Nie no ja jesienią to traw nie tnę.Ale jedną przygodę z trawami miałam.Kiedyś wysiałam nasiona rozplenicy BB pięknie urosła.Na wiosnę nie ruszała wkurzyłam się wykopałam i wywaliłam na kompost.Nastepnego roku dziewczyny pisały że puźno rusza więc znów wysiałam urosła pięknie.Czekałam cierpliwie nawet em się ze mnie smiał że po co tamte wykopałam.Dziś są piękne i zachwycam się nimi.To te Elu co za gęsto posadziłam.
Wczoraj tez widzialam dziecioly stukaja jak rewolwerowka. Widocznie duzo robactwa po tym lecie.
Widze ze suszone grzybki trzymasz w sloikach. Boje sie zeby nie splesnialy i trzymam w torebkach papierowych. Moze tez wsypie sloiki ładniej wygladaja.
Wczoraj znalazlam pod wieczor duzego prawdziwka dziesiaj bedzie zupka.
Ten dąbek to blotny pieknie przebarwia sie jesienia. W lecie ma blyszczace zielone liscie.
czytałam w takim razie urobiłam sie jak głupia bez potrzeby? Bo tak na zdrowy rozum to nie sądzę ,zeby wszyscy swoje tuje otrzepywały szczególnie to 4m i wyższe,to nie realne!
To grzyb i wygląda na to że przędziorek też tam jest. Zobacz pod spodem liści bardzo drobne robaczki. Opryskaj substralem 2 w 1 do róż (to środek który też tępi robactwo). Lub Bravo, Tithane też może być.
Nie wiem jak te róże wyglądają bo nie podałeś co to za róża jaka ma donicę, ale możesz też do donicy włożyć pałeczki przeciw owadom. Wpisz w necie "pałeczki doniczkowe przeciw owadom" i wybierz które nie zaszkodzi.
Jeszcze tak patrzę bardzo ładny skalniacze, właściwie wodotrysk ładnie pomyslany. Naznoś kamieni to pokaż jak będzie skończony.
U mnie wszędzie pełno liście brzozowych więc nic nie robię czekam aż oblecą. Mój skalniak nie pokazuję bo Sodoma i Gomora tam panuje. Czekam, aż liście opadna z drzew odkurzę i przy okazji go trochę uporządkuję aby wiosną się nie zadręczać.
Dzisiaj robiłam rabatę pod wrzosy kupiłam 15 szt w czwartek posadzę, bo już nie zdążyłam jeszcze dokupię aby przełamać kolor jakiś jaśniejszych.
Natyrałam się znowu dzisiaj bo ziemi trzeba było dowieźć kilka taczek więc garb i ręce bolą. Idę spać.
Monia przeczytałam już o tym środku i zapisałam.
Jeżeli chodzi o te cebulki to wiadomo, że juz posadzone albo wymieszane. Pamiętaj na przyszły rok nie zapomnij o mnie. Bardzo mi sie podobają więc tak proszę.
Nawiązując do tego nieba. np. Buk który ma brązowe liście zrobiły się różowe-bordowe. Była godz. 18.oo więc ostrość nie za bardzo.
Jeszcze sumak sąsiadów
A teraz bezmyślność ogrodnicza. Zrobiono w tym roku park nie daleko mnie i posadzono tuje szmaragdy ok. 500 a może więcej bo to duży plac obsadzony szmaragdami. Idąc dzisiaj w koło nie znalazłam ani jednego szmaragda zielonego. Posadzili niżej od reszty placu i zbierała się tam woda i oto taki skutek. To nie psy. Tak są marnowane nasze podatki.
Moze masz rację. Sprawdzę na jaki kolor kwitły te z lewej i dla kontrastu posadze takie same goździki tylko kwitnące na inny kolor (dla kontrastu). Elu pytałam wczoraj u Ciebie Twoją o trawę z białym pióropuszem. Napisz mi proszę kilka słów o niej. Czy w ogóle warto ją mieć.
Dziękuję za pierwszy obwódkowy pomysł
Gosia piękna prawda a jaką wytrzymała
Kwitnie bez przerwy. Jeszcze nic się nie dzieje na razie składam tam wszystko liście trawę i wszystko co się da. Dzisiaj robiłam podkład pod wrzosy wiec brałam ze sterty przekompostowane liście bardzo ładnie się rozlozyly. Jeszcze wymieszać am z piaskiem i obornikiem w czwartek po sadze
Jadę autobusem i pisze ale to pisania byle jaką.
Po zachodzie słońca różowo na niebie jak dzisiaj w Islandii mówili że to piaski pustyni przywedrowaly z huraganem. To też i rośliny inaczej wyglądały i foty zrobiłam
Elu ja miałam preparat hukinol, mi się sprawdził w 100% w tym roku za siatką na wiosnę dziki już rozgarniasz zrobiły, ale jak po rozwieszałam gąbki nasączone tym preparatem to spokój był
Beniu napisalsm na swoim watku troche o tujach. Wieczorem jeszcze cos napisze na twoim bo przechodza mysli.
Piekna pogoda wiec trzeba czerpac garsciami slonce.
No to super, tak pięknie chyba w całej Polsce było.
No widzisz, wynagrodziło Ci tamte pochmurne dni.
Dobrze, że to wykorzystałas tak przyjemnie.
Będziemy to wspominać, ze połowa października a wszyscy na letniaka.