Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany

Diana 00:05, 29 cze 2012

Jeszcze zapomniałam pochwalic się i podziękować................kolejny prezent od mojej sąsiadki - kwiatuszki, które wsadziłam do donicy i stoja sobie przy kąciku biesiadnym Są jeszcze w jednej donicy przy wyjściu na taras...Oto i one, w białej donicy:

Dzisiejszy dzień upłynął mi szybciutko i milutko w towarzystwie Any, oj nagadałyśmy się znowu podziwiałam różankę w pełnym rozkwicie kawka, herbatka i nim się obejrzałam czas było wracać do domu....obiad, popołudniowe zajęcia córki, ale znalazłam chwilę na przycięcie mojej SPIRALKI ,jednej bo druga jutro ma wizytę u fryzjera
Fotki przed i po jutro
AniaK 00:30, 29 cze 2012

Diana napisał(a)
Jeszcze zapomniałam pochwalic się i podziękować................kolejny prezent od mojej sąsiadki - kwiatuszki, które wsadziłam do donicy i stoja sobie przy kąciku biesiadnym Są jeszcze w jednej donicy przy wyjściu na taras...Oto i one, w białej donicy:

Dzisiejszy dzień upłynął mi szybciutko i milutko w towarzystwie Any, oj nagadałyśmy się znowu podziwiałam różankę w pełnym rozkwicie kawka, herbatka i nim się obejrzałam czas było wracać do domu....obiad, popołudniowe zajęcia córki, ale znalazłam chwilę na przycięcie mojej SPIRALKI ,jednej bo druga jutro ma wizytę u fryzjera
Fotki przed i po jutro

Ale fajnie wyglądają w tej donicy, bardzo im pasuje.Cieszę się,że nawet nie zwiędły .
My już po zakończeniu roku od dziś wakacje,koniec zawożenia i przywożenia dzieci do szkoły , etat kierowcy zawieszony na dwa miesiące
motylla 08:18, 29 cze 2012

Hej kochana, tak pięknie tu u ciebie... Ta lawenda jest obłędna!!!!!! Rabatki przemyślane, staranne, porządne, jestem pod ogromnym wrażeniem!!!!!! I ta ilość kwiatów na hortensjach - roślinkom dobrze w Twoim towarzystwie!
Dziewczyny, fajnie, że nie tylko ja jestem taką matką, która czuje ulgę na myśl o końcu roku i wożenia My dziś dwa zakończenia roku
Buziaki
popcorn 08:43, 29 cze 2012

irena_milek napisał(a)
Karola, a ja dostałam od Weroniki jak byliśmy u Bożenki i wyrósł na 40cm, na naszej polskiej ziemi

Mój w półcieniu, chyba ten sam - od Weroniki - ale chyba aż go zmierzę

Dianko jak będziesz coś wiedziała o ławce daj proszę znać. Wiem, widzę że nie próżnujesz, dzisiaj koniec roku - ale jak się uspokoi i podjedziesz będę wdzięczna za info Trochę się boję klikać w ciemno..

dzięki!
Karola
beta 18:16, 29 cze 2012

tak Diano myślałam o brzozach u siebie na tle świerków, gdyż te świerki tak poważnie wygladają chciałam trochę ruchu wprowadzić

myslałam też o jakiś bordowych drzewach

oczywiście te brzozy to jakieś mniejsze odmiany tak do 4 m
Diana 22:43, 29 cze 2012

Aniu nic nie zwiędły maja się ślicznie i dobrze
Gosiu dziękuję kochana stram się być dobrym towarzyszem dla moich roślinek..........
Karola napisałam na priv
beta bordowe drzewa maja wielki urok brzozy to jakos nie dla mnie chyba....mozliwe że to przesyt!!!!! gdzie nie spojrzę wokół - brzozy w ogrodzie bym już nie chciała ale u ciebie to co innego brzoza podobno ma w sobie pozytywna energię ,jest dobrym drzewem obdarza dobrym samopoczuciem, uspokaja, pociesza.........chyba sama musze spróbować
Diana 22:49, 29 cze 2012

dzisiaj zakończenie roku szkolnego u córki Dzisiejszy dzień to radośc ogromna z kilku powodów.....................dostałam dyplom , za zasługi podobnie jak w przedszkolu strasznie to miłe , córka otrzymała świadectwo z czerwonym paskiem i średnią 5.0 i jeszcze jedno..etat taxówkarza zawieszony
Wakacje

Popołudniu pizza z dzieciaczkami, pózniej ciacho i pogaduchy u AniK i fryzjer dopadł druga spiralę...............dopiero po strzyżeniu widać jakie to czupiradła były......wgrywam fotki i wstawiam
Nati 22:57, 29 cze 2012

seliza napisał(a)

Disiaj zwariowany dzień:z córką po lekarzach, synek zakończenie roku w przedszkolu - występy, nagrody i nawet mamci - jak on to mówi skapneło.Dyplom dostałam jako wzorowa mama !!!!! ależ to radocha nie żebym pod przedszkolem ciągle stała, ciasta ciągle przynosiła.....poprostu ja zawsze taka pomocna jestem jak trzeba coś załatwić to JA, coś kupić - JA podjadę, fakt na festyn ciasto piekłam

Miałam zakończyć dwie rabatki - gotowa jedna
Rabata po prawej stronie wrzosowiska. Kształt widac na zdjęciu, obwódka bukszpanowa oddziela ja od wrzosowiska i skalniaka( tam będzie żwirek).
Przodem króluja żuraweczki a pomiędzy nimi dwa świerki białe i sosna humpy (żeby zimą łyso nie było) Z tyłu orliki ( narazie ich malusio, ale słyszałam że w błyskawicznym tępie się rozrastaja i rozsiewają)
a pomiędzy nimi wiśnia ostatnio zakupiona i hakuro.
Wiśnia i hakuro powtórzą się jako odbicie lustrzane po lewej stronie wrzosowiska ale fotki póżniej-posadzone juz są, tylko wypełnień brak
tam na końcu gdzie geowłoknina będzie żwirek - takim trójkątem wejdzie na skalniak, gdzie również będzie żwirek

zbliżenie,bukszpaniki będa podcinane w tym tygodniu.....

tutaj troszke dalej uchwyciłam,widac wspomniana wcześniej rabatę na której również jest hakuro i wiśnia.Jeżóweczki jeszcze nie obsypane korą, brak jeszcze przed nimi dzwonka

No i to na tyle
dobranoc

śliczna ta rabatka

piękne rabatki soczyście to wszystko wygląda bardzo zadbane zieloniutkie
Diana 22:58, 29 cze 2012

Natalia witaj dziękuję pięknie
beta 23:18, 29 cze 2012

Diana , moja starsza córcia też średnia 5,0, i też list gratulacyjny dostałam z mężem

z wakacji cieszę się jak wariat, miałam już dość tego budzenia dzieciarni, robirnia kanapek, szykowania ubrań, pytania o lekcję i wogóle

hurrra NIECH ŻYJĄ WAKACJE!!!!!