Idąc w prawo - i w dół od tamtej rabaty byłoby tak
Czyli placyk żwirowy z huśtawką (huśtawka już stoi) - obok placyk żwirowy z bukiem Rohan Obelisk i kulkami bukszpanowymi ( jak w ogrodzie przy rezydencji - tylko trójkątny

) Placyk byłby otoczony miskantami morning light i podsadzony przywrotnikami, ponieważ z powodu spadku terenu byłby w tym miejscu murek oporowy, a wszyscy wiemy jak przywrotniki cudnie na murkach wyglądają

Za miskantami karmnik ościsty, a w rogu posadzone hortensje limelight lub inne bukietowe.
Żywopłoty - po lewej stronie dereń elegantissima, na prawo choiny kanadyjskie. Przed dereniami Tuje occidentalis
COLLINS GOLD cięte w gęste stożki- między nimi niebieskie hosty. Przed choinami 5 cyprysików groszkowych "Filifera Aurea Nana" podsadzone bordowymi żurawkami
A tutaj dalszy ciąg rabaty
Od lewej (jeszcze jeden cyprysik i żurawki. Jeszcze dwie choiny kanadyjskie, a na prawo ekran z cisa. Przed ekranem 5 rh, żywopłocik z tawuły japońskiej
Golden Princess oraz dywan z runianki. Obok runianki narysowałem dywan z carexów
Ice Dance, ale szczerze dałbym tam coś kwitnącego (szałwia, lawenda, kocimiętka). Drzewo to wiąz
Wredei - albo klon
Flamingo. Pod nim byłyby trzy miskanty gracillimusy, za trawami hortensje bukietowe - 4 wzdłuż żywopłotu i jeszcze jedna przy podjeździe. Ostatnim elementem przy samym wjeździe są trzy stożki bukszpanowe podsadzone jasnozielonymi żurawkami. Będę walczyć przynajmniej o te stożki, bo dwa już mają i to na prawdę duże - wystarczy je przyciąć - i dokupić trzeci

Sadzonki żurawek jakby się przyjęły będą ode mnie, ale sadzenie na pewno zacznie się dopiero w przyszłym roku.
Wracając do pierwszego zdjęcia

Idziemy w lewo - a raczej też w dół
Przed domkiem gospodarczym buk
Purpurea podsadzony runianką albo barwnikiem
Żywopłot byłby z żywotnika
Aureospicata. Przed nim 5 lilaków ( na życzenie), obok srebrny świerk, lecz chyba już tam niepotrzebny. Przed lilakami różanka z lawendą, na lewo brzoza
Youngii oraz 3 hortensje anabelle.
Otoczenie tarasu
2 klony globosum (na taras słońce świeci calutki dzień, więc patelnia totalna) - ale podobno ma być markiza. Po lewej - od klona żywopłocik z bukszpanu oraz 2 gatunki żurawek - bordowa i zielona. Potem już w żwirze byłaby kula - a na końcu konwalnik.
Po prawej pod klonem 3 kule z bukszpanu podsadzone albo tojeścią rozesłaną albo ilexem
Golden Gem. Przy tarasie 3 rh cunnigham's'white oraz pas z dwóch gatunków trzmielin Fortunego.
Nooooooooooooooooooooooooooooo i tak mi minęło pół niedzieli na robieniu wizualizacji
Gdyby powstał taki ogród jaki jest w projekcie to byłbym wniebowzięty, ale życie nie pieści

Ale jak ktoś z Was się choć troszkę nim zainspiruje będzie to miłe dla mnie