Redukcja średnicy rury - niedobrze. Aby podlał się cały trawnik musisz podzielić system na więcej sekcji i będzie to zawsze kosztowniejsze niż przerobienie wody i wyprowadzenie na zewnątrz większą średnicą.
Witam serdecznie No, z góry to normalnie las drzew czy to sosny czy las mieszany? Ciekawe jak gęsto rosną drzewa. Od tego zależy czy cokolwiek będzie rosło. Z mojego doświadczenia - bluszcz na pnie drzew, derenie białe różne odmiany, hosty. Runianka japońska, może irgi? Hortensje bukietowe? ale one wilgoć lubią, a pod drzewami słąbo z wilgocią. Będziesz miał nie lada wyzwanie.
Nowa Maja w ogrodzie jest na HGTV, ale część odcinków jest powtarzana. Jeden odcinek montuje się podobno średnio 10 dni. Pewnie w zimie są powtarzane stare, montowane nowe, a ich emisja będzie później.
Zapytam u źródła, bo dziś za dwie godziny będę się widziała z producentką programu Anną Słomczyńską, będziesz miał wieści od najważniejszej osoby
Jesteś ze moją sytuacją na bieżąco, więc mam nadzieję rozumiesz moją mniejszą aktywność Brniemy do przodu
Danusiu, a planujesz być na Gardeni w tym roku?
Ta propozycja tez ma sens, ale zabieram znaczna część trawnika, wiem z przodu jest go wiecej ale dzieci nie pójda tam z piłką. Poza tym klon widze do przesadzenia, a chciałam tego uniknąć, i linia rabaty przechodzi przez głaz, może tak tylko machnełaś, bo oczywiscie mozna obok głazu poprowadzić te linie, ale to juz szczegół.
Oczywiscie , że w stozek, jak najbardziej.Podoba mi sie to rozwiazanie, bo sa tu wszystkie 3 elementy, które miały pozostac na swoim miejscu, czyli białobok, głaz i klon.Poza tym wszystkie rosliny które sa na planie miałabym już u siebie - no tylko ambrowca musiałabym dokupic.
Ale przyznam sie, rysujac nie dopasowywałam wielkosci roslin - raczej na kształcie sie skupiłam. Kolory też sa przekłamane troche, ale przynajmniej można wyobraźnie uruchomić. Mi sie wydaje , że nie jest za dużo roślin , moze kolorystycznie lepiej to dobrac. Ale expertem tez nie jestem.
Tak jak wcześniej pisałam. Rabata super wygląda tylko na rysunku, ale nie na to miejsce i za dużo roślin. Dużych roślin
Świerk w stożek, jeśli już tak na bogato.
Ale co w takim razie z dalszą częścią ogrodu, dalej plac zabaw we wnęce a dalej co?
Dziękuję pięknie za tyle miłych słów i że do mnie zajrzałaś ........te wszystkie zmiany ,to dzięki Tobie i Ogrodowisku ..... staram się cały czas i ciagle coś jeszcze mam w planie zmieniać
Cieszę się ,że widzisz Swoją cegiełkę
Ogród z lustrem jest przepiękny i idealny - nawet brak mi słów do wyrażania zachwytów .......jest tu tyle pięknych ogrodów .....żałuję tylko ,że tak późno tu trafiłam ......ale lepiej późno niż wcale .
Dziękuję za Wszystkie rady ......już nie mogę doczekać się wiosny ,żeby je w życie wprowadzać
Jestem wdzięczna za Ogrodowisko ,za wiedzę ,cierpliwość do wysłuchania i pomoc w ulepszaniu swojego miejsca na ziemi.
Dzięki ogrodowi mogę choć na chwilę oderwać się od wszystkich złych i smutnych chwil .....
Wspomnienie lata na różanej rabacie we mgle -to są dwie rabaty zrobione z pomocą dobrych duszyczek z forum dziękuję
Albo, nawiązując do pasków żwiru w chodniku zrób takie paski równoległe w rabacie, z czegokowliek, aby jednakowe i zimozielone/ I cieńsze niż mi się narysowało