Elisa Ogród za domem to głównie rabaty z bylinami, tam jesień zagląda pierwsza. Przed domem więcej już krzewów i zimozielonych, większa różnorodność przez co jest ciekawiej zwłaszcza w okresie jesienno zimowym.
Teresa Dziękuję za miłe słowa. Ogród właśnie tak jest zaprojektowany by było w nim widać zmienność pór roku. Roślin na rabatach sporo, gdy jedne kończą drugie już w boksach startowych i tak to kręci przez cały rok.
Ewa Owszem mało mnie ostatnio na forum ale staram się w miarę możliwości być a jak już jestem to przychodzę z aktualnymi zdjęciami. Sezon ogrodowy już u mnie zakończony, teraz czekamy na święta, od nowego roku dzień coraz dłuższy i tylko patrzeć jak wiosna zapuka do naszych ogrodów.
Kamila Z tymi trawami to mamy podobnie ale co zrobić ? taka miłość

Dzięki za info w sprawie ambrowca, Twój wygląda faktycznie na tę odmianę. Ja w tamtym tygodniu też kupiłem ale bezodmianowego, będzie kawał drzewa po paru latach.
Ewa/Pszczółka Ogród warzywny to nieskończone pole do popisu, każdego roku w innym wydaniu a zapożyczone tło dodaje mu tylko charakteru.
Więc jest i nadzieja dla mnich rodziców z tymi trawami, może im się nastawienie zmieni.
Kamila66 Dzięki

Obiecuję sobie z każdym następnym sezonem że tych pojemników będzie coraz mniej w ogrodzie a idzie to w drugą stronę

Na rabatach już prawie nie ma miejsca więc w doniczkach będę szalał.
Ela Witam Cię bardzo serdecznie w swoich progach i dziękuję za te wszystkie miłe słowa.
Ogród za domem nie jest niczym ogrodzony, wokół ciągną się pola uprawne a w oddali lasy, nie mam żadnych problemów z dzikimi zwierzakami. Ogród prze domem ma wysokie ogrodzenie w postaci murów obsadzonych żywopłotami stąd go nie widać.
Las werbenowy to samosiejki przeniesione z innego miejsca i popikowane na jednym z poletek w warzywniku.
Sylwia Już zapomniałem o epizodzie ze śniegiem, utrzymał się przez jeden dzień i ślad po nim zaginął. Niech jesień trwa jak najdłużej
Amelia Paulina Iwona Gosia serdecznie dziękuję i gorąco pozdrawiam