Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Działeczka - powolne spełnianie marzeń.

Działeczka - powolne spełnianie marzeń.

Kokesz 10:38, 22 lip 2020

Odnośnie planowania, nie pomogę, bo na projektach się nie znam.
Zauważyłam kominek będzie fajnie, nastrojowo i grill
Tak mi się teraz przypomniało, że będąc na wakacjach w Turcji, w domach na tarasie a nawet blokach na balkonie, był grill, podłączony do komina, a w mieszkaniu, z drugiej strony kominek. Taki kominko-grill, 2 w 1. Bardzo mi się to podobało Ciekawe, dlaczego u nas się tego nie stosuje? Tylko jedni znajomi, mają takie rozwiązanie w domu.

nyna76 17:46, 22 lip 2020

Dokładnie Reniu, gdybym miała dom to takie coś zbudowała bym na pewno. Zrobiłam tą fotkę nad morzem 3 lata temu.

Na razie kominek będzie wyprowadzony i zaślepiony, dopóki na dobre nie będziemy "bywać"
violaskom 10:10, 23 lip 2020

Wow! Ale akcja z tym bukszpanem. Fajnie, że mogłaś wjechać tam samochodem. Bukszpan jest piękny. Śliczny okaz. Ja bym poczekała z tym cięciem teraz. Niech się zadomowi. I bez cięcia robi wrażenie. Dopiero teraz widzę, że masz bardzo dużą działkę.
Kokesz 11:44, 23 lip 2020

Taki kominek w domu to rozumiem, ale tam mieli w blokach na wszystkich balkonach i wychodziły do jednego komina, problem z grilem na balkonie byłby rozwiązany
nyna76 13:08, 23 lip 2020

Violu działka ma 317 m2 i na razie wydaje się duża bo przestrzeń jest. Z domkiem będzie inaczej, ale będzie sporo zakamarków i będzie tajemniczo ... Mam nadzieję ...

Reniu gdyby u nas tak budowali byłoby cudownie. Zdaje się że na balkonie można używać grilla elektrycznego ?
nyna76 08:21, 12 sie 2020

No i zaczęło się spełnianie marzeń o domku. 2 lata czekania na ekipę i ruszyliśmy wczoraj... Ale się cieszę.
Skucie starej warstwy i prace geodety.
nyna76 08:26, 12 sie 2020

A z zielonych - drugie kwitnienie Edenki

I pierwszy raz tak ładnie zakwitła hortensja Kyushu. związałam jej pędy i idzie do góry

I kolejne straty, mimo pryskania co 2 tygodnie nie udało się. Na działkach wywożą na śmietniki ogromne okazy. Szkoda.

Miłej środy Kobietki
Anda 08:32, 12 sie 2020

Super Będzie murowany grill?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
nyna76 11:58, 12 sie 2020

Ewuniu niestety, na razie będzie zwyczajny marketowy.
Może z czasem jak się wkręci cała rodzinka w działkowanie i grillowanie to pomyślimy o czymś z wędzarnią. Mniam.
Kokesz 12:59, 12 sie 2020

Uuuu Super będzie parapetówka wpraszam się