Ja też pryskam raz w miesiącu a może nawet częściej. Wczoraj pryskałam a teraz leje jak z cebra No na brak wody w tym sezonie nie ma co narzekać
Nic, trzeba będzie powtórzyć
Wreszcie trochę pogody. A teraz pada deszcz. Polatałam po ogrodzie. Kupiłam w Obiku zmarnowane lawendy za 2,99 zł. Ciekawe czy da się je uratować. Jutro je posadzę. Ogród rośnie .
No dobra HELP!! Pastwię się nad moim Gienkiem. Chciałam bo już powoli rozbierać z tych liści od dołu na modlę tych wielopiennych pięknych parasolowatych drzewek, ale mam obawy czy jie posuwam się za daleko... ciąć wyżej, czy na razie zostawić?
Dziękuję za link. Pasowaloby to wiechliny rocznej- kolor i kwitnienie. Niestety nie tłumaczy ten pan zbytnio jak rozróżnić roczną od łąkowej w fazie kwitnienia. Jeszcze się łudzę.
Do tak małego trawnika kupiłam malutką kosiarke i dopiero teraz na niej doczytałam, że najdłużej kosi na 3.8cm. Boję się, że powodem tak obfitego kwitnienia mogło być zbyt krótkie koszenie... Ale w sumie lepsze to niż wiechlina roczna... Dam jej miesiąc i zobaczymy.
Wydaje mi się, że się trochę już poprawiła po nawiezieniu, aczkolwiek to trochę szybko moim zdaniem. Dużo martwej trawy wygrabilam i może stąd ta poprawa kolorytu. Za to bardzo przerzedzona ta trawa, jak u kolegi powyżej. Ale i u mnie aura jest deszczowa.