Małgośka sprężaj sie ze skrzyniami! U mnie rzodkiewki juz 1 cm maja truskawki maja kwiatki a koperek juz ma maluteńkie żdźbła. Dzisiaj kupiłam pomidorki i sałatę
U Ciebie zwykły grill wygląda jak dzieło sztuki,
Narcyzy w bukszpanach to mistrzostwo, patrze na Kropkę a widze tylko dorodnego konwalnika... Ciekawe kiedy moj tak urosnie....
Moje graby te nierowno startują, potem wszystko się wyrówna
Slicznie u Ciebie jest jak zwykle, widze ze narcyzy szaleją jeszcze a moje juz zaczynaja przekwitać
Twoje sosny maja bradziej niebieski czy całkiem zielony kolor? Bo jesli zielony to berberysy beda pasowaly. Ja jak zwykle doradzę tarwki, duuuuużo trawek i jeszcze troche trawek
Kosdrzewiny uwielbiam ale one potzrebują dużo słońca. Lepiej sadzic w takich miejscach bukszpany lub cisy. Zurawki limonkowe i hakone tez świetnie sobie dadza rade.
Nigrę opryskaj Kohinorem lub Confidorem, podgryza ja coś ssącego. Te środki maja działanie systemiczne przez ok 3 tygodnie, nie będa listki Nigdy smakowały cholerstwu. Idę czytac dalej
Aha bagatelle rosna baaaaardzo powoli, moje maja chyba 4 lata... A jakie są widziałas....
Chodż , chodź, bo kanciki nie zrobione zajęłam sie przedpłociem. Oprotestowałam robotników, którzy mieli wykopywac graby a od dwóch tygodni ich nie ma... graby ulistnione jak zaczną kpać pogonie psem!! Przedpłocie zrobione
Piękny dzisiaj był dzień... słoneczny, spokojny, bez pośpiechu ale pracowity . to lubię
Odwołałam wieczorne spotkanie coby sobie teraz poleżeć
Olu za rok Ty też będziesz odpoczywać i patrzeć jak rosliny rosną
I aby nie było tak sielsko.... moja największa porażka ogrodowa.... kolejne lawendy do wymiany.... albo wymarzły w czasie wiosennych przymrozków... albo miały nadmiar wody po akcji podlewania świeżo posadzonych róż jesienią.....
Miałam ochote na wielkie białe angielskie ale nie było, ale dorwę je
Wszedzie szukłam jednorocznych a największy wybrór był u mojego wiejskiego ogrodnika w cenach takich samych jak w Obi... Pozostanę wierna mojemu ogrodnikowi Zamówię sobie białe angielskie pelaśki , bo muszę z wielkich donic zapory przeciwwietrzne uczynić i potrzebuje pelaśki do nasadzeń