............
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:27, 02 kwi 2012

Do góry
aga_pe napisał(a)
Aga, a w jakiej cenie kupowałaś serby i jaka wysokość? Wcześniej już chyba pisałaś, ale się zagubiłam

Aga moje serby 80zł 1,7m wys., i 120zł ok.2m, ładne gęste dołem, raz cięte, widziałam je przed zakupem. W Multiflorze w Galowicach.
Jeśli tylko masz środki to zamawiaj te brzozy - jak posadzisz od razu się trochę "uspokoisz" . Wprawdzie ten błogi stan nie potrwa długo, ale chociaż w Święta będziesz miała spokój hehehe
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:10, 02 kwi 2012

Do góry
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:06, 02 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Aga, pistolet kupisz praktycznie w każdym sklepie budowlanym
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:10, 02 kwi 2012

Do góry
noemi napisał(a)

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:23, 01 kwi 2012

Do góry
Wianki, dekoracje na Wielkanoc i obsadzanie skrzyneczek 21:47, 01 kwi 2012

Do góry
Danusiu wianuszki cudne.
Sądzę, że będą dla mnie inspiracją, tym bardziej, że na działce mam 2 duże brzozy.
Skrzyneczki mnie urzekły najbardziej !!!
pogoda nie pozwala na pracę w ogrodzie więc.......może coś zdziałam jutro
wiem, że już dawno po Bożym Narodzeniu, ale pokażę mój pierwszy wianek..........bożonarodzeniowy
Rododendronowy ogród. 11:08, 01 kwi 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

Przepiekny ogród. Az dziw, że trafiłam dopiro dziś. I zazdroszcze spotkania i już czekam na relację z maja.
Jeśli mogę dopytać; potrzebuję Rh biały, fioletowy i różowy do ogrodu w którym jest mnustwo słońca. Jakie odmiany powinnam wybrac?

Biały może byc Album novum-wysoki lub Eskimo lub Cuningham's White. Fiolet:blutopia,lub Catawbiense Grandiflorum lub Lee's dark purple i różowy moze byc Haaga, lub Helsinki University lubPohjola's Daughter lub Roseum elegans.Te które pogrubiłam lepiej by jednak było żeby były trochę miedzy krzewami by przez częsc dnia miały troszke cienia.

Bogdziu bardzo dziękuje. Te które potrzebują lekkiego osłaniania też w kilka miesc mogę dac. Ponieważ dopiero zakładam ogród to wsadzę je w osłoniete miejsce, takie niewielkie a za rok jak juz moje świerki będa na swoim miejscu przesadzę.
Niestety teraz u mnie sa miejsca gdzie jest jak na patelni.
Mam kuzynke mieszkająca niedaleko która rośnie w lesie, i jej Rh rosna jak na drożdzach. Rh kupiony za 9 zł w Biedronce do jesieni był 3krotnie większy. Jednak te rośliny wiedzą gdzie im najlepiej. A ja muszę sobie radzić inaczej, zatem jeszcze raz bardzo dziękuję za wskazówkę.

Wszystkie rh bedą rosły szybciej w cieniu chociaz niezbyt głębokim bo w głebokim chorują i dużo gorzej kwitna. Masz rację mozna spokojnie nawet trzy lata podhodowac rh w cieniu i przesadzic potem i ma sie o wiele większy krzak.

buu to niezbyt dobra wiadomość dla mnie bo u mnie poki co z cieniem marnie może jak brzozy posadzę to trochę cienia dadzą...

Nie bucz Ana najwyżej wolniej Ci będą rosły.Czy mi sie zdaje czy dobrze pamiętam że twój projekt robiła Danusia bo jak tak to wogóle o nic Cie głowa nie musi bolec.
Rododendronowy ogród. 10:49, 01 kwi 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Przepiekny ogród. Az dziw, że trafiłam dopiro dziś. I zazdroszcze spotkania i już czekam na relację z maja.
Jeśli mogę dopytać; potrzebuję Rh biały, fioletowy i różowy do ogrodu w którym jest mnustwo słońca. Jakie odmiany powinnam wybrac?

Biały może byc Album novum-wysoki lub Eskimo lub Cuningham's White. Fiolet:blutopia,lub Catawbiense Grandiflorum lub Lee's dark purple i różowy moze byc Haaga, lub Helsinki University lubPohjola's Daughter lub Roseum elegans.Te które pogrubiłam lepiej by jednak było żeby były trochę miedzy krzewami by przez częsc dnia miały troszke cienia.

Bogdziu bardzo dziękuje. Te które potrzebują lekkiego osłaniania też w kilka miesc mogę dac. Ponieważ dopiero zakładam ogród to wsadzę je w osłoniete miejsce, takie niewielkie a za rok jak juz moje świerki będa na swoim miejscu przesadzę.
Niestety teraz u mnie sa miejsca gdzie jest jak na patelni.
Mam kuzynke mieszkająca niedaleko która rośnie w lesie, i jej Rh rosna jak na drożdzach. Rh kupiony za 9 zł w Biedronce do jesieni był 3krotnie większy. Jednak te rośliny wiedzą gdzie im najlepiej. A ja muszę sobie radzić inaczej, zatem jeszcze raz bardzo dziękuję za wskazówkę.

Wszystkie rh bedą rosły szybciej w cieniu chociaz niezbyt głębokim bo w głebokim chorują i dużo gorzej kwitna. Masz rację mozna spokojnie nawet trzy lata podhodowac rh w cieniu i przesadzic potem i ma sie o wiele większy krzak.

buu to niezbyt dobra wiadomość dla mnie bo u mnie poki co z cieniem marnie może jak brzozy posadzę to trochę cienia dadzą...
Wątek o tym, że ......nie umiem:) 20:54, 31 mar 2012

Do góry
Ja właśnie pół h temu wróciłam ze spaceru. Tył mi zmarzl okrutnie. Mam -2. Teraz starałam sie zrobić wianek z brzozy. I wyszedl wieniec.
Wianki, dekoracje na Wielkanoc i obsadzanie skrzyneczek 20:52, 31 mar 2012

Do góry
NAleżałoby strzałki porobić z iminami, a wianki super. Ja własnie modzę z brzozy, wyszedl wielki, Chyba będę robić na nowo.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies